UTA Arad

Schimbă din nou Badea sistemul de joc în Gruia și pozițiile unor jucători? „Avem planul A, planul B și power-play. Iau în calcul și acest aspect!”







UTA joacă mâine la Cluj cu CFR-ul în cadrul etapei cu numărul 25 a Ligii 1. „Garnitura” ce se deplasează pe Someș suferă cel puțin două modificări față de confruntarea cu Sepsi. La dispoziția staffului tehnic revin Vukcevic și Vorobjovas (suspendați cu covăsnenii) și dispare Desley Ubbink, care va sta din același motiv ca și colegii săi.


Probabil, de pe bancă va dispărea unul dintre jucătorii tineri, Mar sau Hrezdac, atâta timp cât Cardoso nu și-a revenit după problema medicală, iar Ongaro („Chiar am avut o discuție cu el, se pregătește și își așteaptă și el rândul” – au fost cuvintele lui Badea) a fost lăsat din nou pe dinafară din motive tehnico-tactice. „Știu că la cei de la CFR Cluj le lipsesc Bălgrădean și Camora, dar la fel de importante sunt absențele lui Ubbink și Cardoso pentru noi. Sigur, revin și Mode și Marko după suspendări, este o idee de echipă în mintea mea și am lucrat împreună cu alternativele ei la antrenament. Mai avem ceva timp până să mă decid cine anume va fi în teren mâine de la început, însă situația aceasta este pentru mine centrată mai mult pe întregul lot, mai puțin pe o persoană sau un jucător anume. Sunt importanți toți pentru mine și pentru club și, atâta vreme cât voi fi aici, probabil că toată lumea o să aibă șansă. Doar trebuie să-și aștepte momentul și să nu-l piardă. Întotdeauna este o dinamică în echipele pe care le antrenez, nu am fost niciodată adeptul de non schimbare a unui prim <<unsprezece>> care câștigă, mă adaptez în continuu. Evident că țin cont de un nucleu de jucători pentru a nu destabiliza echipa, dar, în același timp, fiind o dinamică și fiind un staff dinamic e posibil să avem schimbări în funcție de ce ne oferă situația respectivă, la un anumit moment”, a spus Ionuț Badea.


Se revine la 4231?

Dacă împotriva celor de la Sepsi, UTA a trecut la sistemul de joc 433, Badea ar putea reveni la 4231 după recuperarea lui Vukcevic și Vorobjovas, absența lui Ubbink și forma slabă a lui Laukzemis: „Există un plan A, acela de început, un plan B și mai există un power-play în funcție de cum se va derula jocul până la final. Deci sunt situații pe care le gândim dinainte și cele pe care chiar le putem controla. Însă s-ar putea să fie și situații de adaptare”.

Vukcevic – mijlocaș dreapta, Miculescu atacant?



Teoretic, defensiva ce a rămas în picioare în fața lui Sepsi nu ar trebui să se schimbe, dar asta ar însemna ca Vukcevic să rămână pe bancă. Dar, ar mai exista și posibilitatea ca internaționalul muntenegrean să fie trecut la mijloc, în condițiile în care Otele nu are 90 de minute în picioare, iar Cardoso e accidentat. Totodată, Miculescu ar putea trimis în față, postură din care a devenit golgheterul UTA-ei, cu 7 reușite. „Fiecare jucător are poziția numărul unu și poziția numărul doi, chiar și poziția numărul trei în funcție de rolul pe care-l joacă. Sunt conștient că există posibilități de extindere a pozițiilor, iar Vukcevic poate juca fundaș sau mijlocaș dreapta, mai puțin atacant lateral. Sunt jucători liniari și jucătorii de atac care ar trebui să aibă o arie mai mare de acțiune, dar eu am luat în calcul și acest aspect. La fel cum am luat în calcul și la Baravikas, Shyliakov sau Pătlăgică, care a debutat. În fine, Miculescu e fotbalist mai ales de zonă centrală, dar poate juca și în bandă fără probleme în funcție de ce cere faza ofensivă. Sunt situații pe care le putem adapta în timpul jocului, pentru că în special în bagajul fiecărui jucător de atac sunt mai multe caracteristici”, mai susține Badea.

Feedback-ul de la Otele este pozitiv, dar una e ceea ce simte și alta ceea ce poate”

După debutul pozitiv în „alb-roșu”, cu două-trei acțiuni cu care a ridicat tribunele în picioare, Philip Otele a declarat că are nevoie de o săptămână pentru a se pune cu totul pe picioare la capitolul pregătire fizică. „Una e ce simte jucătorul și alta este ceea ce poate. Am permanent discuții cu el, adică zilnic, iar feedback-ul de la el este unul pozitiv. Faptul că a reușit să ducă 30 de minute în meciul cu Sepsi a fost dictat și de faptul că în acea perioadă de joc eram cu densitate mare comasați undeva într-o fază defensivă mai pregnantă decât cea ofensivă. Așadar mișcările lui nu au fost foarte multe, nici ca număr de accelerări sau decelerare, nici ca joc fără minge în atac. Au fost câteva izbucniri ale lui pe contraatac, ceea ce a făcut ca lucrurile astea să pară vizibile și pentru că e calitatea lui această forță explozivă. Dar, ca și sistem de pregătire încă nu este sută la sută. Mi-aș dori să fie, să poată juca 90 de minute și să am de unde alege dar în momentul de față. Din păcate, nu poate să facă acest lucru, nu cu ceea ce dorim pentru fiecare jucător în momentul ăsta. Probabil că în viitorul – sper eu – cât mai apropiat,  să poată fi folosit 90 de minute”, a spus Badea despre mijlocașul nigerian.

3 comentarii

  1. Eu zic ca a fost mai degrabă un 4-1-4-1, nu un 4-3-3 clasic, cu Roger și Ubbink în spatele varfului sau în fata lui Batha, depinde cum o cerea jocul. Dar, a ieșit ft bine. Se poate juca la fel, dar în locul lui Ubbink adus Dangubic (care e mai util oriunde la construcție decât vârf la finalizare; muncește mult) și Otele sa fie banda stânga… e doar o idee.
    Oricum, sper sa venim cu punct(e)… se poate!
    Forța UTA!

    0
    0
  2. Prima mentiune, cum s-a schimbat antrenorul , cum..a intrat un junior. BRAVO ! Trebuie sa ne gandim si la ce va fi, la anul, …la UTA. Cum si a remarcat, Badea si-a dat seama ca Miculescu…mai si marcheaza, nu ca si Dangubici sau Laukzemis. Imi pare un antrenor experimentat, cred ca la Cluj va juca cu 3 aparatori inalti, ori cu Dima , la mijloc, clujenii forteaza mult,…pe sus. Nu CFR este echipa care trebuie sa o batem ( …desi nu …m-ar deranja) …ci Dinamo, pe aia sintem obligati sa ii batem..acasa.

    0
    0
  3. Nu-i bai daca nu se pot lua puncte la CFR, este greu de spus dar urmatorul meci cu MINAMO ,neaparat trebuie castigat !!! FORTA UTA Arad.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button