UTA Arad

Din filozofia de fotbal a lui Badea: „Există doar prezentul și ancorarea în realitate, le cer jucătorilor să nu tragă de timp!”







UTA s-a deblocat în Liga 1 chiar înainte de vizita pe terenul campioanei României, formație ce conduce autoritar și prezenta ediție de campionat. A fost euforie la Arad sâmbătă, după zece etape în care „roș-albii” nu au mai cunoscut gustul succesului, dar Ionuț Badea pare că știe să gestioneze momentul.


„Îmi place să antrenez echipe care să nu fie influențate de lucrurile care li se întâmplă, nici bune și nici rele”


Noul antrenor al „Bătrânei Doamne” susține că a fost destul de clar când s-a adresat vestiarului la 24 de ore după succesul cu 1-0 împotriva celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. „Acum, starea de spirit acum este de concentrare, de atenție la ceea ce urmează să facem mâine, la meci. Asta s-a întâmplat și în antrenamentul de astăzi. Îmi place să antrenez echipe care să nu fie influențate de lucrurile care li se întâmplă, nici bune și nici rele. În fotbal este momentul, prezentul și ancorarea în realitate. Atâta vreme cât vom face acest lucru, putem să evaluăm corect lucrurile care ni se întâmplă. Și eu, personal, am trăit momente foarte frumoase la meciul de sâmbătă, dar din acea seară ele s-au terminat pentru mine și restul staffului și sunt convins că și pentru jucători. Ne gândim numai la CFR Cluj, la fel cum o vom face de fiecare dată când trebuie să existe o resetare după orice meci jucat. Repet, atmosfera a fost foarte frumoasă, eu am avut și o postare publică în sensul acesta, iar reacțiile fanilor nu pot decât să mă bucure, dar să-mi confirme ceea ce deja știam despre publicul arădean”, a punctat Badea, înaintea îmbarcării în autocarul pentru Cluj.

Trasul de timp este pentru mine doar o invitație pentru adversar

Timp de trei luni de zile, obiectivul UTA-ei a fost victoria, indiferent de adversar. Acum, după deblocarea cu Sepsi și a faptului că arădenii urmează să joace pe terenul CFR-ului, iar zona „play-off” nu s-a îndepărtat prea mult, o remiză nu ar fi de aruncat la gunoi. „Continuitatea este rodul a ceea ce faci, de exemplu eu le-am cerut tot timpul jucătorilor pe care îi antrenez să nu tragem de timp. Trasul de timp este pentru mine doar o invitație pentru adversar să vină peste noi. Nu am câștigat sau nu am marcat trăgând de timp, ci jucând și punând probleme adversarilor pe care i-am întâlnit. Așadar, continuitatea este doar o consecință a ceea ce facem, nu neapărat un obiectiv”, a mai punctat tehnicianul piteștean.



„Nu suntem xtraordinar de proaspeți, dar suntem pe picior de egalitate cu celelalte echipe”

Dan Petrescu a acuzat LPF-ul pentru programarea meciului cu UTA la nici trei zile de la finalul confruntării dintre CS U Craiova și CFR Cluj (1-1). „Evident că nu suntem extraordinar de proaspeți în momentul ăsta, dar suntem pe picior de egalitate cu celelalte echipe. Probabil, atât noi, cât și CFR-ul vom suferi la un ritm de joc, mai ales în ultimele minute ale partidei, dar atâta vreme cât suntem pe același picior de egalitate legat de numărul de antrenamente între meciuri, lucrurile vor fi corecte. Cel mai important meci e următorul, nu există tratamente preferențiale față de un jucător sau altul. Oricum lotul e structurat bine, deci oricând pot apela la alt jucător care să intre și să joace poate chiar mai bine decât cei care au făcut-o înaintea lor”, a mai afirmat Ionuț Badea.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button