UTA Arad

Stoican și-a sfătuit jucătorii să se uite la tigri și păsărele pentru a evita știrile negative, iar la Arad: „Presiunea suporterilor ar trebui să ne înrăiască”







Dinamo vine  în genunchi la Arad după ultimele rezultate în Liga 1. Dacă în primul meci al anului, bucureștenii au pierdut la limită la Pitești (1-2), au urmat apoi: 0-3 cu FCSB, 0-4 cu Botoșani și 1-6 cu CS U Craiova. Imediat după meciul cu oltenii, s-a vorbit despre înlocuirea lui Flavius Stoican cu Dusan Uhrin jr., dar acest lucru nu s-a întâmplat.


Fostul fundaș dreapta va sta pe banca oaspeților a arenei „Francisc Neuman” pentru a doua oară în acest sezon, după ce pierduse, 0-1, cu FC U Craiova împotriva UTA-ei. Stoican a vorbit 24 de minute în cadrul conferinței de presă ce precede deplasarea de la Arad, dar prea puțin despre adversar.


Nu trebuie să ne copleșească vorbele dure aruncate de mass media, vă dau un exemplu…Putin”

În câteva situații, tehnicianul lui Dinamo a făcut unele asocieri cel puțin bizare, vorbind inclusiv de Vladimir Putin, președintele Rusiei, în contextul știrilor negative ce nu ar trebui să-i afecteze pe jucătorii săi. „E nevoie de pozitivism, începând de la mine. Dar trebuie să le și intre în cap jucătorilor ce le spun, nu să existe un blocaj. Trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt. Sunt foarte multe lucruri rele pe lume și multe vorbe dure aruncate în mass media. Nu trebuie să ne copleșească. Vă dau un exemplu, Putin. Când îl văd la TV zic «Uite ce bărbat bine la 50-60 de ani cât are». Când, de fapt, văd la televizor că începe războiul, că sunt certuri. Eu nu văd să se spună că Putin a făcut lupte, că a intrat în apă rece, că face… Atunci eu ce fac? Mă hrănesc cu știrile astea? Păi, atunci când începe războiul o să fiu deja mort dacă eu stau să mă gândesc la asta. Așa și noi. Când începe meciul ne gândim «Mama ce e acolo, ce rău e!». Sunt conștient 100% că jucătorii sunt afectați de critici. Dar le-am spus «Dacă nu vă convine ceva din punct de vedere al criticilor și nu vă hrăniți cu ele, apăsați butonul roșu de la televizor. Sau, pac, luați telecomanda și dați la muzică, vă uitați la Discovery, cu lei, tigri, păsărele. Și sunteți liniști la cap și jucăm fotbal». Nu cerem mare lucru. Oamenii de la stadion vor să vadă fotbal”, au fost cuvintele lui Stoican.

Jucătorii zic «Mister, trebuie neapărat să facem ceva!»



Antrenorul „câinilor” recunoaște că există o mare presiune a rezultatelor la Dinamo, care e penultimul loc în clasament, la 10 puncte distanță de locul de baraj al lui Gaz Metan Mediaș, care tocmai a fost depunctată. „Acum, că e presiune… Jucătorii zic «Mister, trebuie neapărat să facem ceva». Dacă vă arăt ce mesaj le transmite Cosmin Matei jucătorilor, vi se ridică părul pe mână. E un mesaj de încurajare. Oamenii ne critică. De ce ne critică? Pentru că nu avem rezultate. Dacă am avea, știți cum am fi? Am veni aici precum cocoșii. Acum suntem în genunchi, unul pe burtă, altul e sub mașină. Îl scotem de acolo și plecăm de acolo. Cine? Eu cu ei. Eu tot ce spun vine din sufletul meu, din mine, din interiorul meu. Și transmit acest lucru. Trebuie și canalele astea… Știți că mai există theta healing (n.r- o tehnică de meditație care presupune vindecarea prin unde theta, care apar la nivelul creierului când omul se află într-o stare de relaxare profundă), yoga, meditații, de astea în care tu cu tine însuți… Un psiholog trebuie să stea zi de zi cu echipa, să știe tot. Dacă vine mâine unul, ce să spună?”, a mai transmis Stoican la conferința de presă.

„Indiferent de situație, nu vom ceda, am încredere în acești băieți”

Concluzionând, tehnicianul trupei din Șoseaua Ștefan cel Mare a spus: „Indiferent de situație, nu vom ceda. Am încredere în acești băieți, pentru că au potențial și nu mă sfiesc să spun asta. Chiar dacă în momentele grele oamenii de fotbal, pe bună dreptate, ne critică, este important ca noi să credem în forțele noastre. Ei să creadă în forțele lor, pentru că am ajuns în această situație din cauza faptului că nereușitele lor de până acum s-au cumulat și cu foarte multe critici, repet, pe bună dreptate. Este important să nu ne doboare și să nu mai intrăm în teren cu plumb în ghete. Sunt jucători buni, jucători valoroși care cu siguranță vor demonstra. Nu trebuie să cedăm! . Totul este mental. Trebuie să gândim așa: astăzi ne-am născut, ni s-a dat o minge și jucăm fotbal”.

„E stadionul alb-roșu la Arad, să ne gândim că jucăm acasă”

Pe finalul conferinței de presă, Flavius Stoican a vorbit telegrafic și despre adversarul de mâine (ora 17). „La UTA, de când a venit Ionuț Badea, au scos patru puncte. Au învins acasă cu Sepsi și au făcut egal la CFR. E o echipă bună, puternică, îl au pe Roger, acest jucător care chiar poate să facă diferența. Sper să facem și noi față, chiar dacă va fi o presiune a suporterilor, asta ar trebui să ne înrăiască. E sold-out deja și, pe lângă utiști, vor fi și dinamoviști acolo. Totul va fi alb-roșu, trebuie să ne gândim că e un meci acasă. Până la urmă e fotbal. Trebuie să ne facem treaba individual și să ne ajutăm colectiv, atât. Trebuie să nu mai luăm goluri ușoare”, a încheiat Stoican.

Pe lângă suspendările lui Rodriguez și Aloe, antrenorul dinamovist a spus că nu-i va mai avea la dispoziție pe Torje (care nu e bine din punct de vedere fizic după ce și-a condus tatăl pe ultimul drum), Chesneau (care a căzut psihic după erorile cu Craiova, iar la Arad vor veni Figueiredo și Fara), Tomozei (care se va opera de ligamente) și Jovanovic (care acuză dureri de spate).

FOTO: Claudia Carp

 

 

14 comentarii

  1. ce sa mai zica omu..fiecare pasare pe limba ei piere..,asta daca nu-i salveaza din nou federatia..daca DINAMO nu termina inaintea lui clinceni si gaz ,sigur maresc numarul de echipe…

    0
    0
  2. bun 2-0,eu doresc un 7-0 lumea sa saturat de echipa securitatii,care au multe titluri furate la fel ca steaua ,au furat campionate ,hai baieti victorie,forza uta oriunde,oricind

    0
    0
    1. Durerea mare pentru noi e că au câștigat campionate cu jucători de la Arad luati gratis, la ordin. N-are de unde să știe Ubbink și Roger ce-am pătit noi cu această echipă. Sperăm să le spună cineva adevărul să știe împotriva cui joacă. Dati goluri, Ubbink, cât de multe! Tu esti căpitan, dă semnal clar de luptă!

      0
      0
  3. Pentru UTA nu exista meci usor, nu cred ca adversarul va veni resemnat la Arad, sper sa fim lucizi in fata portii !
    Hai UTA !

    0
    0
  4. Păcat că Adi Petre nu a primit încredere din partea fostului staf,se vede că chiar dacă a jucat sporadic a marcat 7 goluri, cât Miculescu care a jucat titular meci de meci.Bine că am adus doi atacanți peste el că valoare după opinia lui Balint,dar care momentan nu arată nimic.

    0
    0
    1. parca si el presteaza altceva decat anul trecut la ARAD,,,,am impresia ca JOCUL LUI BALINT NU ERA FACUT PENTRU UN VARF CA ADI PETRE..sunt convins ca daca ar fi jucat acum ,ar fi dat goluri si pentru UTA…Cat depre cei doi ,,gemeni ai negolului,, ce sa mai zici..sa speram ca marcheaza maine..

      0
      0
  5. Cel mai mare povestitor al romanilor a fost Ion Creanga ! Restul sunt altfel de povestitori ! Hai sa fim seriosi !

    0
    0
  6. Stoican le-a spus jucatorilor sai ,sa se uite la animal planet ,iti dai seama ca, asti or sa vada pe teren numai tigri, pasarele, crocodili, hiene etc !!! O sa fie un meci foarte dur pt. ca Minamovistii or sa joace la mare disperare. Sper ca, UTA sa le vina de hac si sa ii bage mai adanc la fundul sacului pt. ca, asa merita Minamovistii , in liga2a cu ei !!! Sper ca, Dangubic sa se trezeasca odata si sa dea gol, goluri, la fel si lituanianul care nu a aratat nimi pana acuma !!! FORTA UTA Arad, HAI BAIETII si fiti atenti !!!

    0
    0
  7. Nu va fi un meci usor,apropo de relaxare,a fost candva meciul cu Gloria Buzau ,fara nicio sansa pentru buzoieni ,s-au relaxat,au fost la teatru inainte de meci,ne-au dat 1-0 ni s-a deschis poarta spre liga secunda,asa ca atentie si concentrare mare la meci .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button