UTA Arad

Balint a revenit asupra momentului plecării sale de la UTA, dar a vorbit și despre Miculescu: „E prea important, nu cred că va pleca acum, doar dacă…”







Două săptămâni și două zile au trecut de la plecarea lui Laszlo Balint de pa banca UTA-ei și înlocuirea sa cu Ionuț Badea. Echipa arădeană a scos 5 puncte din 9 posibile, însă, dacă meciurile cu Sepsi și CFR Cluj au fost extrem de reușite, nu același lucru se poate spune despre confruntarea de duminica trecută cu Dinamo. Arădenii au remizat (0-0) cu penultima clasată, în condițiile în care au jucat 30 de minute cu un om plus și încă 15 cu dublă superioritate numerică. Automat, au apărut primele dubii cu privire la oportunitatea schimbării pe banca tehnică.


„S-a demonstrat că am procedat bine plecând de la UTA”


Invitat la emisiunea matinală a lui Costin Ștucan, GSP Live, Laszlo Balint a susținut că nu s-a înșelat atunci când a decis să plece de la echipă, creând un „șoc”. „Chiar dacă am simțit o mare durere în suflet când am luat decizia de a pleca de la UTA, un club de care am fost și sunt foarte atașat, s-a demonstrat că am procedat bine. Cel puțin primele două rezultate ale echipei au fost pozitive și asta mă bucură, pentru că e munca mea acolo. Mi-am sacrificat multă energie, am pus și eu o piatră importantă la dezvoltarea clubului UTA și-mi doresc ca echipa să performeze. Sunt suporterul numărul unu al echipei, iar, din punct de vedere profesional, când o ușă se închide o alta se deschide. Chiar la o jumătate de oră de când am plecat de la UTA, cineva, de la un alt club, m-a contactat prin agentul meu pentru o tatonare privind planurile mele, dar nu a fost nimic concret. Și nu a fost Rapidul, ca să se înțeleagă bine, căci am văzut că au apărut diferite discuții”, a spus fostul tehnician al arădenilor.

„Un atacant pur sânge costă și e greu de găsit”

Balint a mai susținut că nu i-a fost ușor să-i convingă pe cei din conducerea UTA-ei să se meargă pe calea despărțirii: „Domnul Alexandru Meszar, despre am spus și voi spune mereu că este un conducător foarte bun de club, care-ți oferă condiții și liniștea necesară să-ți faci meseria de antrenor, mi-a spus să rămân, să ducem acest proiect la final cel puțin până în vară. De abia după ce i-am adus argumentele mele legate de șocul pe care am vrut să-l creez și schimbarea energiilor și suflului din jurul echipei a înțeles și astfel s-a produs ruptura”. Fostul „principal” al Bătrânei Doamne a adus în discuție lipsa de eficacitate din jocu UTA-ei ca principală cauză pentru rezultatele negative, dar și gestionarea proastă a momentelor psihologice ale meciurilor. Iar în ceea ce privește calitatea atacanților cu care a lucrat. „În momentul în care vrei un atacant pur sânge, care să-ți dea din două ocazii un gol, trebuie să plătești. Un astfel de fotbalist costă și este tot mai greu de găsit”, a adăugat Balint.



Mai devreme sau mai târziu, David Miculescu se va transfera la o echipă din străinătate”

Printre altele, antrenorul brașovean a vorbit și despre David Miculescu, fotbalist pentru care clubul UTA are o ofertă bună pe masă din partea unei formații din Major League Soccer. „Are calitate, îl ajută mult și fizicul, are talie, e puternic, face bine și faza defensivă, iar statistica vorbește pentru el. E golgheterul echipei cu 7 reușite, și-a mai îmbunătăți și jocul între linii, dar apare și mai mult la finalizare. Au fost momente în care l-am luat pe partea de analiză video și i-am arătat anumite situații în care pe dezvoltarea de joc mingea ajungea la el, el o dădea mai departe și nu avea reacția de a merge imediat către zona de finalizare. Totodată, a înțeles să-și ordoneze puțin și viața extrasportivă și când spun asta mă refer în special la alimentație. Îl are alături și pe tatăl său, un fost fotbalist chiar șla UTA, care îi dă sfaturi bune, eficiente, știe ce e performanța și nu cred că va fi luat de acea flamă ce poate apărea atunci când primești multe laude. Pentru mine e clar că mai devreme sau mai târziu, David Miculescu se va transfera la o echipă din străinătate. Știu că a avut ceva oferte în acest sens, dar nu cred că va pleca acum, adică cel puțin până la vară, e un jucător mult prea important pentru UTA. Doar dacă apare o ofertă prea bună, de nerefuzat, iar atunci UTA va avea de câștigat pe construcția bugetară”, a mai punctat Balint, care mai e convins și că Roger jr. va da randament și sub comanda lui Dan Petrescu, fiind ajutat de capaciatea sa de efort, știindu-se că antrenorul liderului le cere mult jucătorilor săi să facă ambele faze ale jocului.

FOTO: Ciprian Petcuț

6 comentarii

  1. Dacă e sa găsim artizanul ridicării la nivel de vedeta a lui David, putem cauta în imediata lui apropiere. Părinte fost fotbalist de talent, apoi cifre solide care vorbeau de la sine. Cifrele sunt ca cele ale tinerelor miss, și care trec prin decorul decupat cu masurile visate. Mai rămâne un artizan. Chiar noi, tribuna, care l-a încurajat sa treacă peste nereușite. Din alte motive dar în același scop, când nu a dormit el, nici noi nu am pus geana pe geana. Îl consideram produs UTA, suta la suta.

    0
    0
  2. David Miculescu,este ofertat mai nou (sursa Telekom Sport) de Charlotte FC din MLS,prima liga americana.Chiar spun ca in 26 februarie va si juca.Suma de transfer 1,3 milioane dolari,aproximativ 1,15 milioane euro.

    0
    0
  3. Imi aduc aminte, ca pe Motorul, la ultimul meci a lui Denis in tricoul UTA-ei i-am zis: „de aici incolo doar de tine depinzi”. S-a dus la „cioban „, mare greseala, postul lui adevarat era cel care il juca la UTA. Sper ca nenorocitul de cioban sa nu-l fi distrus. Atunci le ziceam tuturor celor din tribuna, vecinii mei de ani de zile: UTA nu a mai avut asa un jucator in ultimii 20 ani. Ciobanul poate l-a distrus. La fel zic si cu David: UTA, in afara de Denis nu a mai avut asa un jucator in ultimiii 20 ani, „de aici incolo doar de tine depinzi”

    0
    0
  4. Vin tot felul de clar vazatori in privinta UT-ei, tot felul de bloggeri care isi dau cu parerea, dar in esenta habar n-au de nimic ! Asta inseamna ca vom reusi doar prin noi, daca vom reusi.Restul sunt papagalisme si enunturi de cacat !

    0
    0
  5. Erou dupa razboi…Balint a intrat in jocul murdar al lui Apostu,cu maxime pareri de rau…Prieteni,prieteni,dar branza e mereu pe bani si asta l-a dus la demisie…In fotbal nu trebuie sa ai prietenii,sentimente,incuscriri…Probabil ca acum,daca are liniste,regreta acest aspect pe care din valul ca ceea ce a cerut,a si primit,s-a pacalit..A fost pacalit.S-a crezut faraon.
    Exact acel Balint care a creat si sustinut un grup,o familie,o echipa legata,a intrat in conflicte cu prea multi,scapand vestiarul…Nu l-a tradat nimeni,doar el pe sine…A schimbat atatia jucatori,posturi,loturi,ca nimeni altcineva.Teoretic ar fi fost bine,dar inlocuirile sunt cu 10 clase inferiori celor plecati…Chiar si Badea este mult inferior lui Balint,de departe…
    Nu spun ca il regret pe Balint,dar asemenea jucatorilor de plomba amalgam,ai adus in locul sau un filozof,teoretician,fara plusuri in cariera…Cica semi-esec??Dar semi-salariu,cum ar suna?Ai cerut prima de Play-off,esti cocos…Pai ai suporta 50% diminuare,daca nu punctezi?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button