Șoimii Lipova

Și-au luat revanșa față de ex. polistul Toma pentru eliminarea din Cupă: Șoimii Lipova – SCM Zalău 5-0





SCM Zalău a au ajuns luni la Băile Felix, iar în această dimineaţă a susţinut al cincilea meci de verificare al iernii, la Arad, cu Șoimii Lipova. Formația de pe locul 5 în seria a 10-a a Ligii a 3-a și-a stricat rău moralul după patru succese în amicale, căci trupa lui Flavius Sabău, Marius Ciubăncan și Norbert Polgar s-a impus cu 5-0! Formația din județul Sălaj e condusă de Dorin Toma, cel care o eliminase pe Lipova din Cupă de la cârma divizionarei secunde, ASU Poli.

Pe sinteticul de pe „Șega”, lipovanii aveau 3-0 încă de la pauză. În minutul 7, D. Ciubăncan a deschis tabela cu un șut de la 16 metri la colțul lung, pentru ca Modan să facă 2-0 după o jumătate de oră de joc, cu o reluare plasată din numai 7 metri. Capătă a marcat și el chiar înainte odihnă, după o pătrundere din stânga în careu și un șut la colțul scurt. Fundașul Abel Popa a înscris din nou în amicale, după o reluare cu capul la centrarea din corner a lui Ciubăncan. Era minuul 55, iar tabela a închis-o Modan, cu 10 minute înainte de final, atunci când Modan a făcut dubla, cu un șut din 11 metri lateral dreapta.

În tabăra „șoimilor” a debutat și Denis Giosu, un fundaș central de 22 de ani, care s-a întors acasă după câțiva ani petrecuți în fotbalul italian, la Bari, Crema și Lumezzane. Înainte de a pleca în Peninsulă a activa și la Centrul de Excelență Timișoara, ultiimii săi antrenori la UTA fiind Ioan Herman și Costel Bogoșel. „Suntem într-o perioadă de pregătire mai avansată decât adversarul, am stat mai bine fizic, am fost pragmatici. Am și marcat din primele ocazii și atunci jocul a devenit mai ușor, am putut să ne creăm multe situații de poartă. Mă bucur că nu am luat gol, suntem solizi pe faza defensivă, a fost unul din obiective. Scorul nu ne interesează prea mult, doar că am fost periculoși, am dat goluri pe toate fazele jocului. Denis Giosu este achiziția care închide lotul în această iarnă, este un fundaș central de picior stâng, venit din Liga a patra din Italia după ce a fost la Centrul de excelență de la Timișoara. Este în urmă un pic cu pregătirea dar sper să-l punem la punct până începe campionatul. Urmează sâmbătă un meci amical cu liderul din Seria 10, CAO Oradea”, a spus Flavius Sabău, antrenorul Lipovei, care nu a contat pe: Prună, Dobrean (accidentați), respectiv Leric și Rusu, aflați la școală.

Pentru Zalău, este un duş rece, care vine la mijlocul perioadei de pregătire. Pentru acest joc, antrenorul Dorin Toma nu a putut conta pe serviciile jucătorilor Alexandru Sorian, Sergiu Pop şi Adrian Şter, uşor accidentaţi după amicalul cu Progresul Şomcuta Mare. „Am venit la Băile Felix dintr-un cantonament tehnico-tactic făcut pe plan local. Un rezultat greu de digerat, dar ținând cont că am ieșit sâmbătă din cantonament cu un amical cu Șomcuta, pe care 3-0, după care am fost liberi până aseară, la Felix. Azi am venit la Arad, am acuzat o stare de oboseală, dar nu avem scuze. Am avut ocazii, le-am tratat superficial, a fost lipsă de luciditate. Am luat și goluri pe faze fixe, nu ne-am poziționat bine, le vom pregăti toate la Felix până pe 25 februarie. Obiectivul este play-offul, ne batem cu Lotus Felix pentru a patra poziție în seria nostră”, ne-a declarat Toma, care a preluat-o pe SCM Zalău, după despărțirea de Poli Timișoara, în toamna anului trecut.

Formații:

Lipova: Iliescu – Nagy, Nicolescu, A. Popa, Suslak – Filimon, Gavrilă, Sahli, Ciubăncan – Modan, Capătă. Au intrat: Buta – Stoin, Denis Giosu Simion, Aldan, Brad.

Zalău: Gudea (45 An. Pop, 75 Miron) – Dulap, Motroc, Șandru, Mare – Micaș, M. Forna, Meșter, Stanciu – Culga, Hațiegan. Au mai intrat: Fl. Pop, Iustin, Onicaș, Ilieș, Vadim Calugher, Logon, B. Forna, Nicoraș, Rotea. Au lipsit accidentații: Sorian, Șter, Sg. Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button