UTA Arad

„Găzarul” Irobiso a căzut „proba statisticii” la UTA, ce a mai spus Badea despre restul țintelor ofensive din finalul perioadei de transferuri?







Între rezilieri de contracte sau împrumuturi, UTA s-a despărțit de nu mai puțin de zece fotbaliști în această iarnă. Mociu, Tomozei, Bustea, Florin Ilie, Passaglia, Mar, Roger, Antal, Hora și Vermeșan (junior de 15 ani deplasat de Laszlo Balint în cantonamentul din Antalya) nu mai sunt azi sub comanda lui Ionuț Badea, care s-ar putea găsi în postura de a se despărți și de golgheterul David Miculesc. La capitolul veniri consemnăm doar patru nume, Laukzemis, Otele, Ongaro și Cardoso, niciunul dintre ele neconfirmând – din diverse motive – în cele 5 etape scurse din 2022. Totodată, tinerii de 19 ani, Roșca și Pătlăgică au fost promovați de la Academie.


Așadar, lotul a scăzut în primul rând numeric față de prima parte a sezonului, dar mai și valoric, ținând cont de faptul că, la prima impresie, Laukzemis și Ongaro, nu se ridică (nici măcar) la nivelul lui Hora sau Antal. Cardoso se confruntă și azi cu o problemă medicală la gleznă, pe care a avut-o și în Correa de Sud, dar care s- acutizat după intervenția lui Kait din meciul cu Rapid. În fine, Otele are restanțe fizice, din moment ce el a ratat marea parte a cantonamentului din Turcia, după care s-a antrenat de unul singur vreo două săptămâni în Ungaria. Apoi, plecările lui Passaglia și Roger au venit, oarecum, neașteptat, iar potențialul echipei pare rău avariat.


Teoretic, Ionuț Badea ar fi trebuit să ceară cel puțin unul-doi jucători, cu profil ofensiv și, din câte se pare, a și cerut doar că nu s-a concretizat nimic până luni noapte, când s-a încheiat perioada de transferuriîn România. „Au fost ceva discuții până chiar în jurul miezului nopții legate de lista de transferuri, dar, din păcate, toți cei cu care am intrat în contact și pe care am fi vrut să-i aducem au avut cerințe exorbitante ca preț. Vorbim inclusiv de sume de transfer foare mare, sau bani mulți la semnătură, ceea ce nu s-ar fi justificat nici pentru valoarea lor, dar nici pentru club în momentul de față. Au fost discuții inclusiv pentru cei care și-au depus memorii de la Mediaș, dar în marea lor majoritate lucrurile erau blocate de jucătorii noștri, deci nu prea au fost multe situații pe care să le luăm în considerare. Am luat act de ele, dar nu am luat nicio decizie în sensul acesta. Asta nu înseamnă că pe viitor, dacă reușim să găsim ceva peste ceea ce avem noi, nu ne putem așeza la o negociere”, a spus antrenorul „roș-albilor”.

Badea a recunoscut că s-a orientat în special spre atacanți, iar unul dintre nume a fost și cel al nigerianului Christian Irobiso, care – la rându-i – și-a luat actele de la Gaz Metan. „Am avut cinci soluții de atacant, dar niciuna nu a putut fi viabilă, ca și cerințe. De exemplu, chiar pentru un jucător din liga a doua sau a treia din Portugalia au fost niște cerințe exorbitante. A fost o discuție și despre Irobiso, dar ar fi trebuit să renunțăm la un jucător de-al nostru, pe care trebuie să-l plătești oricum până la finalul contractului. Totodată, nu cred că ar fi trebuit să insistăm pentru el pentru simplul fapt că a jucat un singur meci peste medie, acela cu CFR, crezând că poate ar pleca la mai bine. Uitându-ne pe statistici, găsim doar două goluri în 23 sau 24 de meciuri, deci nu am fi avut certitudinea că ar fi fost chiar piesa lipsă, piesa de care am fi avut nevoie”, a adăugat „principalul” arădenilor.

În fine, Ionuț Badea a anunțat reintegrareaîn lot a lui Easton Ongaro, canadianul care a rămas în tribune de când a preluat el echipa. „Este deja în luptă și se pregătește.E un jucător care a asimilat multe în ultima perioadă, a fost foarte deschis, este și la vârsta la care e important să asimileze. Sunt convins că dacă i se va cere aportul îl va da 200%”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne” de atacantul de 1,98 metri.



13 comentarii

  1. am impresia ca badea asta a fost trimis de FC Argeș cal troian altfel nu îmi explic cum a reușit ca antrenor sa nu învingă dinamo în 9 jucători cred ca după meciul cu Dinamo s a văzut ca e antrenor de plezneala

    0
    0
  2. În actuala configurație a clasamentului și a jocurilor accesibile ramase nu e un capăt de tara componenta scăzută a lotului. Chiar atacantul dorit ar fi trebuit sa fie unul care sa împingă o minge în poarta sau măcar sa se lovească balonul de el în gol. Timpul rămas trebuie măcar sa justifice contractele nu dintre cele mai ieftine. S-a ratat un play-off , asta nu trebuie sa coboare apocalipsa. Grije mare cu tineretul. Tocmai UTA cu merite deosebite pare ca se interesează doar de câte unul, e drept cu grila mare, și apoi cauta acul în carul cu fan. Isac, bun și el, are o arie restrânsă de joc. Pe vremuri câte un pusti care întra în vestiarul celor mari, era fericit. Acum e luat în excursie în Antalya , bani de buzunar, apoi dat prin ligi inferioare. Cazul Vermesan.

    0
    0
  3. @Teleo
    Eu unul m-am saturat de dangubic. O fi el sau nu jucator interesant, dupa ce ratari monumentale a prestat, pe mine deja ma ia cu anxietate cand il vad in primul 11. Ba da goluri din offside, ba loveste bara, ba rateaza ca un nebun. Poate ar trebui sa mai dea pe la biserica omul.

    0
    0
    1. Cred ca este singurul atacant din istorie care a inscris intr-un sezon mai multe goluri anulate decat cele regulamentare.

      0
      0
  4. Totusi, trebuia insistat cu IROBISO . Ce statistici,jucatorul este peste Laukzemis si Ongaro !!! Se putea face un efort !!!Ramane de vazut cum o sa joace Ongaro si Laukzemis la Craiova !!!

    0
    0
  5. Badea, poate îți speli păcatele din meciul cu Dinamo cu o victorie la Craiova, altfel poți liniștit sa o tai spre Pitești după meci, ești mai aproape de la Craiova decât de la Arad. Mi-as fi dorit mult, dar nu ești de UTA!

    0
    0
  6. D-le Badea și d-voastră ați căzut proba credibilității la meciul cu Dinamo. Pt ce ați făcut (adică nimic) la acel meci, nu vă va ierta multă lume… asa ca aduceți puncte dacă vreți cât de cât liniște…
    Forța UTA!

    0
    0
  7. Asa suntem noi,suporterii UTA-ei…Trecem mereu peste toate si speram sa fie bine…Nu prea cred eu in conspiratii,dar ce s-a intamplat in PREA multe meciuri,imi da de gandit…Apogeul incredibil a fost cu descultii de la Minamo…Incredibil..Nici acum nu imi revin din soc…Nu va fi deloc usor la Mititei…nici la restul…Sa speram ca nu vom juca din nou cu 11 defensivi dezorientati…Domnule Badea..mesajul acesta este strict pentru dvs…Cine are urechi,sa auda si cine are ochi,sa vada!
    Nu dorim sa fim partasi la salvarea mirifica a Minamo!Sa mearga acolo unde li se cuvine,deja de cativa ani li se arunca colace de salvare pe ultima suta de metri.Ajunge…Toate marsaviile se fac din nou pentru ei.Ia sa vina hingherii…

    0
    0
  8. Avem doi atacanti, Dangubici a dat 1 ( un ) gol pina acum in 26 de etape, si altul Laukzemis, nici un gol de de reluarea campionatului. Cum bine spunea cineva, Dangubici a marcat mai multe goluri anulate , decit valabile si a avut o multime de ratari care mai de care mai …de neratat. Prezenta sa in atac…” e o garantie”.. ca…nu dam gol ! In conditiile astea este jalnica decizia conducerii de a nu aduce un alt atacant. Le-a fost frica, probabil ca vor continua ” seria Wagner, Ongaro etc”. Acum UTA are un singur atacant, …capabil sa marcheze. Miculescu, care…ciudat..nu e jucat in centru. Dar lotul s-a slabit teribil, plecarile lui Roger ( de acceptat…ca e pe bani) si alui Passaglia ( de neacceptat , in plus cu minciuna ca…”ii este dor de casa”)..au slabit echipa. Cardosa imi pare un top fara caracter , pare venit accidectat cu chestii cronice ( „bravo” Apostu !), Otele nu a jucat la un nivel , care sa il aduca la utilitate imediata. Si asa „proscrisul” …pentru Balint- e vorba de Isac- a ajuns …jucator de baza, iar la mijloc doar Vorobjovas , mai este o solutie de rezerva, in timp ce atacul sufera prin lipsa de jucatori, iar cei ce au ramas ( exceptie Miculescu si Ubbinc_ nu au valoarea necesara. Cum sa faca Badea …” ..din rahat, un bici…care sa si pocneasca”…chiar nu vad. O singura solutie, la mijloc, ( neincercata pina acum) ar fi urcarea ca si mijlocas dreapta a lui Vuccevici, cu Shlyakov si Baraviskas ,fundasi laterali. Nu poti sa spui ca …cei din conducerea UTA sint priceputi, si buni manageri, daca vezi cum gandesc…in clipe de cumpana , pentru UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button