Baschet

Liderul a făcut diferența (doar) în ultimul sfert: KSE Târgu Secuiesc – FCC Baschet UAV Arad 71-82





Pentru a treia deplasare din acest sezon, după cele de la București, cu Agronomia și Brașov, FCC Baschet UAV Arad a trăit periculos până spre final, dar a reușit să obțină maximum. La Târgu Secuiesc, într-un meci restant din etapa a 4-a a LNBF, „galben-albastrele” au pierdut două sferturi, dar s-au impus într-un final cu 82-71 (16-23, 23-14, 20-26, 23-8).

Așadar, arădencele au avut de tras din greu pentru a nu-și strica moralul înainte de derby-ul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, de sâmbăta viitoare. Gazdele întâlnirii de sâmbătă seara au fost la conducere în prima repriză, dar coşul spectaculos al americancei Keys, de la mijlocul terenului, a adus-o pe FCC UAV în avantaj chiar înainte de intrarea la vestiare: 39-37!

„Galben-albastrele” au reuşit să pună şi distanţă în sfertul trei, dar Târgu Secuiec a revenit. Hadzovic și colegele au reușit o nouă desprindere în ultima perioadă de joc și nu le-au mai permis adversarelor să reintre în joc. Vă reamintim că duelul s-a jucat cu loturile din acest moment ale celor două echipe, după decizia FRB. Covăsnencele au putut să o folosească pe sârboiaca Corda, iar Araujo pe Vaida, Sutherland și Fleșer.

Formaţia din oraşul de pe Mureş a fost mai precisă la aruncările din semicerc, cu 27 de reușite din 50 de încercări (54%), dar a stat mult mai bine şi la capitolul recuperări (40 la 26). Cea mai mare diferenţă de pe tabelă a fost consemnată chiar în rezultatul final, într-o întâlnire cu nu mai puțin de zece schimbări de lider.

Aradul revine pe primul loc în Liga Naţională cu 35 de puncte (bilanț de 17 victorii și o înfrângere) şi se poate pregăti de derby-ul cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, de pe 5 martie, din Polivalenta arădeană.

Formație și marcatoare:

KSE Târgu Secuiesc: Coleman 26 puncte, Lewis 14, Corda 11, Taylor 8, Kozman 8 şi Debreczi 4.

FCC Baschet UAV Arad: Hadzovic 21 puncte, Keys 19, Ghiţă 13, Vitulova 12, Vaida 6, Manea 5, Akathiotou 4, Sutherland 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button