UTA Arad

CEX-ul a abrogat criteriul golurilor mai multe marcate în deplasare, UTA termină pe locul 8 și începe play-outul contra Clinceniului!





Până la urmă, UTA termină sezonul regulat pe locul 8 ca urmare a golaverajului mai bun pe care-l are în fața Rapidului. Cele două echipei au încheiat cele 30 de etape cu același număr de puncte – 40, iar conform ultimului ROAF se părea că giuleștenii vor beneficia de crtieriul numărului mai mare al golurilor marcate în deplasare (două față de unul al arădenilor).

Doar că regula a fost abrogată în CEX-ul din data de 27 iunie 2021 al FRF și „Bătrâna Doamnă” încheie în fața echipei lui Adrian Mutu, preluându-i evident și programul din play-out, dar și suma de bani cuvenită din drepturile TV – 315 mii de euro în loc de 250 de mii.

Prin urmare, săptămâna viitoare, la Arad nu mai vine Dinamo și Academica Clinceni. Conform noului țintar, mult așteptatul derby de tradiție cu Rapidul se va juca pe Arena „Francisc Neuman” în cadrul etapei a 4-a. Gaz Metan Mediaș (dacă nu se retrage), Chindia și CS Mioveni sunt celelalte trei formații ce vor juca în orașul nostru în play-outul ediției 2021-2022 a Ligii 1 la fotbal.

Programul din play-out al arădenilor:

UTA – Academica Clinceni

FC Argeș/FC Botoșani – UTA

UTA – Gaz Metan Mediaș

UTA – Rapid

Sepsi  Sfântu Gheorghe – UTA

UTA – Chindia Târgoviște

FC U Craiova 1948 – UTA

UTA – CS Mioveni

Dinamo – UTA

28 comentarii

  1. Publicat de manager? Spune numele, că noi oricum știm. Regulament aproape de un an, dar sportarad află când spun cititorii. Întotdeauna ultimii, bravo! Mai a zis unu „la alții este mai rău”. Se pare că Aradul este invadat de asemenea elemente fără valoare. Păcat !

    0
    0
      1. V-ați luat după Digi, era mai simplu, doar e duminică azi. „Las că merge și așa”.

        0
        0
      2. articolul a fost scris aseara, tarziu si am citi regulamentul … ne-a scapat acea abrogare

        0
        0
      3. UTA este pe locul 9! Urmăriți ce a spus LPF. Domnul Lucian are dreptate in articolul celălalt.

        0
        0
  2. Vazand acum noua programare a meciurilor, cred ca eram mai bine sa fii terminat pe locul 9. Meciurile „grele” le aveam acasa cu Sepsi, Argesul si U Craiova. Acum, vom avea doar cu Rapid. Mai bine pierdeam cei 65.000 euro si aveam acasa meciurile mai sus mentionate

    0
    0
    1. Și crezi că meciurile acasă sunt avantaj? Întotdeauna am jucat mai bine afară meciurile cu miză cu echipe mai bune. Noi să ne facem punctele acasă și e ok.

      0
      0
      1. Din punctul meu de vedere da, clar e un avantaj. Enumera te rog cate echipe au fost mai bune ca noi acasa exceptand scorul evident. Poate doar F.C. Botosani putem spune ca s-a ridicat la nivelul nostru.

        0
        0
      2. Ai perfectă dreptate, dar î-ți reamintesc că scorul contează! Dar să știi că și afară, excepție poate doar tot cu Botoșaniul, am dominat meciurile.

        0
        0
      3. UTA A obtinut 23 puncte ACASA 6 VICTORII 5 EGALURI SI 4 INFRANGERI GOL12-9
        UTA A obtinut 17 puncte AFARA 3 VICTORII 8 EGALURI SI 4 INFRANGERI GOL12-11
        DECI NU STIU CUM ESTE MAI BINE ! HAIDE UTA!
        P.S. Singura echipa care ne-a luat toate punctele din jocuri 6p Targoviste echipa NIMANUIA!
        Cu celelalte echipe am luat minim un PUNCT iar 6 p NU AM LUAT DE LA NIMENI!!!
        HAIDE UTA,O FOSTA CAMPIOANA A PROVINCIEI!

        0
        0
    2. nu iti garanteaza nimeni ca meciurile alea le castigai sa fim seriosi echipa trebuie sa se adune si sa joace fotbal in fond nu sunt echipe de neinvins doar ca trebuie sa tragem la poarta la fiecare actiune de atac si cand scapam 1la 1 cu portarul advers trebuie marcat la nivelul asta inseamna ca nu esti antrenat aunt lucruri simple de mentalitate care trebuie schimbate iar ce a facut batha si erico la primul gol al mioveniului sa perzi mingea la mijlocul terenului e interzis!

      0
      0
  3. Hai sa nu fim asa duri cu Sport Arad. Eu nici nu trebuia sa citesc regulamentul ca să știu că o lege UEFA e mai tare ca o lege românească. Adică dacă ei au scos regula golului din deplasare noi numai printr o omisiune puteam sa nu o scoatem. Mie îmi place de Sport Arad am o problema cu unii ce comentează aici. Succes pe mai departe!

    0
    0
  4. e normal sa mai gresesti nu e nici o problema ma deranjeaza sa faci pe sigurul cand de fapt nu esti sigur lasati cex ul ati gresit nu va ia nimeni capul doar ca trebuie recunoscuta greseala si gata pt faptul ca ne ati informat de a lungul anilor pe noi cititorii vostri nu o sa dam cu parul la prima greseala va multumim pt ca incercati sa ne tineti informati suntem aradeni trebuie sa fim uniti la bine si la greu !hai uta multa sanatate si putere de munca pt sport arad!

    0
    0
    1. multumim pentru intelegere … scriem cat de repede putem … mai gresim si noi chiar cu regulamentul in mana … dar ne corectam, ce sa facem altceva … sa speram ca maine nu aflam ca dupa abrogare s-a mai dat o modificare la federatie si …

      0
      0
  5. Sa moara rapidistii de oftica !!! FORTA UTA Arad !!! Ar fi vrut LPF-ul rapid dar … Ghinion !!!

    0
    0
  6. Toata confuzia pleaca de sus … datorita lipsei de profesionalim de la FRF si LPF.
    Interpretari peste interpretari … nimic clar , vai de noi…

    0
    0
      1. cum am scris mai devreme, noi am citit regulamentul publicat si acolo asa este cum am scris noi sambata seara … FRF a stabilit ceva intr-un comitete de urgenta dar care, dupa spusele LPF, nu a fost publicat, nu ar trebui sa se aplice … vedem luni ce vor face cele doua organzatii implicate in campionatul Ligii 1 … eu cred ca ne vom lua dupa UEFA … UTA locul 8 …

        0
        0
      2. O gloata de incompetenti si borfasi,si la frf si la lpf.Hai ca aici e vorba de un loc 8 sau 9,singura diferenta fiind un pic mai multi bani,dar ce se faceau idiotii astia daca era vorba de locul 6 si 7,sa vezi atunci scandal indiferent de decizie se ajungea iar pe la TAS.

        0
        0
      3. e decis deja de cex doar ca ei trebuie sa constate si sa omologheze daca fac altceva iar va fi scandal oricum ar trebui demisi aia in bloc e putregai acolo

        0
        0
  7. UPDATE 20:10 / FRF îi învață regulamentul pe șefii LPF
    Federația Română de Fotbal a comunicat în mod oficial și a lămurit situația. Decizia luată în CEx pe data de 27 iunie 2021 este în vigoare. În aceste condiții, UTA va încheia peste Rapid în sezonul regulat,

    În ședința Comitetului Executiv al FRF din data de 27 iunie 2021, sedintă la care au participat toti membrii Comitetului Executiv, s-a decis cu unanimitate de voturi abrogarea criteriului de departajare privind numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe. De asemenea, reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 48 alin. 9 teza întâi și teza finală din Statutul FRF, Hotărârile Comitetului Executiv sunt publicate pe site-ul oficial al FRF: http://www.frf.ro.

    Publicarea acestora în forma precizată mai sus are valoare de comunicare oficială faţă de orice persoană interesată. De asemenea, potrivit dispozițiilor art. 48 alin. 3 din Statutul FRF Hotărârile Comitetului Executiv intră în vigoare imediat, cu excepţia cazului în care Comitetul Executiv prevede altfel. Având în vedere cele de mai sus, precum și că Decizia Comitetului Executiv a fost publicată pe site-ul oficial al FRF, fiind astfel îndeplinite toate condițiile statutare, rezultă în mod evident că respectiva decizie produce efecte depline, nemaifiind necesară nicio formalitate suplimentară.
    – Comunicat FRF

    0
    0
  8. fotbalul de la noi e slab…dar e muuuulllllllttttt peste nivelul conducatorilor lui….pe langa ca sunt niste spagari nenorociti care masluiesc jocurile prin arbitrii si alte parghii ale coruptiei ,mai sunt si prosti…cu toate astea nici nu au noroc si prostia le iese la suprafata din cauza ca destinul ii pune invariabil in astfel de situatii,,nu e normal ca la incheierea campionatului sa nu stii cine e campioana,cine retrogradeaza sau cine joaca in cupele europene,,,sper ca intr-o zi mlastina coruptiei dambovitene sa-i inghita cu totul..pana atunci or sa ne tot fure,or sa ne tot scoata mingea din poarta sau or sa o bage in teren cand e autul de 2 metri si or sa ne tot pedepseasca cu penalty-uri inexistente,,

    0
    0
  9. In ultimul timp am inceput sa castigam ceva meciuri acasa nu mai avem victorie in deplasare demult …avem avantajul daca batem clinceni sa luam avans cu 3 victorii uta nu mai are nici o emotie doar cava trebui sa tragem catmai sus sa fim !

    0
    0
  10. Îmi pare rău, manager! Atât tu cât toată ptresa din Ro au mintit pe rupte. LPF s-a prefăcut că nu știa de schimbarea regulamentului, în fapt, abrogarea regulii cu golul din deplasare. FRF a știut dar a tăcut mâlc ca să fie rapiduletul pe 8. Numai că oamenii din cadrul clubului UTA a știut că este o nedreptate si au scotocit in arhiva votul unanim al CEX din vara trecută si le-a pus-o sub nas. Văzânduse descoperiti n-au mai avut ce face decât să pună pe UTA pe 8. Rusine, rusine, rusine FRF si LPF. Oameni fără caracter si fără pic de rusine. Cum ati putut gândi să faceti o astfel de nedreptate??? Voi ati făcut si votat schimbarea si voi să nu stiti??? Prefăcutilor!!!
    Clubul UTA ar putea face un comunicat prin care să-și exprime uimirea față de cei care conduc fotbalul. Dacă nu ei atunci Liga suporterilor obligatoriu ar trebui să o facă. Un comunicat scurt să vadă toată țara de ce sunt în stare acesti conducători de fotbal.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button