UTA Arad

UTA va avea licență UEFA și se va bate pentru accesul la barajul de Conference League! „Dacă ocupăm unul dintre locurile 7-8 putem spune că e un an bun”





Ieri, am asistat la un adevărat meci de ping-pong între Liga Profesonistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal legat de prevederea regulamentară ce face diferența dintre UTA și Rapid pentru locul 8 în clasament la finele sezonului. În cele din urmă, LPF-ul a trebuit să accepte faptul că CEX-ul a abrogat cu literă de lege criteriul golurilor marcate în deplasare încă din vara anului trecut și „Bătrâna Doamnă” va începe play-outul de pe locul 2 și mai ales încasează din drepturile TV 315 de mii de euro, în loc de 250 de mii, cât ar fi valorat poziția a 9-a.

Mai departe, arădenii vor avea o miză importantă în faza a doua a campionatului Ligii 1 și anume o clasare pe locurile 7-8, condiții în care și-ar câștiga dreptul să dea un baraj pentru calificarea în preliminariile Champions. E vorba despre un prim baraj, căci dacă-l câștigă mai dă piept și cu echipa de pe locul 3 sau 4 în play-off, în funcție și de cine câștigă Cupa României. „Din perspectiva conducerii, vă pot spune că obiectivul clubului a fost ca și până acum evitarea retrogradării și evitarea barajului, iar mai apoi o clasare cât mai bună. Anul trecut am terminat pe locul 8, anul acesta dacă egalăm această peformață sau încheiem pe locul 7 putem spune că este un an bun din punct de vedere sportiv. Nu ne mai uităm la ceea ce puteam să strângem în sezonul regulat, asta e situația astăzi și încercăm să scoatem maximum din ea. Mai mult, anul acessta vom procesa licența UEFA și, deci, vom avea dreptul să jucăm pentru o posibilă calificare în Conference League. Dar, vrem să luăm totul pe rând, mai avem 9 meciuri grele în play-out, poate 8, dacă Mediașul se retrage, important este să facem cât mai multe puncte”, a spus Attila Brosovszki, managerul general al UTA-ei, chiar înaintea meciului cu CS Mioveni, cel care a încheiat pozitiv parcursul arădenilor în sezonul regular.

În aceste momente, avem și țintarul play-outului, cu mențiunea că ultima participantă se va decide astăzi, începând cu ora 17,30, în meciul dintre FC Botoșani și FC Argeș, moldovenii având și varianta remizei pentru ajuca în Top 6.

Etapa 1

FC Argeș/FC Botoșani – Gaz Metan

UTA – Clinceni

Rapid – Dinamo

Sepsi – Mioveni

Chindia – FCU Craiova

Etapa a II-a

FC Argeș/FC Botoșani – UTA

Clinceni – Rapid

Dinamo – Sepsi

Mioveni – Chindia

Gaz Metan – FCU Craiova

Etapa a III-a

Rapid – FC Argeș/FC Botoșani

UTA – Gaz Metan

Sepsi – Clinceni

Chindia – Dinamo

FCU Craiova – Mioveni

Etapa a IV-a

FC Argeș/FC Botoșani – Sepsi

UTA – Rapid

Clinceni – Chindia

Dinamo – FCU Craiova

Gaz Metan – Mioveni

Etapa a V-a

Chindia – FC Argeș/FC Botoșani

Sepsi – UTA

Rapid – Gaz Metan

FCU Craiova – Clinceni

Mioveni – Dinamo

Etapa a VI-a

FC Argeș/FC Botoșani – FCU Craiova

UTA – Chindia

Rapid- Sepsi

Clinceni – Mioveni

Gaz Metan – Dinamo

Etapa a VII-a

Mioveni – FC Argeș/FC Botoșani

FCU Craiova – UTA

Chindia – Rapid

Sepsi – Gaz Metan

Dinamo – Clinceni

Etapa a VIII-a

FC Argeș/FC Botoșani – Dinamo

UTA – Mioveni

Rapid – FCU Craiova

Sepsi – Chindia

Gaz Metan – Clinceni

Etapa a IX-a

Clinceni – FC Argeș/FC Botoșani

Dinamo – UTA

Mioveni – Rapid

FCU Craiova – Sepsi

Chindia – Gaz Metan

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Locurile 1 și 2 din play-out dau baraj, iar câștigătoarea va juca finala pentru un loc în Europa Conference League.

14 comentarii

  1. cand vine miamo la ARAD ,vor fi chiar RETROGRADATI!
    NU RATATI ACEST MECI este ceva de povestit NEPOTILOR!
    HAIDE UTA!!

    0
    0
      1. Sa dea Al de Sus sa mergem doar in excursie la Dinamo, sa fim pe locul 7-8 si sa ne doara la banana de restul !

        0
        0
      2. oricum va fi o bucurie imensa sa vedem miamo in divizia B! LIGA2!
        HAIDE UTA!

        0
        0
  2. Pana acum, UTA are linie de clasament 30 9 13 8 24 – 20 40 puncte.Cu Balint 23 6 10 7 18 – 7 28 puncte, cu Badea 7 3 3 1 6 – 3 12 puncte.Sa speram ca facem 16 – 18 puncte in play-out si va fi OK.

    0
    0
  3. Comparativ la nr.de jocuri (7) Badea si ( 23) Balint , este mai eficient Badea.La capatul turului UTA a agonisit 24 de puncte , iar in retur doar 16, dintre care 12 Badea. Acesti antrenori sunt cam de aceeasi valoare la nivelul Ligii 1.Doar ca Balint a fost la primul antrenorat in Liga 1 (imediat dupa ce a promovat cu UTA ) si astfel a strans 62 de meciuri in Liga 1, si a terminat anul trecut, imediat dupa promovare pe onorabilul loc 8.
    Sper ca in play-out sa facem minim 17 puncte ( mizez si pe ambitia lui Badea ca sa invingem la Pitesti, care dupa promovarea in Liga 1, alaturi de UTA, a cam fost hasait de acolo !

    0
    0
    1. Asa canu-l mai f$%^#i atata pe Badea.Deocamdata e mai eficient decat Balint.Lasati- l sa lucreze si vom stabili la final de play-out in functie de rezultate.Pana la urma il facem aradean si pe el !

      0
      0
  4. Sa fim sinceri cu noi, la lotul pe care il avem UTA nu este de Conference Ligue, nici macar de meciurile de calificare acolo (baraj) cu echipele noastre din campionat.Decat sa cheltui aiurea sute de mii de euro , mai bine iti vezi de treaba ta, faci contracte, mai pleaca de la UTA, ai ambitii de CL, trebuie sa ai jucatori de valoare, sa ai lot echilibrat ca sa mearga pe doua fronturi, cupe europene si campionat, ori la UTA , mai vin altii, ai putina vacanta, etc.Decat sa te faci de comedie ,mai bine aduci 2 atacanti care sa o bage in plasa portii adverse ! Noi UT-istii vechi vrem sa avem satisfactie la meciurile de acasa , de la Arad .sa batem cu 2-0,cu 3-1. sa avem liniste pana la final si apoi sa aplaudam si sa cantam pentru UTA !

    0
    0
    1. Ai vazut prima repriza a meciului CFR-Dinamo? Eu zic ca vor fi ceva surprize in acest play out. Atentie la Craiova si Dinamo!

      0
      0
  5. Nu mai are rost acum sa disecam firul de par in patru..Suntem aici,cu bune si mai putin bune,sa nu le denumim rele sau chiar catastrofale…Trebuie stranse randurile urgent!Imi dau seama ca pana la urma,atat s-a putut,ne-am intins doar cat ne-a permis plapuma…Poate totusi se putea mai mult,aici am regretele personale,despre punctele facute cadou…In primul rand,imi pare rau de reteta financiara al Play-Off-ului,din drepturi,plus ca ar fi fost un alt algoritm…Asa suntem noi,patimasii,pana la urma…Punct si din nou la treaba!Doamne ajuta!
    PS:nu e treaba mea,sustinere absolut neconditionata,la bine si la greu dar nu prea cred ca ar trebui cheltuiti prea multi bani intr-o eventualitate de Conference Ligue…Mai bine cumpatati in cheltuieli si pana nu suntem o echipa fara emotii,de Play Off,sa ne concentram doar pe campionat!

    0
    0
  6. Cu un buget mai bun decât în ediția trecută, cu spectatori în tribune, cu echipe în colapsul desființării, UTA a făcut un campionat dezamăgitor pentru mulți suporteri. Dacă cei cu funcții în club, nu recunosc cea ce este evident, este o greșală, care se poate repeta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button