Fotbal feminin

„Leoiacele” au mușcat fără milă din fragedele dâmbovițence: AC Piroș Security – CSȘ Târgoviște 10-0





AC Piroș Security Arad defilează în play-outul Ligii 1 la fotbal feminin, demonstrând că locul său ar fi fost în Top 6, unde nu a mai ajuns și pentru că au existat ceva jocurile de culise. După 4-0 cu U. Galați (meci întrerupt în minutul 42 pentru că moldovencele rămăseseră în doar 7 jucătoare) și 3-0 în deplasarea cu Banat Girls, a urmat un sec 10-0 cu CSȘ Târgoviște, una dintre formațiile ce au fost „carne de tun”  în acest sezon.

Până la urmă, antrenorul Ioan Tătăranu contează doar pe fotbaliste tinere între 14 și 21 de ani, pentru care prima ligă e o pălărie mult mai mare. În fața unor astfel de adversare, „leoaicele” nu puteau să nu facă scor și să nu-i mărească șansele egiptencei Sally Mansour la titlul de golgheteră a campionatului. Tehnica jucătoare a reușit să înscrie de nu mai puțin de patru ori, în minutele 4, 25, 28  și 45, toate cu execuții din careu. Varga (23), Tomescu (55) și Bozian (66) ai înscris goluri spectaculoase, cu șuturi de la distanță, în timp ce Cauni (61) și Bălaș (74 și 85) au punctat și ele din poziții similare, 7-12 metri, lateral dreapta. În repriza a doua, arădencele au schimbat deseori posturile în teren cu dorința de a înscrie cât mai multe dintre ele, Vanu nimerind și ea o bară, iar Adelina Ion ratând și ea o ocazie mare.

AC Piroș Security ajunge la 27 de puncte, având 17 goluri marcate și niciunul primit în play-out. „Fetele au înțeles mesajul care a fost transmis, adică disciplină, cu toate că atunci când întâlnești o echipă mai slab cotată e simplu să facă fiecare ce vrea. În orice caz, un adversar facil, la îndemâna noastră, am și împărțit golurile egal, pe reprize, 5 într-una, 5 în cealaltă și am avut și destule marcatoare. Și dacă încercăm și dacă nu încercăm să o facem golgheteră pe Sally, ea oricum este o jucătoare de valoare și poate marca oricând și în orice joc, prin procedee diferite. Îmi pare puțin rău pentru Adelina Ion că nu a marcat azi. Chiar vorbeam cu ea la pauză și-i spuneam că o apreciez foarte mult datorită faptului că a fost transferată de la Reșița pe post de atacant și, cum nu am reușit să facem un lot bun în vară, ea joacă fundaș central și o face chiar foarte bine. Ne vedem de parcursul nostru, vrem să câștigăm fiecare meci”, a spus Dan Cuedan, antrenorul „leoaicelor”.

Weekendul viitor, AC Piroș Security se deplasează la Baia Mare, pentru duelul cu echipa de pe locul 8, aflată la 13 puncte în spate.

Formații:

Piroș Security: Maha – Granados (62 Stanoiev), A. Ion, Tomescu – Cauni, Prunar (56 Jarnea), I. Varga (54 Vanu), Kugler – Bălaș, Sally Mansour, Bozian. Antrenor: Dan Cuedan

Târgoviște: Roman – Horga, Gagiu, Nicolae, Ionescu, Anton, Sfiea, Istrate, Nedelcu, Gurău, Dochiu. Au mai jucat: Mihălăchioiu, Rădoi, Opruca, Ungureanu, Tudor. Antrenor: Mihai Tătăranu.

Arbitri: George Roman – Patrik Sandu, Alexandru Gherman (toți din Timișoara)

3 comentarii

  1. Bravo Jarnea!! mi-a placut mult de ea cum a jucat la meciul amical contra celor de la UTA. fata asta cu putin antrenament si munca v-a ajunge departe!
    Are un potential extraordinar si o determinare imensa, pacat ca nimeni nu o vede.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button