Baschet

„Lecție de arbitraj” la căderea cortinei peste sezonul regular al LNBF: CSM Alexandria – FCC Baschet UAV 90-84





Până la urmă, FCC Baschet UAV Arad nu a pierdut în sezonul regular al LNBF doar cu primele forțe ale întrecerii, Sepsi (în dublă manșă) și Satu Mare (în deplasare), ci a făcut-o, în această seară, și la Alexandria, în  ultima etapă. Până la urmă, e un eșec ce nu le face prea mult rău „galben-albastrelor”, dimpotrivă. În sferturi, elevele lui Bogdan Bulj nu se vor mai întoarce în județul Teleorman, pentru a juca mai departe de casă, în fața unei echipe ce a arătat și astăzi bine. După 90-84 (26-23, 12-22, 26-22, 26-17) pentru gazdele zilei, FCC-ul va juca în sferturi cu Sirius Târgu Mureș, o echipă mai abordabilă și ceva mai aproape de Arad.

Oprindu-ne la confruntarea din această aseară, a fost imposibil să nu remarci prestația lui Mihai Săndulache. Arbitrul din București a avut o manieră mai mult decât personală de a fluiera. Cam de fiecare dată, s-a băgat peste colegii lui și a reușit „performanța” să dicteze nu mai puțin de 53 de „libere” pentru gazde și doar 18 pentru „galben-albastre”. În condițiile în care nu vorbim despre un joc într-o singură direcție, ci de unul echilibrat, decis, practic în ultimul minut. Înfracțiunea de pași a fost invocată de prea multe ori (în special) de Săndulache, arădencele ajungând la 36 de mingi pierdute (!?), față de cele 13 ale teleormănencelor. În fine, nu mai puțin de cinci (!?) baschetbaliste ale oaspetelor, Keys, Vitulova, Ghiță, Hadzovic și Vaida au fost eliminate de pe teren pentru cinci greșeli personale, iar Fleșer a terminat și ea la limită din punct de vedere disciplinar. Record stagional, fără doar și poate.

Dincolo de problemele mari de arbitraj, Alexandria s-a dovedit un adversar redutabil pentru FCC Baschet UAV Arad, cele două echipe alternându-se deseori la conducere. După 26-23 la finalul primul sfert, Keys și colegele sale au întors meciul, având un avantaj liniștor la pauza mare: 45-38. În sfertul trei, raportul „liberelor”, 15-2, a spus totul despre tratamentul „fluierașilor” față de arădence, care acumulau și greșeli personale pe care aveau să le deconteze în minutele decisive pentru stabilirea câștigătoarei. Din lipsă de efectiv (Sutherland și Vați sunt accidentate), pe parchet a apărut și tânara jucătoare, Alexandra Rotariu, la care antrenorii apelează – de obicei – spre finalurile partidelor cu echipe din partea inferioară a clasamentului, când destinația punctelor e demult stabilită.

Așadar, CSM Alexandria (locul 4) s-a impus cu 90-84 și va da piept în „sferturi” cu Phoenix Constanța (5), în timp ce FCC Baschet UAV Arad (3) o va întâlni în calea ei pe Sirius Târgu Mureș (6). Sepsi SIC Sf. Gheorghe (1) – Universitatea Cluj-Napova (8) și CSM Satu Mare (2) – KSE Târgu Secuiesc (7) sunt celelelalte confruntări din primul tur al play-offului. Prima fază se va juca după sistemul „cel mai bun din trei jocuri,” cu primul meci pe terenul echipei mai bine clasate (luni, 28 martie). Al doilea meci e programat joi, 31 martie, în timp ce un eventual decisiv se va juca sâmbătă, 2 aprilie.

Formații și marcatoare:

Alexandria: Petrova 22, Pană 21, Burcică 18, Ackerman 13, Voicu 11, Crăciunescu 5, Benally, Mazilu, Bota.  puncte.

FCC Baschet UAV Arad: Keys 23, Hadzovic 18, Vaida 14, Vitulova 9, Akathiotou 9, Ghiță 6,  Manea 3, Mîrne-Nagy 2, Rotariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button