Fotbal juniori

Trei meciuri pe „Central”, două puncte pentru juniorii Ineului! Formația lui Pința și Ponta continuă să conducă detașat seria!







În condițiile în care echipa sub 15 ani a stat în ultima etapă a Ligii Elitelor, ACB Ineu și-a aruncat în luptă celelalte trei echipe angrenate în competițiile naționale. Toate au jucat pe „Centralul” din Țara Zărandului, fără – însă – a cunoaște gustul victoriei. În ciuda pasului semi-greșit, Ineu U17 rămâne pe prima poziție în clasament la 11 puncte de echipa de pe locul 2, CSȘ Lugoj.


Liga Elitelor U16 (play-out): ACB Ineu – LPS Satu Mare 1-1


După eșecul, 1-4, cu Viitorul Cluj, ACB Ineu a găzduit și LPS-ul din Satu Mare în play-outul Ligii Elitelor U16. A rezultat o remiză, 1-1, destul de vie, cu gazdele revenind pe tabelă cu 20 de minute înainte de finele meciului.

Vizitatorii au deschis scorul în prima parte, după un penalty, iar zărăndanii au egalat tabela prin Gal. Acesta a fost pe fază după o bâlbâială în careul LPS-ului și a găsit colțul lung al porții adverse. „A fost un meci frumos, deschis, pe contre, dar fără ocazii mari de gol de nicio parte. Păcat că am făcut din nou o eroare individuală la golul lor, dar continuăm să învățăm și din astfel de situații”, susține Marcel Ponta, antrenorul ineuanilor alături de Leontin Pința, care-și vor conduce echipa pentru al treilea weekend la rând într-un meci de pe teren propriu, cu LPS Banatul.

UTA U16: Coman – Narsesovici, Toader, Purlea, Iacob – Popa – Varga, D. Mîneran, Sas, David – Gal. Au mai jucat: Cheta, Feier, Illeș, Han, Moș.



CN U19 (play-off): ACB Ineu – LPS Sebeș 0-2

0-2 e scorul pe care juniorii mari ai Ineului l-a bifat două duminici la rând pe teren propriu, în play-offul CN U19 (seria a 7-a). După liderul CSM Reșița și viceliderul LPS Sebeș s-a impus în Țara Zărandului, gazdele acuzând câteva absențe importante, ca Șerban, Dănilă sau Jurj și fiind nevoite să apeleze și la doi fotbaliști de 14 ani, Farago și Ioniac.

„Am luat gol în minutul 5 și de acolo oaspeții și-au făcut meciul destul de ușor. Am avut și noi ceva situații, prin Zamă, dar prea puțin pentru a le contesta victoria sebeșenilor”, a menționat Teodor Mihuț, cel care conduce echipa de juniori mari alături de Cristi Sculici.

ACB Ineu U19: Tulcan (46 Coman) – Varga, Giacon, Farago, Petrehele – Megulete – Ioniac, Hada, Flonta, Cătană – Zamă. Au mai jucat: Toader, Haniș, Sabău

CN U17 (play-off): ACB Ineu – Sporting Cluj 1-1

După ce a pierdut o serie de fotbaliști în iarnă, ACB Ineu a avut ceva probleme cu o formație pe care în turul play-offului CN U17 o bătea cu 7-2 la Cluj. De această dată, Sporting a impus remiza la Ineu: 1-1 și putea da chiar lovitura la ultima fază. La fel de adevărat este că în penultimul minut de joc Rucăreanu a trimis în transversală și, dacă ar fi marcat, altfel s-ar fi jucat până la ultimul fluier.

Formația de pe Someș a condus la pauză, dar zărăndanii au revenit pe tabelă în minutul 53. Atunci, Rucăreanu a pasat în adâncime, Ene și-a depășit adversarii în viteză și a marcat pentru gazde. În ultimul sfert de oră, gazdele au și jucat în zece oameni, Lupan fiind eliminat de pe teren. „A fost un meci foarte plăcut ochiului, cu multe ocazii de-o parte și de cealaltă, ambele echipe puteau câștiga. Până la urmă, remiza este echitabilă, dar o să avem o discuție cu băieții noștri căci am avut impresia că ne-am cam luat de sus adversarii și am plătit cu două puncte. Ne-au mai lipsit și doi jucători importanți, Cioară și Bălteanu și asta a fost. Avem la dispoziție o săptămână să ne pregătim de derby-ul de la Lugoj”, a menționat Leo Pința, antrenorul juniorilor U17, alături de Marcel Ponta (foto).

ACB U17: Tulcan – Szoke, Codrea, Gîrna (52 Purlea), Nica – D. Covaciu – A. Covaciu (56 Lupan), Rucăreanu, Sas, Cotoi – Ene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button