Fotbal judetean

Au sprintat spre titlul de campioană a sezonului regular: Unirea Sântana – CS Socodor  0-3







Derby-ul rundei finale a campionatului regular al Ligii a IV-a Arad nu a avut istoric. Liderul CS Socodor a profitat din plin de absențele celor de la Unirea Sântana și a rezolvat rapid deplasarea de pe neutrul de la Pîncota. Câștigătoarea și implicit formația ce intră prima în play-off  s-a decis după prima repriză.


0-1 avea să fie după doar 11 minute, când Pirtea a primit o pasă lungă de la Szabo și a găsit vinclul porții lui Adi Horvat. Fostul portar al UTA-ei în Liga 2-a, din urmă cu un deceniu, se afla la meciul de debut în tricoul Sântanei. Ocazia mare a lui Olariu a anunțat reușita de 0-2, ce a căzut în minutul 20. Copil a centrat din corner și Dema (care a „înghesuit” meciul în ziua în care a fost invitat la un botez) a înscris din demi-voleu, din careul mic. Frumos a fost și golul trei al vizitatorilor. Din aut de margine, mingea a ajuns pe zonă centrală la Lezeu și acesta a catapultat-o aproape de vinclul lui Horvat, de la 18 metri.


Fără cinci jucători (Bodea, Politic, Stanciu, Martin și Popa) Sântana pur și simplu nu a avut forța să ofere o replică demnă de statutul de derby al confruntării. O fază al lui Trabalka la care a anticipat bine Vaida a fost singura demnă de notat în dreptul formației lui Ștefan Boroș. Dar, și Socodorul a jucat cu frâna de mâna trasă după pauză și a mai avut o singură ocazie importantă, prin Pirtea, dar Horvat i-a refuzat dubla fostului fotbalist al Pîncotei și Mioveniului.

Nadiu: „Cel mai important e că nu s-a mai accidentat nimeni”



Fiindcă Felnacul a bătut-o clar pe Pâncota, Sântana a terminat ultima în „careul de ași” și va începe play-offul tot împotriva Socodorului, dar în deplasare. „Trebuie să admitem că nu am avut nicio șansă în fața celei mai bune echipe din județ în acest moment. Sigur, dacă nu aveam atâtea absențe, altfel s-ar fi jucat acest meci, însă așa…Poate vom demonstra peste două săptămâni de ce suntem și noi în stare cu măcar trei-patru dintre titularii absenți azi. Cel mai important lucru după jocul de astăzi a fost acela că nu s-a mai accidentat nimeni, mai ales că vremea a fost ploiasă și terenul umed. Concluzionând, noi ne-am îndeplinit deja obiectivul, tot ceea ce urmează e un bonus pentru jucători și simt ca va fi un play-off frumos”, spune Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal al Unirii Sântana.

Crișan: „Mândru de băieți, dar nu dorim să ne oprim aici”

Cu succese pe linie în 2022, CS Socodor a depășit-o pe AB Ineu în clasament înainte de intrarea în play-off. „Chiar dacă aflasem și noi de problemele celor de la Sântana, ne-a fost destul de frică de acest meci. Dar, am jucat ceea ce trebuia, am marcat rapid două goluri și la pauză era deja 0-3. Apoi, a intervenit și automulțumirea în jocul nostru și pe undeva e normal acest lucru. Băieții și antrenorul chiar muncit mult în acest început de an, au făcut sacrificii și chiar țin să îi felicit pentru acest lucru. Nu era deloc simplu să bată tot, adversari buni și încă fără mari probleme.  Personal, sunt extrem de mândru de ei, chiar fericit, căci văd Socodorul pe primul loc la finalul sezonului regular. Și nu dorim să ne oprim aici, vrem să rămânem tot pe locul 1 și la finalul play-offului, depindem doar de noi. Vrem să ne mai și întărim cu un jucător ofensiv în mini-mercato, vrem să ne batem cu șanse reale pentru titlul de campioană, în fața unor adversari foarte buni. Apoi, dacă vom fi tot primii și în luna mai ne vom așeza la aceeași masă cu autoritățile locale și vom vedea ce vom decide. Planul îl avem în cap, să vedem dacă va putea fi pus și în practică. Cred că, totuși, avem un mare atuu. Avem o echipă bună, care va juca fără presiunea vreunui obiectiv”, susține Petrică Crișan, președintele celor de la Socodor.

Formații:

Sântana: Horvat – Dănilă, Savin, Bercu, Paven – Olteanu, Fl. Gîlcă – Kozma, D. Marc, R. Varga – Trabalka. Antrenor: Ștefan Boroș

Socodor: Vaida – Szabo (84 C. Covaci), Ghergheș, Pele, Țoca – Dema, Turcuș (61 Flueraș) – Olariu (61 N. Miclea), Lezeu, Pirtea (84 Molcuț) – Copil. Antrenor: Tiberiu Darazs

Arbitri:  Tudor Jurcă – Lucian Berariu, Sebastian Pantea. Observator AJF: Vasile Rad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button