Gloria LT Cermei

„Lanterna” din Periam rămâne în viață după succesul de la Cermei! Moisă: „Am fost ezitanți, în frunte cu portarul și fundașii” v.s. Bălu: „Admirabili ca efort și organizare”





Gloria Lunca Teuz Cermei nu se regăsește în acest debut de 2022 și rămâne doar cu remiza cu Pecica, scoasă tot pe teren propriu. În schimb, timișenele din Ghiroda și Giarmata Vii și Periam au plecat acasă cu toate punctele, „lanterna” după succesul cu 3-1 în prima rundă a play-outului.

Moisă: „Am încercat să propunem fotbal, nu am reușit, iar asta înseamnă că adversarul s-a apărat bine”

Chiar și în ciuda eșecului, cermeianii rămân pe primul loc în play-out, la egalitate cu Pecica, echipă care – însă –  a stat în această rundă. „Ne-au bătut din două faze fixe, iar ultimul gol l-am primit în minutul 94, din penalty, când noi lăsasem total garda jos. Din două cornere s-a rezolvat meciul. Am fost ezitanți, în frunte cu portarul și fundașii și din mingea a doua am luat aceste două goluri. Noi am încercat să propunem fotbal, nu am reușit, iar asta înseamnă că adversarul s-a apărat bine. Îi felicităm și noi trebuie să vedem cum reparăm greșelile din joc pe săptămâna viitoare. Terenul s-a prezentat în condiții foarte bune, nu am avut ce să reproșăm nimănui. Acest play-out se joacă, toată lumea poat bate pe toată lumea”, a spus Flavius Moisă la finalul confruntării cu Periamul.

Se pare că am rămas descoperiți pe un post primordial

„Sămădăii” acuză absența unui portar cu experiență, Marinel Creța (22 de ani) ezitând și azi la primele reușite ale Avântului. „Se pare că am rămas descoperiți pe un post primordial, portarul. Marinel Creța, căruia încercăm să-i acordăm încredere, se blocheză în unele momente, când presiunea e prea mare pe el și nu reușește să-și depășească limita. Noi îi acordăm încredere, tocmai de aia am apelat la el, dar abseanța din meciurile oficiale de atâta timp își spune cuvântul. Nu ne așteptam ca Roberto Bodea să ne lase în momentele astea, cu toate că e vorba de o problemă mai gravă de sănătate. Aveam mare încredere că el va fi acel pion important în jurul căruia vom dezvolta echipa, așa cum a fost și Victor Gârlea, căruia îi resimțim și lui acum absența. Dar, nu avem ce face, tot pe Creța îl vom folosi și etapa viitoare și va trebui să-i ridicăm moralul”,a mai explicat tânărul tehnician al Cermeiului.

Bălu: „Când marchezi de trei ori în deplasare, eu spun că victoria noastră este meritată”

După eșecul intern cu Frontiera Curtici (0-1), soarta celor de la Periam părea pecetluită, dar au venit două succese, oarecum nesperate, la Chișineu Criș și Cermei. Bot, Telescu și Viașu au fost marcatorii timișenilor astăzi. David Popa înscriind pentru statistică în contul gazdelor. „Vreau să-i felicit din suflet pe băieți, au fost admirabili ca efort, ca organizare. E clar că echipa gazdă a avut momentele ei, în care au creat o presiune mare pe noi, însă noi am avut o defensivă condusă bine de tot de către Telescu, iar când marchezi de trei ori în deplasare, eu spun că victoria noastră este meritată. Repet, și gazdele au prestat un joc frumos, un joc în care au construit bine, se vede că antrenorul lor și echipa muncesc. Dar noi, ca și organizare am stat foarte bine. Am fost periculoși când am inițiat acțiuni ofensive, îmi felicit încă o dată băieții. Singurul secret al acestor rezultate la Crișul și cel de astăzi, este faptul că clubul ne asigură condiții extraordinare de pregătire, încredere și banii la zi, plus implicarea băieților mei. Sunt dispuși la efort, am o echipă antrenabilă. Nu suntem noi foarte valoroși, dar am câțiva seniori cu experiență și valoare, plus că am câțiva tineri, care, eu spun, o să facă pasul spre eșaloanele superioare”, a afirmat Sorin Bălu la capătul disputei din Țara Sămădăilor.

„Vreau să iau toată această presiune de pe băieții mei”

Cum Curticiul a remizat cu Pobeda, distanța dintre cele două echipe s-a redus la 7 puncte, însă în „horă” pot intra și „bulgarii”. Nici măcar nu ne uităm pe clasament, nici nu vrem să mai vorbim dacă reușim sau nu să ne salvăm. Efectiv vreau să iau toată această presiune de pe băieții mei, pentru că atunci când am avut presiune, în meciul cu Curtici, nu a fost în regulă, am făcut o partidă execrabilă. Iar pentru meciurile pe care le mai avem de jucat până la final, vreau să facem tot ce depinde de noi să obținem maximum dacă putem. Dacă nu, fiecare partidă aș vrea să fie un prilej de distracție, să zicem, de să se simți bine pe teren jucătorii, fără să mai simtă presiunea rezultatelor, a retrogradării”, a mai punctat tehnicianul care a început sezonul la Pecica, dar a trecut din iarnă la Periam.

Ambele formații ce s-au duelat azi au parte de derby-uri județene peste o săptămână, Cermeiul, la Pecica, iar Periamul o găzdueiște pe Pobeda.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button