Fotbal judetean

S-au jucat cu ocaziile și au fost aproape să plătească cu două puncte: Şoimii Şimand – ACB Ineu 1-2







După pățania cu Beliu de pe teren propriu, ACB Ineu nu a fost departe să se mai încurce cu o formație din coada clasamentului. Viceliderul Ligii a 4-a Arad a ratat foarte mult și s-a trezit egalat cu 20 de minute înainte de final, gazdele au avut și o bară la 1-1, dar, în cele din urmă, punctele au luat direcția Țării Zărandului.


Ineul avea doar cele trei puncte în gând și a acționat în consecință. A atacat din start poarta lui Miclean, și-a creat destule ocazii prin Florea, Răsvanță și Voștinar, dar deschiderea scorului s-a produs după un penalty. În minutul 26, Hulbăr a fost faultat în careu de D. Morariu, iar David Florea a marcat de la punctul cu var.


Scorul de 0-1 a fost mic la numărul de ocazii e care vizitatorii l-au avut în prima parte, dar și în minutele de duă pauză. Miclean a fost de netrecut la reluările din apropiere ale lui Bîrdan și Mâneran, pentru ca minutul 71 să vină cu golul de 1-1. Sechel a primit o minge lungă în dreapta, a șutat la poartă, Merșca a respins, dar același jucător a marcat din unghi aroape mort. ACB-ul a acuzat șocul, iar Rus a avut o bară, iar Stoica a tras din poziție bună exact pe direcția lui Merșca. A fost nevoie de execuția de autor al lui Dan Mâneran, din minutul 79, care a prins un voleu frumos de la 18 metri ce s-a oprit în plasa porții lui Miclean. Înainte de asta, Coraș a respins un balon de pe linia porții. Victoria oaspeților putea fi și mai liniștită, dacă Voștinar și Rucăreanu nu ar fi ratat și la 1-2.

Ruska: „Recunoaștem că Ineul a fost superior ca și ocazii, ne-au pus mari probleme”



Șimandul termină sezonul regular cu 4 puncte (cucerite doar în toamnă) și intră în play-out de pe ultimul loc. „Partidă obișnuită pentru noi, remarc doar că Ineul a jucat fotbal. Mi se par cei mai pregătiți, au avut ocazii și situații cât toți ceilalți care ne-au vizitat la un loc. Am fi vrut să câștigăm, am reușit să egalăm și speram la un rezultat bun din ocaziile avute la 1-1, dar atât am putut. Avem în față Cupa României, cu Păulișul apoi play-outul. Ca o retrospectivă, am luat goluri din greșeli de arbitraj și din greșeli personale pe care le corectăm încet, ne pregătim și nu ne mulțumește deloc ultimul loc, nu arătăm ca o echipă codașă. Echipele adverse au stat mai mult pe contraatac, de exemplu în primele trei meciuri din 2022 am avut 22 de ocazii de poartă și am marcat un singur gol și am luat 4 goluri din șase ocazii. Astăzi, recunoaștem că Ineul a fost superior ca și ocazii, ne-au pus mari probleme”, a spus Jany Ruska.

Nu e supărat pe Ghiță: „Nu înțelege că sunt momente în pregătire sau în joc în care trebuie autoritate și atitudine mai dură din partea antrenorilor”

Antrenorul – jucător al Șimandului a vorbit și despre fostul „secund” al echipei, plecat prin demisie în urmă cu trei săptămâni. „Legat de Claudiu Ghiță, l-am adus pentru că țineam la el. Credeam că putem colabora, că poate să învețe ceva și să câștige experiență. Din păcate, s-a implicat prea mult, nu era în atribuțiile lui să dea indicații și să certe jucătorii de pe bancă, avem pe altcineva pe bancă pentru aceste lucruri. La antrenamente a fost ok, părea că e în regulă. Când s-a supărat și a plecat a exagerat în relatări, a spus și lucruri neadevărate. El nu înțelege că sunt momente în pregătire sau în joc în care trebuie autoritate și atitudine mai dură din partea antrenorilor pentru ca jucătorii să facă față cerințelor nivelului Ligii a 4-a. Îmi pare rău, m-a blocat, nu a vrut să discute cu mine, dar eu nu-i port pică și îi doresc succes mai departe”, a adăugat Ruska.

Mihuț: „Am ratat cât pentru trei-patru meciuri și era să plătim cu alte două puncte”

Până la urmă, principala candidată la titlul de campioană județeană va începe play-offul de pe locul 2. „Nu am fost departe să o pățim din nou, ca și cu Beliu. Am ratat cât pentru trei-patru meciuri și era să plătim cu alte două puncte. Prea nu ne concentrăm în fața porții și luăm goluri prostești. Asta e, bine că am luat punctele și avem moral pentru debutul play-offului. Așteptăm și câțiva jucători străini, sperăm să-i integrăm cât mai repede și să ne ajute, căci avem nevoie. Se știe că obiectivul fixat a fost promovarea, noi vrem, sper să și putem să-l îndeplinim la capătul unui play-off greu, echilibrat”, a menționat, Teodor Mihuț, „secundul” lui Cristi Sculici la Ineu.

Formații:

Şimand: Miclean – Dochița, Coraș, Ruska, Peia – Sechel, C. Morariu, D. Morariu, Cordoș (61 Rus) – Roza (84 Stoica) – Gheorghieș.  Antrenor: Iani Ruska.

Ineu: Merșca – Varga, Bîrdan, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, Spătaru (73 Rucăreanu), Florea, Dan Mâneran – Răsvanță (57 Balaci, 81 Karmanoczky). Antrenor: Cristian Sculici.

Arbitri: Alin Deac – Gabriel Hărduţ, Dan Cojocariu. Observator AJF: Daniel Scridon

Clasamentul final al sezonului regular

Un comentariu

  1. Foarte slab in tot ceea ce face domnul Jani Ruska. Antrenamente, pregatire, psihic, tactic, in relatia cu jucatorii , iar de cuvant, nu putem vorbi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button