Fotbal juniori

„Republicanii” U17 ai Ineului sunt campionii seriei a 7-a după derby-ul de la Lugoj!





Zi importantă pentru fotbalul Țara Zărandului. Formația Under 17 a Academiei Brosovszky Ineu a câștigat și matematic seria a 7-a a Campionatului Național chiar pe terenul echipei de pe locul 2, antrenată de fostul tehnician al divizionarelor secunde Poli și Ripensia, Cosmin Petruescu. Decimate, celelalte două formații de juniori ale Ineului care au evoluat în weekend nu au cunoscut gustul victoriei.

CN U 19 (play-off): CFR Simeria – ACB Ineu 6-1

În ziua în care prima echipă juca pentru trei puncte importante în lupta pentru locul 1 în Liga 4-a, la Șimand, ACB Ineu U19 alinia o echipă improvizată la Simeria(cu doi fotbaliști de 2008 și alți doi de 2007), care a cedat categoric: 1-6! Singura reușită a oaspeților a purtat semnătura lui Zamă la scorul de 5-0 pentru hunedoreni.

Marcel Ponta i-a aliniat pe: Tulcan – Cioară, Giacon, Farago, Sabău – Flonta – Haniș, Hada, Miculaiciuc, Zamă – R. Florea.  Au mai jucat: Toader, Ioniac.

Liga Elitelor U16 (play-out): ACB Ineu – LPS Banatul 1-1

Tot ieri, dar pe teren propriu, a jucat și grupa U16 în play-otul Ligii Elitelor. În mod normal, zărăndanii nu ar fi trebuit să aibă probleme în fața codașei de pe Bega, dar nici Leontin Pința nu a avut la dispoziție mulți dintre titulari. Unii pentru că au avut probleme de ordin personal, iar alții pentru că au fost opriți pentru derby-ul de azi, de la Lugoj.

Prin urmare, ineuanii au fost nevoiți să se mulțumească cu remiza, 1-1, venită după reușita Cheta la pasa lui Varga. Oaspeții au fost cei care au deschis tabela la o eroare mare în defensiva gazdelor. „În condițile în care nu am avut 7-8 titulari nu consider rezultatul și mai ales prestația echipei negativă. Am jucat, am avut destule ocazii, semn că ne putem baza și pe băieții care au jucat mai puțin până acum și sunt o concurență serioasă pentru ceilalți”, a spus Pința.

ACB U16: Bătrâna – A. Costea, Popa, Mercea, Daniel – Feier – Narsesovici, Varga, Gal, Cheta (D. Costea) – Mâneran.

CN U17 (play-off): CSȘ Lugoj – ACB Ineu 0-1

Performera sezonului la ACB Ineu, echipa sub 17 ani a câștigat în stil mare  seria a 7-a a Campionatului, cu un succes  pe terenul echipei de pe locul secund. CSȘ Lugoj se află încă în lupta pentru locul 2, ce aduce și el calificarea în faza următoare, dar au dat peste o echipă la fel de motivată, care oricum ar fi ținut de avantajul mare luat încă din sezonul de toamnă.

Chiar și arbitrii au știut bine că bănățenii aveau nevoie mai mare de victorie și au cam condus meciul în consecință. Oaspeților le-a refuzat un penalty, iar lugojanilor le-au pus mingea pe var cu 25 de minute înainte de final. Dar, Tulcan a respins șutul în bară, iar cu 11 minute înainte de final colegii săi din ofensivă au rezolvat meciul. Mai precis, a marcat Rucăreanu cu o execuție frumoasă, de la 25 de metri, după Nica i-a călcat balonul din lovitură liberă.

Satisfacția a fost mare pentru zărăndani, care au rămas neînvinși și după ultima vizită la Lugoj. „Evident, meritul acestui rezultat este și al antrenorului Dinu Maghici, care a condus această echipă în toamnă, dar și celorlalți din staff, Marcel Ponta, Cristi Sculici și mai ales al băieților. Multă lume au cântat prohodul acestei echipe după ce s-a desărțit în iarnă de mai mulți jucători importanți, dar și băieții care au rămas, plus cei promovați de la grupa de 2006  își demonstrează valoarea. Cred că astăzi am avut cele mai multe ocazii clare de gol într-un meci disputat în acest an și asta spune multe atâta timp cât am jucat pe terenul echipei de pe locul 2. Ar fi trebuit să câștigăm mult mai clar acest meci, dar e bine și așa”, a pus Leontin Pința, cel care face echipă cu Marcel Ponta pe banca lui AB Ineu după plecarea lui Maghici la Centrul de Copii și Juniori al celor de la Corvinul.

ACB Ineu U17: Tulcan Cioară (Toader), P. Codrea, Bălteanu, Nica (Purlea) – D. Covaciu – A. Covaciu (David), Rucăreanu, Szoke (Sas), Gîrna – Ene.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button