Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Pecica – Cermei, duel pentru supremația în play-outul din C8! T. Bodri: „Hotărâți să ne continuăm seria pozitivă” v.s. S. Popa: „Încercăm să facem puncte”





Deși mai aveau șanse matematice la play-offul Ligii a 3-a în pauza de iarnă, Progresul Pecica și Gloria Lunca Teuz Cermei și-au făcut toate calculele pentru play-out, acolo unde au și intrat de pe primele două locuri. „Galben-albaștrii” chiar au recuperat dezavantajul de două puncte în fața „sămădăilor”, fără – însă – a câștiga vreun meci în 2022. Doar că nici nu au pierdut, în timp ce formația „roș-albă” a mers și ea prost. De fapt, cele două echipe s-au duelat în primul meci oficial al noului an și au remizat 1-1, la Cermei, după care Progresul a mai luat două puncte, cu Lipova și Pobeda, în timp ce Gloria Lunca Teuz a stat o rundă și a pierdut cu Ghiroda.

Bodri: „Suntem hotărâți să continuăm seria de rezultate pozitive”

Nici play-outul nu a început bine pentru elevii lui Flavius Moisă, care a cedat și cu „lanterna” din Periam (1-3). De altfel, cermeianii  au jucat doar pe teren propriu în 2022 și sâmbătă au parte de prima deplasare tocmai pe terenul conjudețenilor din Pecica. Aici îi așteaptă o formație odihnită, care a fost spectatoare în prima rundă din play-out și care dorește să spargă, la rându-i, gheața în 2022. „Ne-am odihnit în weekend, am primit liber, dar – în rest – am avut două săptămâni de antrenamente foarte încărcate. Consider că suntem favoriți contra celor la Cermei, pentru că trecem printr-o perioadă cu rezultate pozitive, avem o atmosferă bună și suntem hotărâți să continuăm seria de rezultate pozitive și să terminăm la final pe primul loc din play-out. Cermeiul are jucători buni, poate, după nume, un pic mai titrați decât băieții noștri cu experiență. În defensivă mi se par vulnerabili și putem specula. În atac, în schimb, sunt jucători importanți, Piț, David Popa și Vlad, care trebuie blocați.  Sperăm să vină specatatori cât de mulți, să avem o vreme bună ca să putem juca un fotbal frumos, iar punctele să ne rămână – bineînțeles – nouă”, a spus Toma Bodri, fotbalist polivalent sosit de la Lipova. În urmă cu trei ani, Bodri a îmbrăcat tricoul Cermeiului, alături de fratele său geamăn, Luca, acum fotbalist la Dumbrăvița. Juniorul Borcea e suspendat și nu oate juca la Pecica.

S. Popa: „Rezultatele de după pauza de iarnă îi dau pe cei de la Pecica favoriți”

4-10 e golaverajul „sămădăilor” în startul negativ de an, dezamăgirea cea mai mare fiind trăită weekendul trecut, cu ocazia eșecului cu Avântul Periam, formația de pe ultimul loc.  „Ne-au surprins la două faze fixe, din cornere, apoi un penalty a închis tabela. Din păcate, noi avem posesie, ne creăm destule situații, cam la toate meciurile, plus două-trei ocazii mari, dar în ultimul timp nu reușim să finalizăm. Chiar dacă jucăm în play-out avem o miză, aceea de a termina primii, pe locul 5. Până una alta, ne-am cam blocat în fața porții și parcă adversarii  ne dau gol la fiecare ocazie de poartă. Încercăm să ne mobilizăm, să fim bărbați și să arătăm că nu întâmplător am avut un parcurs bunicel până acum”, a spus Sergiu Popa, absent cu timișenii lui Bălu.

Sâmbătă, de la ora 17, pe stadionul „Pădurice”, experimentatul mijlocaș central întoarce armele împotriva echipei cu care a promovat în Liga 3-a în vara lui 2019. „Cu Pecica suntem cam la egalitate în acest sezon, doar că rezultatele de după pauza de iarnă îi dau pe ei un pic favoriți. Dar, încercăm să facem puncte din această deplasare, în care – din nou – nu putem conta pe portarul Roberto Bodea. Miercuri am jucat cu juniorii antrenați de Leo Pința în Grădiște, a fost un antrenament reușit, am putut exersa situații de joc cu accent pe partea ofensivă și e bine că am stat bine și defensiv, nu am luat gol. Personal, îmi doresc să joc fotbal, să-mi ajut cât de mult pot echipa și din vară… Iubesc fotbalul, dar am un program destul de încărcat ca profesor de sport plus că joc și minifotbal, la Luciano. Important este să fiu sănătos și apoi voi vedea ce decizie voi lua după terminarea acestui sezon”, a adăugat „decarul” sămădăilor.

Confruntarea de sâmbătă (ora 17) se vede în direct pe canalul de youtube Radio Zestrea

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Tambor, Dolga, Wild, T. Bodri – Mitre, Arsene, Oancia, Onișor – Bozian – Enciu.

Cermei: Creța – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – S. Popa, D. Lazăr, Salka – Pț, D. Popa, Vlad.

Arbitri CCA: Leopold Herczeg – Cristian Bumb (ambii din Băcia – Hunedoara), Claudiu Doarvoas (Mintia)

Observatori FRF: Constantin Faniță (Timişoara), Teodor Biriş (Hunedoara)

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button