Baschet

Start în semifinala CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad! Urban: „Să câștigăm măcar o dată acolo, în Polivalenta noastră le va aștepta infernul!”





Jocul e din ce în ce mai dur pentru FCC Baschet UAV Arad, care a ajuns – practic – la punctul culminant al sezonului. Până acum, în ciuda faptului că a condus în clasamentul LNBF timp de 18 etape ale sezonului regular, „galben-albastrele” nu și-au depășit condiția. Au terminat tot pe locul 3 și, deci, pornesc dezavantajate în semifinale, atâta timp cât dispută doar două confruntări pe teren propriu, din cele cinci în care s-ar putea decide finalista.

Iar partenera de întrecere este, conform previziunilor, CSM Satu Mare, formația pe care arădencele au luat-o de la început în vizor pentru îndeplinirea obiectivului stagional, confruntarea cu trofeul pe masă. Față de anii trecuți, duelul dintre cele două formații pare mult mai echilibrat, în sensul că FCC Baschet UAV Arad s-a întărit consistent, inclusiv în iarnă,  în timp ce „nordicele” au dat semne de slăbiciune atât în duelul din sezonul regular de la Arad (pierdut cu 64-75), dar şi în sfertul de finală cu KSE Târgu Secuiesc. Fetele lui Lopez au suferit mult cu formația de pe locul 7, impunându-se greu, cu 2-1 la general. În plus, programul din ultima perioadă a fost infernal, cu meciuri tot la 2-3 zile și au apărut și accidentările.

Trei foste jucătoare ale Aradului, printre remarcatele stagiunii la Satu Mare

Veștile neconfirmate de la Satu Mare sunt, însă, acelea că toate jucătoarele sunt valide acum, inclusiv pivotul american Kostowicz, absent încă de la turneul final al Cupei României, din luna februarie. Vedeta CSM-ului este însă fără îndoială altă sportivă de peste Ocean, Sparkle Taylor, o adevărată coşgheteră, cu o medie de 25,2 puncte pe meci, în timp ce bosniaca Dzombeta, plus româncele Ardelean şi Fodor, toate trei foste componente ale Aradului și-au adus din plin aportul la sezonul bun al echipei lor. Până la urmă, chiar și duelurile directe cu „galben-albastrele” sătmărence au 3-1, ele câştigând la limită ambele meciuri din sferturile de finală ale Cupei României, plus confruntarea retur (83-71).

 

Urban: „Tratăm această semifinală ca pe o finală”

Dincolo, coșghetera Aradului e tot o americancă, Andreona Keys, cu o medie de aproape 20 de puncte pe meci, iar conaționala acesteia, Shereen Sutherland ar putea fi arma secretă a semifinalei. Fiindcă nu a jucat prea mult din cauza unei accidentări, jucătoarea de poziția 4 nu e prea cunoscută adversarilor, doar că e clar că Bogdan Bulj are nevoie de o implicare totală a tuturor celorlate piese grele, Hadzovic, Akathiotou, Ghiță, Manea, Vitulova sau Vaida. Faptul că arădencele încă de joia trecută conturile în sferturi cu Sirius Târgu Mureș (84-48 și 80-56) poate fi un avantaj din punct de vedere al prospețimii în fața unei echipe ce a jucat sâmbătă pentru calificarea în „careul de ași” cu KSE.  „Vom trata această semifinală ca pe o finală, este un vis al nostru de câţiva ani să reuşim să ajungem în finala campionatului! Am mare încredere în echipă şi în staff-ul tehnic că putem realiza acest lucru, ştiu că va fi greu, dar nu imposibil. Mai mult de atât, avem de luat o dublă revanşă faţă de Satu Mare, după ce ne-au eliminat din Cupă şi ne-au învins în returul sezonului regulat, reuşind să termine pe locul 2. Sunt favorite doar prin prisma faptului că vor juca pe teren propriu aceste prime două meciuri, dar noi vrem să câştigăm măcar o dată acolo, pentru a putea juca apoi cu calificarea pe masă la noi acasă. La Arad le va aştepta infernul, sunt sigur că suporterii noştri vor crea o atmosferă incendiară în Polivalentă, ştiind să se mobilizeze la meciurile importante”, a declarat preşedintele clubului, Marcel Urban, înainte de rimele dispute ale „cicnirii” cu CSM Satu Mare.

Calificarea în finală s-ar putea decide luni sau marți, la Arad

Așadar, seria semifinală începe la Satu Mare, cu primele două meciuri programate joi, 7 aprilie şi vineri, 8 aprilie, de fiecare dată de la ora 19, în sala LPS din Sătmar. Atmosfera pare bună în tabăra arădeană, care a plecat după prânz spre Satu Mare cu dorința clară de a câştiga măcar un meci din cele două, pentru a putea încheia apoi conturile la Arad luni, 11, sau marţi, 12 aprilie. În caz de meci decisiv, adică al cincilea, acesta se va disputa din nou la Satu Mare, pe 15 aprilie. În cealaltă semifinală, campioana Sepsi Sfântu Gheorghe are misiune uşoară în penultimul act, cu Phoenix Constanţa.

FOTO: baschetarad.ro

Un comentariu

  1. castigati un meci in deplasare,iar luni si marti la polivalenta aradeana peste 1300 de suporteri v-or creea atmosfera de vis si CALIFICARE!!TOATA,dar TOATA salaa…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button