Fotbal juniori

Liga Elitelor U 15: Atletico s-a apropiat de semifinală cu o remiză cu Măgherăușul, UTA 2008 a lăsat o impresie bună cu U. Craiova!





Rezultate surprinzătoare în ziua a doua a turneului zonal din cadrul sferturilor de finală a Ligii Elitelor, de la Arad, Atletico a remizat cu Gloria Tăuții Măgherăuș, iar Universitatea Cluj (poate marea favorită a „zonei) a cedat și cu Inter Sibiu și e deja eliminată din competiție. La Timișoara, grupa mai mică cu an a UTA-ei a rezistat și cu U. Craiova doar o repriză, după care a cedat și e, la rândul ei, ieșită din întrecere.

Au încasat primul gol stagional și au ratat prea mult: Atletico – Gloria Tăuții Măgherăuș 1-1

După ce au bătut „șepcile roșii” (2-0), arădenii de la Atletico aveau meci de calificare matematică în semifinală cu „moroșenii” de la Gloria Tăuții Măgherăuș, la rândul lor învingători, vinei, cu Sibiul. Deși au fost la comanda partidei pe parcursul tuturor celor 70 de minute, „galben-negrii” au trebuit să se mulțumească cu remiza. A fost 1-1, după reușitele semnate Câmpan (min. 52 – cap la centrarea din corner a lui Stanciu), respectiv Guz (min. 59 – tot la capătul unei faze fixe). Stanciu și Salka au avut ocazii importante să aducă punctele calificării, dar portarul advers a fost de fiecare dată atent.

De menționat ar fi golul de azi al maramureșenilor a fost primul încasat de Atletico în această stagiune. „A fost un meci pe care trebuia să-l jucăm tactic, să nu-l pierdem pentru că aveam o victorie, cu egalul acesta și cu victoria de marți suntem calificați de pe primul loc. Am jucat tactic mai mult, după doar o zi de odihnă. Nu am avut prospețime, asta este scuza tuturor din fotbalul românesc. Nu ne deranjează că am luat primul gol din acest sezon, până la urmă trebuie să recunoaștem că am avut noroc în primul joc, acum s-a întors. Mai avem un meci, teoretic mai simplu, dar nici un meci nu este simplu. Când te bagi în luptă cu jucători care nu au jucat la potențialul maxim și nu am avut variante pe bancă, sigur că meciul devine mai greu. Obiectivul este calificarea, suntem în grafic. Se vede că am încărcat foarte mult ca să rezistăm la un turneu de asemenea nivel, iar în ultimele minute, chiar dacă am dominat, nu am avut prospețime,  luciditate la finalizare. Rămânem cu 4-5 ocazii clare și un singur gol”, a punctat Viorel Erdei, antrenorul „galben-negrilor” alături de Adrian Petruț.

Roșu – Centye, Marinescu, Ad. Dragoș – Stef, Indreica, Felea, M. Salka – M. Rusu, Câmpan, Stanciu, plus Calotă, L. Măgulean și Șiclovan a fost echipa aliniată azi de cei de la Atletico. Cum  a trecut cu 2-1 de U. Cluj, Interstar Sibiu are meci direct pentru calificare cu Atletico, arădenilor convingându-le însă și remiza cu ocazia jocului de marți (ora 11), de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. De menționat, că la finalul confruntării dintre Cluj și Sibiu spiritele s-au încins, s-au dictat eliminări inclusiv pentru doi dintre piesele de bază ale formației de pe Cibin, care nu vor avea drept de joc cu arădenii peste două zile.

Au ținut în șah Craiova mai mult de o repriză: UTA 2008 – Universitatea Craiova 2007 1-3

La Timișoara, UTA 2008 s-a ținut bine cu Universitatea Craiova, dar, și împotriva celor de la Poli, a terminat meciul învinsă. După o primă repriză albă, în care arădeanul Păduraru a avut ocazia cea mai clară, oltenii aveau să marcheze de trei ori după pauză și să închidă soarta calificării în semifinale pentru ei. La 3-0 au punctat și „roș-albii”, prin Țăroi, care a urmărit șutul lui Burcă respins de portar și confruntarea s-a încheiat cu scorul de 3-1.

Așadar, frageda echipă utistă a lui Sandu Gaica și Radu Mărginean a părăsit competiția după primele două runde ale turneului de pe Bega. „Oricât ne-am fi dorit noi să nu se vadă anul în minus avut de jucătorii noștri față de adversari, asta nu s-a întâmplat. Chiar și așa, și azi le-am pus ceva probleme celor de la Craiova, o echiă solidă, bună și dacă am fi marcat la acea ocazie mare din prima repriză cine știe…E o experiență foarte bună pentru copiii noștri acest turneu, vrem să ne vindem scump pielea și cu Pandurii, marți”, a punctat Gaica.

UTA 2008: Pop – Vereș, Ancateu, Ene, Dolga – Hodoșan, Corchiș – Păduraru, Țăroi, Cizmaș – Leca. Au mai jucat: Berar, Cârlan, Iancu, Burcă, Ronai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button