Gloria LT Cermei

Todea a preluat Cermeiul din mâinile lui Moisă: „Îmi era dor să antrenez din nou, mai ales într-un mediu pe care-l cunosc destul de bine”





Începutul de an a venit cu rezultate modeste pentru Gloria Lunca Teuz Cermei, care a ajuns la trei înfrângeri și un egal și se uită și în spate, acolo unde Periamul a prins viteză. Săptămâna trecută, stafful tehnic format din Flavius Moisă, Adrian Sasu și Cristian Irimia a făcut un pas înapoi și chiar dacă problemele invocate au fost rezolvate de conducerea clubului până la meciul cu Pecica nu a mai revenit asupra deciziei. Cei trei și-au anunțat demisia, iar Petre Bulza s-a aflat în situația de a căuta rapid un înlocuitor. Inclusiv la propunerea lui Roland Nagy, directorul tehnic al „sămădăilor”, s-a mers pe varianta Cristian Todea. Fostul căpitan al UTA-ei i-a preluat pe cermeiani cel puțin până la vară, având ca obiectiv acumularea punctelor care să aducă din nou liniștea și echilibrul la echipă.

Moisă: „E mai bine așa, sunt convins că echipa câștiga următorul meci de campionat”

Practic, aventura lui Moisă și a colaboratorilor săi la cârma Cermeiului s-a încheiat imediat după eșecul intern cu Periamul, 1-3. „Principalul” de 33 de ani a anunțat conducerea că nu mai dorește să continue și pentru că nu mai era dispus să treacă peste unele probleme. „Nu a fost ceva foarte grav, până la urmă cu toții ne-am asumat aceste lucruri, doar că și pe fondul lipsei de rezultate poate lipsurile au fost mai vizibile. Eu nu am mai dorit să continui și pentru a crea, cumva, un șoc la echipă, stafful meu m-a susținut în luarea acestei decizii și asta a fost. Personal, doresc să le mulțumesc celor de la Cermei că mi-au dat șansa să încep să antrenez și în Liga 3-a, au fost aproape trei ani cu bune și rele, echipa a fost – în general – în obiectiv, dar acum cred că e mai bine așa. Sunt convins că se va câștiga următorul meci de campionat, băieții se vor debloca și nu vor mai fi probleme până la finalul acestui sezon. Nu vreau să mă plâng, cu toate că se poate spune că am plătit puțin și faptul că ne-am despărțit de Gârlea, un portar care ne dădea siguranță și ne-am bazat pe Bodea, și el foarte bun, însă, având probleme medicale, nu ne-a putut ajuta. Din păcate, Marinel Creța a plătit lipsa de experiență în Liga 3-a, nu a dat siguranță în spate și s-au luat prea multe goluri. Dar, ce a fost a fost, îi doresc mult succes noului antrenor, staffului său, iar Cermeiul va face mereu parte din sufletul meu”, a spus tânărul tehnician, care-și va continua munca de antrenor la grupele 2010 și 2011 ale celor de la Viitorul.

Bulza: „Todea, cea mai bună variantă după despărțirea de fostul staff”

Ieri, înainte de a pleca spre București, unde, astăzi, Răzvan Burleanu va fi reales președinte al Federației, Petre Bulza l-a însoțit pe Cristian Todea în vestiarul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. „Pe undeva, l-am înțeles și pe Flavius Moisă. El a vrut să ne despărțim acum, nu s-a mai prezentat la echipă și trebuia să găsim o soluție pentru banca tehnică. M-am sfătuit și Roli Nagy și am căzut de acord că cea mai bună variantă este Cristi Todea. E arădean, a mai lucrat cu mulți dintre jucătorii noștri sau îi cunoaște și a avut și rezultate pe la echipele pe care le-a condus ca secund sau principal. Va fi ajutat de Adrian Piț, eventual și de Sergiu Popa, acum e important să ne punem rapid pe picioare și să facem puncte”, a spus președintele Cermeiului.

Todea: „Să facem puncte pornind de la organizarea defensivă”

Aflat la un pas de a semna cu Progresul Pecica în iarnă, Cristian Todea preia, până la urmă, o divizionară terță arădeană. Este a doua din cariera sa după Național Sebiș în urmă cu patru sezoane. „Nu puteam să-i refuz pe Petre Bulza și pe Roli Nagy, persoane dragi mie, dar – totodată – trebuie să recunosc că-mi era dor să antrenez din nou. Mai ales într-un mediu pe care-l cunosc destul de bine. Am avut mai multe discuții din vară încoace, nu s-a concretizat niciuna și, parcă, nu mai puteam sta în afara fenomenului. Situația de la Cermei nu este una simplă, doar că am avantajul că am lucrat cu o parte dintre jucători, iar cu Adi Piț chiar am fost coleg de echipă și știu că mă va ajuta și el foarte mult, din teren și din afara sa. Am acceptat să conduc echipa până în vară, apoi vom mai vedea și în funcție de ceea ce-și dorește conducerea pentru sezonul viitor. E bine că avem etapă liberă în weekend, voi apuca să-i cunosc și pe jucătorii cu care nu am mai lucrat sau pe care nu i-am mai văzut jucând. Trebuie să începem prin a pune la punct faza defensivă, căci echipa a luat prea multe goluri în meciurile ce au trecut. Trebuie să-i dăm încredere și portarului Creța, Bodea este și el în proces de refacere, eu sper să începem bine contra celor de la Pobeda”, ne-a declarat Todea, care i-a mai antrenat pe Iuga, Lazăr. D, Popa, Bodea sau Vlad, la UTA, dar și pe Mateucă, la Sebiș.  Cel puțin deocamdată, Cermeiul se va pregăti pe terenul „CPL” din Arad și nu la Sânpaul. În vârstă de 43 de ani, Cristi Todea și-a început activitatea ca antrenor secund la UTA, în 2015, sub comanda lui Roland Nagy. Apoi a mai colaborat pe banca tehnică a „roș-albilor” cu Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea, Adrian Falub și Ionuț Popa, dar a avut parte și de un scurt mandat de antrenor principal la echipa fanion a Aradului. A mai antrenat Zăbraniul (în Liga 4-a), Sebișul (Liga 3-a) și a fost ajutorul lui Cristian Pustai, la Călărași, în Liga 2-a.

Șase meciuri sub comanda „Dulăului”

După weekendul liber, în Vinerea Mare, Cermeiul o va găzdui pe Pobeda Star Bisnov. Până la finalul play-outului, sămădăii mai joacă la Curtici (și acasă cu Frontiera, în ultima etapă), la Periam, acasă cu Pecica și la Dudeștii Vechi. După primele două runde din play-outul seriei a VIII-a a Ligii a 3-a, Gloria Lunca Teuz are 19 puncte, cu 8 mai multe decât Avântul Periam, echipa aflată acum pe loc de retrogradare directă în județ.

 

2 comentarii

  1. Succes Cermei,succes Todea…Va fi altceva,sa speram…Sa fie lasat sa lucreze,fara „specialisti sfatuitori”din umbra,tipic Cermeiului.
    Oricum m-as fi gandit la doar doi antrenori…Todea sau Cuedan…
    Imi pare foarte rau de fostul staff,sincer,dar prea necopti,inca la acest nivel de antrenorat,fara experienta…Succes pe viitor..!Prin Cristi Todea,se va relua colaborarea cu UTA,juniori,rulaj…Bravo!Buna alegere al domnului Bulza…E diplomat,modest,destept,tact,cumpatat si stie pulsul,dupa posibilitati…
    Doamne ajuta!

    0
    0
  2. Ai dreptate Giro domnul Bulza este diplomat, modest, destept, tact, cumpatat . Daaaa maxim. Doar sa nu uitam ca toata situatia i se datoreaza . Este ambitia unui om care in situatia actuala nu se descurca singur.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button