Fotbal judetean

Copil a făcut diferența în favoarea liderului: CS Socodor – Unirea Sântana 3-1





Socodorul trebuia să le răspundă ineuanilor, care debutau cu un 4-0 în play-off în cursul dimineții, în compania Felnacului și au făcut-o. Chiar dacă sucesul în fața Sântanei nu a fost la fel de convingător, el a fost meritat și înseamnă tot trei puncte ce îi readuc pe elevii lui Tibi Darazs pe primul loc după numai câteva ore.

Prima repriză a fost destul de echilibrată, cu puține ocazii de gol. Copil a avut un șut lângă bară, dar Csurka a respins, iar dincolo, Stanciu și  Trabalka au finalizat din poziții bune în blocaj. Sântana a avut niște șarje și îndebutul reprizei secunde, după care cei de la Socodor au pus stăpânire pe joc și au marcat de trei ori. 1-0 a făcut Țoca, în minutul 64, din cornerul lui Copil, dar „uniriștii” au revenit pe tabelă 10 minute mai târziu. Păcălit și vânt, Lezeu și-a băgat mingea în proprie poartă după cornerul lui Gâlcă. Doar că în minutul 78, punctele erau din nou în posesia gazdelor, căci Copil a mai executat excelent o lovitură de colț, iar Miclea trimis cu pieptul în plasă din apropiere. În fine, Dumitru Copil și-a completat evoluția excelentă cu unul dintre golurile sezonului. Pirtea a central din stânga, Savin nu a băgat capul și fostul mijlocaș al UTA-ei a înscris spectaculos din „foarfecă”.

Era minutul 84 și Socodorul a scăpat în câștigătoare  și are debutul așteptat în play-off. „Parcă, oaspeții au fost mai motivați în startul meciul, deși le-am spus băieților că acest meci nu va semăna cu cel de acum trei săptămâni, de la Pîncota, când conduceam cu 3-0 încă de la pauză. În repriza a doua am abordat altfel meciul și, chiar dacă am marcat din faze fixe, am fost peste ei ca joc, ca exprimare, nu ne-au pus probleme. Am avut în <<Mitruț>> un fotbalist în mare formă azi, calitatea sa e incontestabilă, chiar dacă nu mai e la anii și kilogramele de altădată. Cu tot respectul pentru Ineu, care e o echipă pregătită, cred că principalii noștri adversari pentru primul loc suntem noi înșine. Neavând presiune, sper să producem și rezultate până la capăt”, afirmă Tibor Darazs, antrenorul celor de la Socodor.

De astăzi, Sântana ajunge la 8 puncte de primul loc, singurul care – teoretic – contează pentru echipele din play-off. Sigur, Unirea nu are ca obiectiv stabilit promovarea. „Sunt puțin dezamăgit, pentru că această partidă putea lua un alt curs cu puțin noroc și atenție în plus. Am avut ceva situații, nu am înscris și apoi luăm două goluri din faze fixe. Matematic, încă suntem în joc, doar că trebuie să începem să câștigăm și, eventual, să recuperăm ceva puncte până la următorul joc cu Socodorul. E clar că nu mai suntem la mâna noastră, dar cred că acest play-off rămâne echilibrat, în ciuda rezultatelor de azi”, a spus și Ștefan Boroș, antrenorul „roș-negrilor”.

Duă pauza de Paști, Socodorul găzduiește Ineul, iar Sântana pe Felnac.

Formații:

Socodor: Vaida – Szabo, , Gherheș, Pele, Țoca – Turcuș, Dema – Flueraș (min. 70 – Miclea), Lezeu, Pirtea – Copil.

Sântana:  Csurka – Paven, Savin, Bercu, Dănilă – Martin (min. 70 – Marc), Fl. Gîlcă, Olteanu, Stanciu (83 – R. Varga) – Cl. Popa – Trabalka

Arbitri: Tudor Jurcă – Emil Cristea, Gabriel Hărduț. Observator: Marcel Vida









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button