Fotbal judetean

Puncte pe mâna președintelui-căpitan: Podgoria Pîncota – Șoimii Șimand 2-0





După rezultatele slabe din ultimele săptămâni, 0-5 la Felnac și 3-4 în Cupă, la Macea, pîncotanii erau chemați să evite surpriza neplăcută în fața „lanternei” din Șimand. Și au reușit, cu toate că partida a fost destul de complicată și a fost rezolvată doar din dou faze fixe.

Cu un moral bun după calificarea în semifinalele Cupei României în dauna Păulișului, „șoimii” au fost o nucă tare în Podgorie. Au stat bine în teren, s-au apărat bine și a fost nevoie de o eroare a lui P. Varga, care l-a agățat în careu pe Cl. Balaban, pentru a se debloca tabela. Penalty-ul rezultat a fost transformat de căpitanul și președintele gazdelor, Sergiu Dragalina.

Era minutul 38, iar până la finalul primei părți nu s-a mai întâmplat nimic  notabil. Conduși fiind, șimăndanii au riscat mai mult după pauză și au avut și trei oportunități de poartă, prin Gheorghieș (2) și D. Morariu, dar Dorin Iacob a răspuns prezent. Când Dragalina a făcut „dubla”, executând pe jos, pe lângă zid, o lovitură liberă de la 20 de metri, echipa vizitatoare a fost obligată să se deschidă și mai mult. Așa au apărut și alte ocazii pe contre, semnate Fericel, care a ratat din poziții de singur cu portarul, dar și Ispas, care, de asemenea, a reluat exact în brațele lui Miclean din numai 8 metri.

S-a terminat 2-0 și pîncotanii conduc  clasamentul play-out, cu 16 puncte, la trei lungi de undă peste Zăbrani și Glogovăț. „Nu a fost deloc un meci ușor, Șimandul s-a apărat bine, a fost greu de desfăcut, cu atât mai mult cu cât, se știe, noi suntem mai ales o echipă de contraatac. Dar, după ce am deblocat partida, lucrurile au decurs în sensul dorit de noi, cu toate că au avut și ei ceva situații.  La final, scorul putea fi și mai mare, dar ne mulțumim cu un start pozitiv în play-out. Nu aveam neapărat un obiectiv legat de clasament, ci de creșterea copiilor noștri, de progresul lor și al echipei, iar dacă vom merita prin joc, de ce nu să nu terminăm și pe locul 5. Eu zic că am găsit formula bună cu Dănuț Mițiți, e exact genul de antrenor de care aveam nevoie pentru echipa noastră tânără. Evident, fără sprijinul Primăriei și Consiliului Local nu  ar fi existat acest proiect, le mulțumim și le dorim Sărbători Fericite. Autorităților locale, dar și tuturor suporterilor noștri”, spune Sergiu Dragalina, președintele-jucător al Pîncotei.

Șimandul rămâne cu două puncte în clasament și îi va fi tot mai greu să evite ultima poziție. „Cu puțină atenție puteam scoate ceva din meciul de la Pîncota. Am avut ocaziile noastre și puține greșeli în defensivă, din care am luat și cele două goluri. Practic, a câștigat echipa mai pragmatică, iar dacă scorul final e 2-0 înseamnă că a și meritat cele trei puncte. Atâta timp cât vom mai avea șanse matematice vom încerca să scăpăm de ultima poziție, dar ne și dorim să mergem până la capăt în Cupă”, susține Dan Morariu, „închizătorul” Șimandului.

Formații:

Pâncota: D. Iacob – Fl. Iacob, Țop, S. Dragalina (75 Mărgăian), Gligor (88 Covaci) – Pușcaș, Hera, Cl. Bălăban, I. Bălăban (88 Pădureanu) – Ispas (75 Bulzan), Mihoi (46 Fericel). Antrenor: Dănuț Mițiți.

Șimand: Miclean – Dochița, C. Morariu, I. Ruska, Peia – D. Morariu – Roza, D. Morariu, Marinescu (61 Cordoș), P. Varga (69 Stoica) – Sechel (46 Nagy), Gheorghieș (61 I. Rus).  Antrenor: Iani Ruska.

Arbitri: Radu Bîtea – Emil Arsa, Sergiu Găluți. Observator AJF: Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button