Fotbal juniori

„Republicanii” Ineului le-au luat patru puncte celor de la LPS Tg. Jiu, UTA a trebuit să se mulțumească cu un singur punct în Țara Zărandului!





Weekend fără eșec pentru juniorii lui ACB Ineu în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal. Totuși, ceea ce s-a întâmplat în confruntarea echipei Under 19, în compania celor de la LPS Târgu Jiu, nu poate fi prea plăcut, din moment ce oltenii au revenit pe tabelă de la 0-4.

CN U19 (play-off): ACB Ine u- LPS Tg. Jiu 4-4

În ciuda numeroaselor probleme medicale în dreptul lui Șerb, Stanca, Hada, Cătană și Dănilă, plus menajatul Varga, Ineul a înceut excelent meciul. A și profitat de erorile fundașilor adverși, favorizate și de vântul puternic și s-a dus la 4-0 până la pauză. Zamă a deschis tabela după o minge peste apărarea adversă, Sabău a făcut 2-0 după „diagonala” lui Giacon, acesta din urmă înscriid și el la ultima fază din primul act la lovitura liberă executată de Miculaiciuc. La 5 minute după pauză, Zamă a avut o acțiune personală pe care a fructificat-o în doi timpi. „La 4-0 am fost relaxați prematur, am operat modificări, au intrat copii sub vârstă, cu 3-4 sau chiar 5 ani mai, iar adversarii, având și vântul de partea lor de aceasstă dată, au reușit să speculeze greșelile noastre și ne-am trezit egalați la 4 încă din minutul 75. Dar, am mai avut și noi ocazii, puteam să mai marcăm, mai ales că adversarii au terminat meciul cu doi jucători eliminați de pe teren. Păcat de jocul bun din prima parte, dar ne-am asumat când am promovat de voie de nevoie copii mai mici. Am schimbat și obiectivul, nu mai vizăm primele două locuri, ci rămânem pe acumularea de experiență”, a spus Teodor Mihuț, antrenorul echipei de junori mari alături de Cristian Sculici.

ACB Ineu U19: Coman – Jurj, Giacon, Farago, Petrehele – Șerban – Florea, Haniș, Miculaiciuc, Sabău – Zamă. Au mai intrat: Trânc, Bejera, Tulcan

CN U17 (play-off): ACB Ineu – LPS Tg. Jiu 2-0

Campioni matematici ai seriei a 7-a, ineuanii s-au respectat și în confruntarea internă cu echipa de pe locul 2, LPS Târgu Jiu, pe care au învins-o cu 2-0. Rozsa a marcat odată pe repriză, mai întâi după angajarea lui A. Covaciu, iar apoi, cu capul, după o lovitură liberă a lui Rucăreanu. Acesta din urmă a ratat și el două-trei situații mari, însă echipa sa a câștigat meritat. „Ținând cont de faptul că am promovat copii de 2006, rezultatul este și mai meritoriu și am arătat că liderul își respectă blazonul. Adversarii au avut câteva situații dar nu au reușit să intre în careu, cu toate că sunt echipă bună, de locul 2, după noi. Suntem mulțumiți de ce am muncit, tot sfafful am asistat la partidă, am dovedit unitate, parcă și lucrurile merg bine când este o echipă tehnică unită”, a spus Leo Pința, care conduce destinele echipei U17 alături de Marcel Ponta.

ACB Ineu U17: Tulcan – Codrea, Purlea, Băltean, Nica –  A. Covaci – Gârnea, Rucăreanu, Flonta, D. Covaci – Rozsa. Au mai intrat: Narcesovici, D.  și SRăzvan, Sasu, Ene.

Liga Elitelor U16 (play-out) U16: ACB Ineu – UTA  1-1

Dacă în tur, „roș-albii” au câștigat clar, 5-0, în meciul revanșă din Țara Zărandului, scorul a fost egal, 1-1. Ineuanii sunt cei care au deschis scorul în minutul 20, prin Ene, care a fost angajat excelent de Sasu și a îndeplinit o simplă formalitate. În partea a doua, Curtuiuș a egalat pentru UTA, în minutul 60, Ene având o ocazie importantă să facă „dubla”, însă cele două echipe și-au împărțit punctele.

„Am jucat cu ambiție, am încercat să ne mobilizăm după scorul sever din tur. Acum aveam și un parcurs bun, de apreciat. Am tatonat la început, știam cum joacă grupa lui Botiș, nu am intrat în stilul lor, i-am obligat să joace cu mingi lungi și nu avut oportunități. Este de apreciat că se promovează copii sub vârstă, care au calități și talie la toate grupele, scoatem – astfel – la rampă copii talentați”, susține Leo Pința, antrenorul tinerilor ineuani, alături de Marcel Ponta.

Formații:

Ineu: Coman – Narsesovici, Purlea, Popa, Nica – Szoke – Costea, Sasu, Miculaiciuc, D. Răzvan – Varga. Au mai intrat: Ene, Cheta, Mercea, Iacob. Antrenori: Leo Pința și Marcel Ponta

UTA: Egeto, Hara, Maghiar, Mercea, Funkenhauzer, Aslău, Bercea, Neaga, Pârvănescu, Curtuiuș, Bușu. Rezerve: Roșu, Grigoraș. Antrenori: Sorin Botiș, Sebastian Huțan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button