Baschet

Căpitanul Hadzovic, în fața primului trofeu cu Aradul: „Nu avem nimic de pierdut, să fim concentrate, unite, detaliile vor conta”





Impresia este că Brankica Hadzovic joacă cel mai bun baschet al său de când îmbracă maioul „galben-albastru”. Evident, contextul o ajută, în sensul în care s-a creat cel mai competitiv lot de când sârboiaca e la Arad. Experimentata conducătoare de joc joacă pentru formația din orașul nostru din 2015 (cu acea jumătate de an de pauză când a jucat la Alba Iulia) și între timp a devenit lider incontestabil la FCC Baschet UAV Arad.

„Branki” își amintește că și în urmă cu 6-7 ani, Aradul nu avea un lot tocmai rău, doar că unitatea de grup nu era aceeași. „Și în primii doi ani ai mei la Arad am avut o avem o echipă bună, însă nu există comparație cu ce e acum. Câteodată poți o echipă bună, cu foarte mari individualități, dar chimia în regulă și asta face diferența.  Noi acum locuim împreună, mâncăm împreună, avem o chimie foarte bună și asta se vede pe teren. Nimeni nu a visat că o vom bate pe Satu Mare cu 3-0. Chiar eu credeam că ne vom lupta în cinci meciuri, dar iată că am dat totul. Fetele au înțeles că în fiecare minut trebuie să luptăm, să nu cedăm nici o clipă”, a spus căpitanul baschetbalistelor arădene.

Exceptând-o pe Ildi Nagy, care a și câștigat șase titluri în cariera sa, Brankica Hadzovic e singura jucătoare din lotul FCC Baschet UAV Arad care a mai jucat o finală în România. A pierdut-o fără drept de apel (0-3) în maoiul lui CSU Alba Iulia chiar în fața lui Sesi Sfântu Gheorghe, în 2016. Totodată, Hadzovic era pe parchet când Aradul a pierdut finala de Cupă contra lui Sepsi, în 2020. „Atunci am jucat o singură partidă, acum avem mai multe meciuri de disputat. Vom juca primele două în deplasare, presiunea va fi pe ele, pentru că vor trebui să câștige. Noi nu avem nimic de pierdut. Pe de altă parte, am arătat că suntem pregătite, sunt sigură că ne ducem acolo cu gândul de a câștiga. Chiar dacă jucăm cu campioana României din ultimii cinci ani, vom fi concentrate și încercăm să luăm măcar o victorie”, mai afirmă juctoarea Aradului.

Întrebată unde s-ar putea face diferența în ultimul act, sârboaica a adăugat: „În finală nu poți face greșeli, fiecare detaliu contează. Totul va conta, diferența se va face la lucruri mărunte: la o recuperare, la o minge pierdută, la o minge furată, o posesie defensivă. Trebuie să fim concentrate, să fim unite, toate detaliile vor conta. Vom da tot ce avem mai bun din noi, mai ales că adversarele sunt campioane de câțiva ani și vor fi greu de învins.

Hadzovic nu se va afla față în față cu celălalt conducător de joc extrem de experimentat din tabăra adversă, Annemarie Părău. Fosta jucătoare a Aradului e însărcinată și lipsește de ceva timp de la Sepsi. „Este importantă absența Aneimaria Părău, e un fundaș valoros, parte a sistemului lor de joc, dar cred că o vor suplini”, a adăugat Hadzovic.

În vârstă de 41 de ani, căpitanul FCC-ului se vede continuând în „galben-albastru” cel puțin pentru încă un sezon. „ Vreau să îmi termin cariera aici, la Arad. Sunt de șapte ani aici, nu mă gândesc să plec. Le mulțumesc fanilor care s-au bucurat poate mai mult decât noi pentru că am ajuns în finală, le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat aici la Arad”, a încheiat Brankica Hadzovic.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button