Baschet

Vaida, la primul duel cu titlul de campioană a LNBF pe masă: „Dacă Sepsi ne subestimează, fac o greșeală foarte mare, care o să le coste!”





Una din armele în plus ale FCC Baschet UAV Arad în câștigarea semifinalei cu CSM Satu Mare a fost, fără îndoială, Laura Erika Vaida. Revenită în țară din SUA, de la Loyola Marymount University (West Coast Conference din NCAA), pivotul de 21 de ani a ales Agronomia, dar imediat echipele importante din baschetul feminin românesc i-au bătut la ușă.

Formația arădeană a câștigat lupta cu CSM Satu Mare pentru semnătura baschetbalistei de lot național, iar Vaida și-a adus contribuția cu 22 de puncte în cele trei victorii, dar mai ales multe recuperări sub cele două panouri. „Evident că am ales bine, atâta timp cât sunt în finală. Nu pot specula pe marginea a ceea ce se întâmpla dacă mergeam la Satu Mare, dar da, mă bucur că am ales Aradul. Îmi place foarte mult echipa, e cea mai unită la careactivez de când joc eu baschet. Știm să trecem peste momentele grele, ne bucurăm pentru cele bune şi suntem împreună atât pe teren cât şi în afara lui. Suntem în relaţii foarte bune şi acest lucru îmi place foarte mult la Arad. Când am venit aici, în ianuarie, nu m-am aşteptat o secundă să câştigăm semifinala în doar trei meicuri şi apoi să joc prima mea finală de Ligă Naţională. De când am fost junioară nu am mai jucat o finală şi sunt foarte entuziasmată de acest lucru”, a spus valorosul pivot, care – probabil – va avea o ofertă serioasă de a-și prelungi înțelegerea cu FCC-ul și din sezonul ce urmează: „Nu m-am hotârât încă dacă o să rămân şi din vară, dar mă voi gândi serios la asta după finală”, mai anunță Vaida.

Gradul de dificultate al duelului cu Sepsi-SIC e mult mai mare decât cel cu sătmărencele, dar Laura Vaida e optimistă.  „Sunt cu capul pe umeri şi am încredere că putem face o nouă surpriză destul de mare. Dacă Sepsi ne subestimează şi se bucură că joacă cu noi în finală şi nu cu Satu Mare, fac o greşeală foarte mare, care o să le coste. Mergem cu capul înainte, nu avem nimic de pierdut, echipa noastră este unită, bună. Iar dacă am ajuns până aici nu văd de ce ne-am opri exact acum. Vom da totul din noi şi poate şi în plus ca să luăm titul ăsta”, mai adaugă baschetbalista născută la București.

Vaida e una dintre jucătoarele care aduc centimetri și forță în plus pentru FCC Baschet UAV Arad față de trupa din Sfântu Gheorghe. „Ştim că avem avantaj mare sub panouri faţă de Sepsi şi ştim să profităm de acest avantaj. Mai știm că au un sistem puțin ciudat, cu o singură jucătoare înaltă, una mijlocie și trei mai mici, dar trebuie să fim pregătite pentru orice ce ne pun ele în cale, să le putem depăşi”, este mesajul de forţă al tânărului pivot al echipei arădene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button