Gloria LT Cermei

Todea debutează pe banca Cermeiului contra bulgarilor din Dudești: „Avem nevoie de o scânteie pentru a ne recupera încrederea în noi!”





Gloria Lunca Teuz Cermei este singura divizionară terță arădeană ce nu a simțit gustul succesului în acest an. Cinci, trei și patru goluri au primit „sămădăii” în eșecurile cu Ghiroda, Periam și Pecica (în play-out), singurul rezultat cât de cât pozitiv fiind remiza de acasă, tot cu Progresul, dar în sezonul regular chiar la reluarea meciurilor pe puncte în 2022. „Pisica” s-a rupt în cele din urmă, în sensul că „principalul” Flavius Moisă și colaboratorii săi, Adi Sasu și Cristi Irimia, au făcut pasul înapoi, iar conducerea clubului s-a repliat prin numirea lui Cristian Todea.

Acesta a avut două săptămâni bune le dispoziție să-și cunoască lotul de jucători, să-și implemeneteze primele idei, cu obiectivul clar de a obține o victorie care să pună echipa pe linia de plutire. Un meci pe teren propriu cu Pobeda Star Bîșnov nu ar trebui să aibă un grad de dificultate ridicat, dar orice start de mandat e greu, plin de necunoscute.

Cristi Todea susține că și-a cunoscut destul de bine jucătorii, în special pe cei cu care s-a întâlnit pentru prima oară începând cu săptămâna trecută. „Deși cunoșteam marea parte a jucătorilor, fiindcă am mai lucart cu ei la UTA sau Sebiș, a trebuit să am discuții cu ceilalți, în special cu juniorii, să văd exact unde dau cel mai bun randament. De fapt, am făcut și un meci școală în familie, la Cermei, pentru a sesiza câteva lucruri, așadar au fost 10-11 zile mai mult de cunoaștere și de legare a relațiilor interumane, dar și de joc. Este posibil să schimbăm puțin și sistemul, dar asta rămâne de văzut mâine, la ora jocului”, susține tehnicianul de 43 de ani.

Acesta a încercat să-și facă o idee și despre adversar, din ceea ce a discutat cu cei care i-au întâlnit pe „bulgari” în acest sezon. „Din câte am înțeles, Pobeda formează o echipă destul de solidă, cu destui fotbaliști experimentați, care s-a comportat bine în acest prim sezon al lor în Liga 3-a. Din câte am văzut, nu au pierdut meciuri la mai mult de două goluri diferență, iar de obicei pierd greu, când pierd. M-a surprins victoria clară, cu 6 goluri marcate celor de la Pecica, e clar că sunt într-o formă bună și trebuie să îi tratăm foarte serios. Cermeiul i-a învins de două ori în sezonul regular, sperăm să o facem și mâine, căci avem nevoie de o scânteie. Jucătorii noștri au calitate, sunt și destul de bine pregătiți, doar că rezultatele negative în serie le-au luat din încrederea în ei. Dacă vine și prima victorie sunt convins că altfel vor arăta lucrurile apoi”, a adăugat Todea, care nu-i va avea la dispoziție pe portarul Bodea și mijlocașul Piț la meciul de la Cermei.

Înainte de confruntarea din Vinerea Mare (ora 17), Cermeiul ocupă locul 3 în play-otul din C8, cu 19 puncte strânse, în timp ce „bulgarii” sunt pe 2, cu 20 de puncte.

Formații probabile:

Cermei: Creța – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – D. Lazăr, Salka – Șimăndan, S. Popa, Vlad – D. Popa.

Pobeda: Torok – Lungu, E. Miculescu, Ardelean, Vincu – Trancu, R. Briciu – S. Budur, Vasilcin, B. Rusu – Gînju.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – George Urs (Oradea), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Mihai Marcu, Petru Boroș (ambii din Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button