UTA Arad

Colțescu fluieră în premieră pe noul „Francisc Neuman”, UTA nu a pierdut cu arbitrul craiovean de la revenirea în Liga 1!





UTA își joacă liniștea finalului de sezon în Sâmbătă Mare în fața Chindiei Târgoviște. De la ora 13,30, pe arena Francisc Neuman” vine chiar formația ce ocupă locul (13) de care fug toate formațiile din zona cu probleme, aflată la 4 puncte în spatele arădenilor. Teoretic, gazdele au și varianta remizei, cu atât mai mult cu cât trupa lui Emil Săndoi are un program destul de greu în până la finele play-outului.

Amintiri plăcute pentru „roș-albi”

Premizele pentru un rezultat bun există și prin delegarea lui Sebastian Colțescu. Singura înfrângere a „Bătrânei Doamne” în Liga 1 cu arbitrul craiovean la centru sosea acum aproape 16 ani, mai exact în noiembrie 2006, 2-0 la Târgu Jiu cu Pandurii. În schimb, de la promovarea arădenilor cu Laszlo Balint pe bancă, Colțescu a arbitrat două succese grele în deplasare: 1-0 cu Dinamo și 2-1 cu Astra (în play-out). Ambele confruntări aveau loc în stagiunea precedentă, pentru ca în prezenta fostul arbitru FIFA să conducă un singur meci al UTA-ei, remiza din toamnă (0-0) de pe terenul (vechi) al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

În fine, alte amintiri plăcute cu Colțescu datează de la returul barajului de promovare în Liga 1 cu Dunărea Călărași, când băieții lui Roli Nagy se impuneau cu 4-1 și-și câștigau dreptul să evolueze cu FC Voluntari. Un al doilea baraj de tristă amintire, ilfovenii impunându-se la general cu 3-1.

Arădeanul Hațegan, martor la episodul ce i-a pus capăt carierei internaționale a lui Colțescu

În decembrie 2020, Colțescu a fost protagonistul nefericitului eveniment din capitala Franței. Ca și rezervă a arădeanului Ovidiu Hațegan, la meciul dintre Paris Saint Germain și Istanbul Bașakșehir, „centralul” din Bănie a folosit cuvântul negru referindu-se la unul dintre jucătorii de pe banca turcilor. Meciul a fost suspendat și reluat a doua zi cu o altă brigadă de arbitri. UEFA nu l-a găsit vinovat pe Sebastian Colțescu, dar cariera sa internațională s-a oprit acolo. Ca și prezențe în Liga 1, arbitrul de mâine al arădenilor este pe locul 2 în topul all-time, după Alexandru Tudor, 342 față de 381.

Debut pe „Francisc Neuman”

Mâine, Sebastian Colțescu (44 de ani) debutează și pe noua arenă „Francisc Neuman”, avându-i la cele două tușe pe Vasile Marinescu (București) și Dnaiel Mitruți (Craiova), în timp ce rezervă este Florin Andrei, din Târgu Mureș. Băimăreanul Zoltan Szekely va da calificativele „fluierașilor”, iar bucureșteanul Dan Potocianu este observator de joc.

FOTO: Sepsi OSK (facebook)









Un comentariu

  1. Ce să o mai dăm din colț în colț, Colțescu, pare a fi un talisman norocos, jucătorii echipei UTA nu au impresia că îl văd pe Bau Bau, același sentiment benefic îl au și dacă îl văd pe Balauru în poartă.
    Mâine atât jucătorii cât și antrenorul trebuie să se autodepășească pentru a învinge Chindia Târgoviște.
    Dacă jucătorii își respectă statutul de fotbalist profesionist , vor da totul pentru a le aduce suporterilor fericirea de Paște.
    Forza UTA! ⚽?⚪??

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button