Gloria LT Cermei

Cermeiul a trecut fluierând de Pobeda la debutul lui Todea pe banca tehnică: „În primul rând, mi-a plăcut implicarea!”, discurs manifest pentru Vasilcin!





„Cura” Cristi Todea pare să funcționeze la perfecție la Gloria Lunca Teuz Cermei. La debutul „Dulăului” pe banca tehnică, „sămădăii” au făcut, poate, cel mai bun meci stagional și au câștigat cu un clar 3-0 în fața Pobedei Star Bîșnov. David Popa, Mateucă și Iuga au punctat pentru „roș-albi”, care erau singura formație din 2022 care nu au câștigat niciun meci în seria a 8-a a Ligii a 3-a.

Todea: „Îmi plac jucătorii ambițioși care nu renunță,  vreau să îmbunătățim și mai mult mai ales partea de finalizare”

Dincolo de rezultat, a suprins concentrarea și implicarea cermeianilor, aspecte la care nu au excelat sub vechiul staff tehnic. „Până la urmă, ăsta este și aspectul de care sunt cel mai mulțumit și anume de implicarea jucătorilor și de felul cum au luptat și au alergat până în ultima clipă. Am spus că îmi plac jucătorii ambițioși care nu renunță și din punctul acesta de vedere lucrurile au stat bine, mai putem să îmbunătățim prin muncă lucrurile ce încă nu merg chiar cum trebuie. Suntem încă într-un proces de dezvoltare, de învățare. Încetul cu încetul, vreau să îmbunătățim și mai mult, mai ales partea de finalizare. Sunt bucuros, chiar foarte bucuros că nu am luat gol și spun asta pentru că știu că s-au luat multe goluri în ultimul timp . Chiar a fost o provocare ca să reușim acest lucru și pentru asta, cu siguranță, merită felicitată toată echipa. Și jucătorii din atac au contribuit cu un pressing foarte bun să nu lase echipa adversă să poată să dezvolte atacurile”, a spus Todea la finalul disutei cu „bulgarii”.

 

În primul rând, vreau să dezvoltăm jucătorii tineri, iar aici îi includ și pe cei de 24-25 de ani, care mai pot să urce”

Fostul căpitan al UTA-ei a revenit și asupra motivelor pentru care a acceptat „provocarea Cermei”. „Am acceptat să preiau echipa asta pentru că pe mulți dintre băieți îi cunosc. Am lucrat cu Mateucă la Sebiș, cu Lazăr, David Popa, Iuga sau Vlad la UTA, îi cunoșteam, știam că am pe cine să mă bazez și știam că trec doar printr-o pasă proastă, printr-o lipsă de încredere, dată de lipsa de rezultate. Exact asta a fost, aveam nevoie de o scânteie ce a venit repede și mă bucur de asta. Vreau să menținem standardul ridicat și să continuăm pe un drum bun. Îmi place să fiu alături de ei și vreau să fiu alături de ei, vreau să câștigăm împreună, să mai și pierdem împreună dacă adversarii sunt mai buni sau să remizăm împreună. Cu siguranță, ei sunt cei mai importanți în teren, dar, dacă eu pot și văd un pic diferit lucrurile de-afară, vreau să-i ajut. Noi avem un obiectiv al nostru, al echipei, pe care ni l-am propus și pe care l-am îndeplinit azi. Vrem să luăm meci cu meci, să facem cât mai multe puncte. În primul rând, vreau să dezvoltăm jucătorii tineri, iar aici îi includ și pe cei de 24-25 de ani, Lazăr, Iuga sau Popa, căci și ei ar putea să mai urce. Eu le-am spus din prima zi că, din punctul meu de vedere, încă mai au un cuvânt de spus chiar și în fotbalul arădean. Și, bineînțeles, le-am mai spus că nu sunt echipa și jucătorii de pe ultimele locuri din play-outul Ligii a 3-a”, a mai afirmat Todea.

Discurs manifest pentru Vasilcin: „Astăzi, arbitrii au făcut diferența, pentru ce mai plătim observatorii?”

Cei de la Pobeda s-au legat de arbitrajul brigăzii conduse de hunedoreanul Leopold Herczeg. „Bulgarii” au contestat penalty-ul primit de cermeiani, dar și faza de la golul de 2-0, utitând – pe de altă parte – că au avut un singur șut pe spațiul porții lui Creța. „Astăzi, arbitrii au făcut diferența. Acolo s-a rupt, la penalty, a fost o viciere clară de rezultat. Nu dai penalty dacă portarul respinge în corner. Într-adevăr, în momentul când respinge mingea îl atinge și pe atacant, dar nici nu știe să se arunce. Portarul joacă mingea, nu are nici o treabă, a fost clar corner, deci nici nu se pune în discuție un penalty. La al doilea gol, a fost șut de la 25 de metri și Mateucă dormea, era cu 2 metri în fața liniei de offside. Astăzi, la cum ne-au aranjat arbitrii, ce să zic. Le doresc Sărbători fericite la fel cum o să avem și noi. Mă deranjează că noi când greșim ne sancționează, dar pe ei, când greșesc, cine îi sancționează? Asta este, de aia este fotbalul unde este, nu avem fotbal fiindcă toți încercăm să furăm, încercăm să păcălim pe toată lumea. În loc să mergem pe corectitudine și să fie un meci frumos ne-a luat tot cheful de a juca fotbal și plăcerea. Vin niște indivizi din ăștia, observatorii pentru ce sunt, pentru ce îi plătim pe observatori, nu ca să vină și să se facă dreptate? Dacă arbitrii nu fac dreptate pe teren atunci ar trebui să facă observatorii care sunt pentru arbitri, să ia niște decizii împotriva lor. Rapoartele nu le vede absolut nimeni, pentru ce sunt atunci observatorii, pentru ce sunt plătiți, doar ca să facă act de prezență? Nu vreau eu să fiu acum cel care o să revoluționeze fotbalul din România, doar spun niște lucruri pe nume fiindcă asta este realitatea. Dacă mergem tot așa nu o să ajungem niciunde. Noi suntem o echipă micuță, suntem o comună micuță, facem niște eforturi. Domnul primar și toată comunitatea ne ajută să venim să jucăm cu drag și vin niște arbitri care îți iau dreptul de a juca fotbal. Eu am știut de la început că va fi dificilă această serie, am spus sus și răspicat că sunt două județe, Aradul cu Timișul, ce dau unele dintre cele mai bune echipe din țară. Oricine poate bate pe oricine și chiar așa este. S-au întâmplat surprize, și cei de la Arad și cei de la Timiș sunt niște oameni gospodari care întotdeauna vor să fie organizați, investesc, se muncește, se fac antrenamente. Nimeni nu vrea să piardă și eu zic că  formației ce va cădea i se va face o nedreptate, deoarece în alte zone sunt niște echipe care rămân degeaba, nu oferă nimic. Asta e, le transmit sărbători fericite tuturor fotbaliștilor, sărbători fericite noi nu o să avem. Ne-au luat dreptul brigada de arbitri, dar probabil trebuie să fim mai buni, să uităm de lucrurile care se întâmplă, să iertăm”, au fost cuvintele lui Daniel Vasilcin, antrenorul-jucător al trupei din Dudeștii Vechi.

Pobeda are etapă liberă peste o săptămână, în timp ce „sămădăii” joacă la Graniță, cu Frontiera Curtici.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button