UTA Arad

La nici o jumătate de an de la dispariția lui Adi Filip, UTA mai pierde un component al generației ’80





La 5 luni distanță de la dispariția lui Adrian Filip (58 de ani), UTA a mai pierdut o piesă a echipei de la mijlocul anilor ’80. Este vorba despre Adrian Manea (68 de ani), care a îmbrăcat tricoul fomației „roș-albe” între anii 1985-1987 în Liga 2-a.

Mijlocașul de profil defensiv s-a născut la București, s-a remarcat la Unirea Tomnatic, în județul Timiș, după care a scris istorie cu Poli. Fotbalistul a făcut parte din echipa „alb-violetă” care a cucerit Cupa României în sezonul 1979/1980, după o finală cu Steaua, scor 2-1. El a mai fost pe teren pentru trupa de pe Bega și la dubla cu Celtic, din Cupa Cupelor, reușind să marcheze golul bănățenilor de pe Celtic Park, în eșecul 1-2. La retur, Poli s-a impus cu 1-0 și a mers mai departe.

Manea a plecat cele sfinte chiar în ziua de Paști. Imaginea ce ilustrează această știre tristă datează din campionatul 1985-1986, când UTA conta pe:

Sus: Vuia, Csordas, Mihalache, Țirban, MANEA

Mijloc: Gyuri Vaczi, Bîtea, Filip, Gall, Lucaci, Coco Dumitrescu

Jos: Leac, Cura, Bubela, Korek, Vînătoru, Cameniță, Bogdan, Ifrim

Din echipa nominalizată au mai plecat la Ceruri și Ștefan Gall (58 de ani), în 2013 și Adrian Lucaci (54 de ani), în Duminica Floriilor de acum două primăveri. Nici Nicolae Dumitrescu nu mai este printre noi din 1999, valorosul antrenor stingându-se la vârsta de 77 de ani.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

8 comentarii

  1. La mici bucurii pascale și vesti triste. MANEA !! E cel chemat de ceruri, și se spune ca în mari sărbători sunt plăcuți Domnului. Era favorit play- macker de excepție. Îl admira și nea Giro. Și la Poli și la UTA nu avea jocuri fără o realizare. Este în acest lot cu nea Coco, dar a fost adus la UTA de meșterul Ion. V. Ionescu. Se cerea o minte limpede în teren. Și Manea nu a dezamăgit. Durerile stingerii sa nu atingă noile generații. Se spune ca moartea, e locul tău de joaca, atunci când îți e lumea mai draga, și te striga mama. R. I. P.

    0
    0
    1. NU va suparati intreb si eu ptr ca sunt utist de multi si plecat prin strainatate am mai pierdut din informatii despre UTA si fosti utisti1 As vrea sa intreb daca cine mai stie ceva de LEAC ,intr-un momemt magic era minunea blonda a ARADULUI?

      0
      0
  2. Prin 1973 , student fiind, jucam fotbal pe la Tomnatec, in C, si l-am cunoscut, acolo pe Manea. A fost un Om si un bun Fotbalist, mare sufletist. Un banatean prin adoptie , a jucat mult la Poli, apoi si la UTA. Dumnezeu sa il odihneasca si sa il ierte !

    0
    0
    1. Macar atat ai un cuvant bun de duh,de spus,doctore,in rest doar critici fara rost postezi…Se duc incet,incet si din pacate,unii se uita…Se duc….ireversibil….Sa se odihneasca in liniste si pace!O lacrima pentru fiecare…Doare si doare foarte tare fiecare pierdere din familia UTA…

      0
      0
  3. D-zeu sá-l binecuvînteze şi sá-i deie linişte. Am avut cinstea de a juca şi al cunoaşte personai. Om de cuvînt. Respect.

    0
    0
    1. Ce istoric,Tarban si Vuia…Ce fel de a renunta in glorie…Ce fuga spre occident…Ce riscuri si sacrificii strict pentru sanatatea fetei tale…Cine nu cunoaste,sa taca pe veci!Hai ca urmeaza la voi,in Germania,un mare eveniment familial…Draga mea Mari cu gemenii,este deja plecata incolo…
      Distractie placuta!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button