Progresul Pecica

Pecicanii încearcă să-i creeze neplăceri fostului antrenor! Răchită: „Un meci de aproape totul sau nimic pentru Periam, dar ș noi ne dorim foarte mult punctele”





Un punct în derby-ul județean cu Frontiera Curticiul le-a ajuns pecicanilor să petreacă Sărbătorile de Paști pe primul loc al play-outului seriei a 8-a a Ligii a 3-a. Enciu și Răchită au marcat pentru „galben-albaștri”, dar Burlă și Moldovan au restabilit de fiecare dată egalitate. S-a terminat 2-2, un rezultat ce îi obligă pe cei de la Progresul să facă punct(e) și în acest weekend.

100% produs al celor de la Progresul Pecica, Dan Răchită se află la al treilea sezon al său pe scena eșalonului trei. Minutele bifate au fost din ce în ce mai multe, iar în acest sezon a ajuns la două reușite, după ce în precedentul marcase un singur gol. „M-am bucurat de încrederea tuturor antrenorilor cu care am lucrat în ultimii ani, de la domnul Stupar, la domnul Bălu și acum Bogdan Bozian. Să lucrez cu Bozian e și mai bine pentru mine, doarece e mai apropiat ca și vârstă, dar și pentru că jucăm cam pe aceleași posturi și știe cum să mă ia. În primul rând, îmi dă multă libertate în joc și mă încurajează să încerc poarta, să am tupeu pozitiv în joc. Contra celor de la Curtici trebuie să recunosc că am reușit un gol norocos. Am vrut să centrez, dar mingea l-a păcălit cumva pe portarul lor. Un singur punct e cam puțin, căci ne doream să câștigăm, dar vom încerca să ne recuperăm punctele sâmbătă”, spune mijlocașul ofensiv de 18 ani.

Sâmbătă, de la ora 17, Pecica evoluează pe terenul „lanternei” din Periam, acolo unde dau peste echipa pregătită de antrenorul cu care s-a demarat actualul sezon. Sorin Bălu nu și-a început tocmai bine aventura la Periam, dar de patru meciuri merge ceas. Avântul e singura formație ce are succese pe linie în play-out și s-a apropiat la doar două puncte de Curtici, prima echipă aflată peste linie. „Știm că jucăm împotriva unei formații ce are nevoie de toate punctele pentru a se salva, e un meci de aproape totul sau nimic pentru ei. Însă, nici noi nu stăm foarte bine după ultimele rezultate, clasamentul s-a strâns foarte mult și nu se știe niciodată. În plus, vrem să terminăm primii în play-out, acesta e obiectivul vestiarului și pentru asta trebuie să începem să câștigăm din nou. În primul rând, nu mai avem voie să primim atâtea goluri, 8 sunt prea multe în două meciuri, dar – evident – trebuie să și înscriem. Ne reîntâlnim cu domnul Bălu, un antrenor care ne cunoaște foarte bine, va încerca să facă o tactică de trei puncte în fața noastră, dar și noi ne pregătim bine și ne dorim foarte mult punctele de la Periam. Va fi un meci greu, ei s-au întărit destul de mult în această iarnă și sunt cea mai pe val echipă din play-out, dar sunt convins că putem să-i oprim”, mai afirmă Răchită, care a marcat celălalt gol stagional al său chiar împotriva formației timișene, în turul campionatului regular, la Pecica, în remiza 1-1. A fost singurul punct pe care Periamul l-a făcut în primele 15 etape.

Formații probabile:

Periam: Rădulescu – Mureșan, Telescu, David – Mager, Mânecan, Poparadu, Bot – Gașpar – Radu Popa, Toma.

Pecica: Zamfir – Onișor, Țugulescu, Wild, T. Bodri – Borcea, Oancia, Arsene, Răchită – Bozian – Enciu.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva), Vasile Duâă (Avrig), Răzvan Toader (Zavoi – Caraş Severin)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Marius Ştefan (Orăştie)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button