Frontiera Curtici - arhivă liga 3Gloria LT Cermei

Curticiul își propune să rămână deasupra liniei și după vizita Cermeiului! Gligor: „Favoriți ei, dar avem atuurile noastre” v.s. Iuga: „Conștienți că ne așteaptă un meci greu!”





Ultima etapă a play-outului Ligii a 3-a (seria a 8-a) aduc în față două echipe arădene. Frontiera Curtici o găzduiește pe Gloria Lunca Teuz Cermei pentru trei puncte mari în economia luptei pentru evitarea locului 9, singurul care mai duce în județ. „Grănicerii” au cu două puncte mai mult decât Avântul Periam, dar nici Cermeiul nu este foarte departe, la 8 „lungimi de undă”, cu încă 15 puncte puse în joc pentru fiecare dintre combatante. În campionatul regular, cermeianii au câștigat cu 4-2, iar la retur, la Curtici, meciul s-a încheiat fără goluri.

Alin Gligor: „Vom face totul pe acest final de campionat pentru a termina peste linie”

„Fronti” ajunge la oră confruntării cu „sămădăii” după un alt derby arădean, 2-2 pe terenul pecicanilor. „Pentru noi, fiecare punct contează în dorința de a evita ultimul loc. Acesta e obiectivul nostru, știm că suntem puțin penalizați pe fondul celor două antrenamente pe stămână, pe când celelalte adversare se pregătesc zilnic. Dar, nu ne plângem, noi am ales asta, ne-am înhămat la Liga 3-a și se vede că ne cam chinuim. Dar, asta nu înseamnă că nu vom face totul pe acest final de campionat pentru a termina peste linie. Avem atuurile noastre, unitatea grupului înainte de toate și vom încerca să facem 6 puncte în următoarele două meciuri pentru a ne îndepărta de zona periculoasă”, susține Alin Gligor, experimentatul fundaș al curticenilor.

Fostul căpitan al UTA-ei se reîntâlnește cu Cristi Todea din postura de adversar, actualul antrenor al Cermeiului pregătindu-l pe Gligor la echipa fanion al Aradului. „Din exterior, am văzut că seria de înfrâgeri a dus la despărțirea celor de la Cermei de Flavius Moisă , un antrenor tânăr pe care eu îl apreciez. Cu Cristi Todea nu am lucrat foarte mult la UTA, îl respect, e clar că a adus un suflu nou la Cermei. Doar că pentru noi, orice meci e la fel de greu, indiferent de numele adversarului. Personal, mă bucură faptul că derby-urile arădene au fost extrem de sportive în acest sezon, ne-am respectat între noi și sunt sigur că așa va fi și sâmbătă. Sunt sigur că va fi un meci frumos, deschis oricărui rezultat, cu toate că ei au prima șansă”, adăugă apărătorul de 38 de ani.

Radu Anca nu poate conta pe Pavel și Andrieș (accidentați), în timp ce Huțanu ar putea intra din nou pe teren cu dureri la spate.

Rafael Iuga: „Suntem într-un moment bun, vrem să ne bucurăm de cele trei puncte”

Dincolo, în afara portarului Bodea, Cristi Todea are toți jucătorii apți și mai ales vine după un debut perfect: 3-0 cu Pobeda Star Bîșnov. Întâmplător sau nu, pentru „sămădăi” au marcat trei dintre fotbaliștii  cu Cristi Todea a mai lucrat în trecut, cu Popa și Iuga, la UTA, iar cu Mateucă, la Sebiș. „Todea este un antrenor pe care eu îl cunosc foarte bine, am lucrat cu dânsul la UTA , de altfel el m-a și debutat la Liga a doua în derby-ul cu Poli Timișoara. Este un antrenor foarte serios, dedicat, căruia se vede că îi place acest fenomen. Încă de la primul antrenament la Cermei, dânsul a reușit să-și impună punctul de vedere, să ne transmită perfect așteptările sale față de noi meciurile pe care le mai avem de jucat până la finalul sezonului. De altfel, a și fixat un obiectiv al nostru, al echipei, pe care vrem neapărat să îl atingem, ba chiar să ne depășim limitele. La meciul cu Pobeda am reușit să punem în practică ceea ce am pregătit în ciclul săptămânal, ne-am dominat adversarul din primul până în ultimul minut, asta s-a putut vedea și la finalul meciului când scorul a arătat 3-0. Ne-am dorit foarte mult să nu luam gol și asta s-a și reușit, datorită întregii echipe, plecând de la atacant până la portar. De altfel, adversarul a avut un singur șut pe spațiul porții”, afirmă Rafael Iuga.

Căpitanul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei susține că echipa sa e favorită la câștigarea celor trei puncte puse la bătaie la Curtici doar prin prisma pozițiilor ale celor două echipe. „Am pregătit meciul cu Curtici foarte bine. Chiar dacă, uitându-ne în clasament pornim cu prima șansă, suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu, cu o echipă experimentată. Frontiera Curtici va face tot posibilul să culeagă puncte din fiecare meci, dar atâta timp cât noi ne facem treaba, punem în practică ceea ce am făcut  la antrenamente, ne putem face meciul ușor. Echipa noastră arată foarte bine, suntem intr-un moment bun și vrem ca și după meciul cu Curtici să ne bucurăm de cele trei puncte puse în joc”, a adăugat fundașul central de 24 de ani, care nu a renunțat la ideea de a juca din nou mai sus. „Eu unul sunt foarte pregătit pentru ultimele 6 etape ale campionatului, vreau să ies sănătos de pe teren și poate că în vara voi reuși să fac pasul mai sus, având în vedere că rămân liber de contract. Tatăl meu se va ocupa de eventualele oferte, el mă cunoaște cel mai bine”, a concluzionat fotbalistul crescut de Atletico în generația lui Man, Petre sau Oaidă.

Formații probabile:

Curtici: Mucha – Huțanu, Calvin, Gligor, Puta – N. Varga, Avrămuțiu – Moldovan, Prică, Lolea – Burlă.

Cermei: CrețaStoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – D. Lazăr, Salka – Mateucă, S. Popa, Vlad – D. Popa.

Arbiri: Răzvan Lădar, Sergiu Duma (ambii din Zalău), Adrian Iancău (Derșida – Sălaj)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Marian Vasile (Anina – Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button