UTA Arad

Badea, despre obiective ratate și atinse la UTA: „Era important ca echipa să se redreseze, după care realitatea ne-a dus într-o zonă, dar nu în față”





În cele din urmă, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc se va mulțumi cu obiectivul stagional minim, salvarea de la retrogradarea din Liga 1, pentru al doilea sezon la rând. În „gestiunea” lui Laszlo Balint, vestiarul și-a propus un loc în play-off, după care UTA lui Ionuț Badea și-a propus clasarea pe locurile 7-8, ce i-ar fi permis să ajungă la barajul pentru Conference League.

Evident, antrenorul piteștean și-ar fi dorit să obțină maximum, însă, pe de altă parte, își aduce aminte de situația în care i-a preluat pe „roș-albi”. „Când am venit, echipa înregistrase zece meciuri fără victorie. Mi-e destul de evaziv să spun acum un obiectiv, era important ca echipa să se redreseze. S-a întâmplat acest lucru imediat, cel puțin din punct de vedere al victoriilor, s-au făcut niște puncte. Realitatea ne-a dus în câștigarea a două locuri în finalul campionatului regular, de la locul 10 la locul 8, după care acceași realitate ne-a dus, după înfrângerile pe care le-am avut în play-out, într-o altă zonă, dar nu în față. Suntem încă la trei finale de disputat și mă interesează fiecare meci în parte, sper să facem toate punctele din cele trei meciuri”, afirmă Badea.

Chiar dacă va face 9 puncte din tot atâtea posibile, „principalul” arădenilor nu e sigur de viitorul său la UTA. Dimpotrivă, altele sunt numele favorite să preia echipa din vară, indiferent de cedarea sau nu a clubului către oamenii de afaceri arădeni, Simion Apreutesei, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental. „Nu sunt la momentul în care să mă gândesc la aceste lucruri. Din primul moment când am ajuns la Arad, gândul a fost acela de a redresa echipa. Asta a fost în mintea mea și, ușor, ușor, pe parcurs, de a impune anumite lucruri care lipseau pentru a face ca echipa să funcționeze măcar în momentul acesta pentru a putea pregăti ceea ce urmează. Eu zic că toți, antrenori și jucători suntem, concentrați doar pe meciul de la Craiova, duă care urmează următoarele două”, a mai punctat Badea.

Sub comanda lui Ionuț Badea, UTA a făcut 12 puncte din 21 posibile în sezonul regular și 9 din 18 în play-out.

3 comentarii

  1. Daca Mister Badea isi face ANALiza personala,nu e rau ci foarte rau…In sensul strict,ca nu am batut decat pe niste nimeni.Clinceni,Gaz Metan si Targoviste,o debusolata..Pe cine a batut Badea?Pe Botosani,pe Rapid,pe Sespi?Se cramponeaza pe niste criterii fara sens!Nu a batut pe nimeni,elocvent..Echipa nu joaca absolut nimic.Un antrenor mai slab decat Badea,nu imi aduc aminte sa fi avut,in afara de Chirila sau Moldovan…Nu are viziune,nu are reactii de moment,bruste,ca sa interpuna alt sistem de joc la nevoie.E blazat,fara reactii de contracarare.El este tot in faza de experimentare.
    Vorbeste despre cifre?Trist…Daca neaparat Badea vrea sa ne lase o impresie buna inainte de „ramas bun tabara draga”,atunci bate tot,pana la final,inclusiv pe minamo.9 din 9 sa fie.Intersant,nu-i asa?

    0
    0
    1. Persiști în penibil! Ai rămas sau ai regresat la nivelul unui copil de grupa mica: caca, pișu, puta etc
      ANALiza e mărturie, stimabile! Și nu e prima data?

      0
      0
  2. Sa notam : 1. Dupa foarte multi ani, UTA reuseste sa ” lege” 3 sezoane in prima liga. Asta este o performanta,…care nu poate fi trecuta usor cu vederea, cind ani , la rand am… ” locuit” ..prin alte zon
    e, ne-am falimentat, desfiintat, unit, fuzionat, retrogradat…..etc. .Asta se datoreaza si conducerii, si , desi l-am criticat de multe ori , pe Dl A. Meszar, recunosc , dansul a oferit stabilitate si calm, clubului . 2. In ambele aceste 2 editii am fost in play out, anul acesta fiind…mai slabi, decit anul trecut, asta e sigur. Nu uit ca dupa buget si plata la zi, UTA e in primele 6-8 echipe, iar dupa…suporteri…in primele..3. La capatul celalalt , acasa UTA a jucat neasteptat de slab, cu multe infrangeri si doar punctele scoase afara ( in era Balint) ne-au scos…la liman.In play out…noroc ca am jucat acasa cu Gazul, cu Clinceniul, cu Mioveniul, cu Chindia,…asa am castigat, greu cu ultimile doua 3. Ce va fi, la anul e dificil de prevazut. Fara un buget sigur, si…mai mare, fara un antrenor cu experienta ligii 1, si fara schimbari importante de lor…ne va fi tare greu. Sper ca buna credinta sa primeze, la UTA sa ajunga…bani mai multi, iar cind se vor aduce noi jucatori…astia sa fie …de dinainte, ” cautati…” la articulatii. Caz ca cel al lui Wagner este de…nerepetat, jucatori adusi…doar ca sa aiba de unde lua salariu ( as putea da multe exemple)..nu ne mai trebuie, straini…adusi, doar ca sint straini…fara valoare , nu ne mai trebuie. Eu nu pot intelege cum poti sa joci…la infinit,.. cu Dangubici ( ” anti gol”), cu Ongaro, cu Laukzemis…si lui Mercioiu..sa nu ii dai 5 minute, cum elimini din lot tineri ( nefolositi…deloc) …ca sa il aduci pe unul care nu pune osul ( Matei). In fine nu mai suport ca UTA, la juniori,.. sa nu fie intre primele 3-4 in campionatele lor, si sa ne bata….Atletico…si inca cu ..5-0. Cred ca cel ce manageriaza Academia si-a cam aratat , limitele, si un ” …aer nou si curat” ar trebui sa intre si acolo.. In fine mai avem in joc..9 puncte, mi-ar place sa mai luam…minim 4, inca..si sa aratam ca putem juca un fotbal placut.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button