Baschet

Urban: „Cu dedicație specială pentru acest public extraordinar, a venit momentul să renaștem!” Își revine Hadzovic? „Fetele îi spun robotul…”





„Uite-le, uite-le, uite campioanele!” au scandat cei aproximativ 1500 susținători pătimași ai baschetbalistelor arădene după ce favoritele au încurcat rău planurile la titlu ale baschetbalistelor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. După ce au egalat la 2 situația din finala Ligii Naționale, Keys și colegele sale sunt cu siguranță campioanele inimilor fanilor cu sportul cu mingea la coș din Arad, care simt după foarte mult timp gustul dulce al unor succese în finală.

Victoria din această seară, 67-63, este cu atât mai prețioasă și muncită, cu cât a fost conturată fără căpitanul Branki Hadzovic pe parchet. Conducătoarei de joc de la sud de Dunăre i-au recidivat problemele umărul drept, după o intervenție neregulamentară a unei adversare rămasă nesancționată de arbitri.

Urban: „Cred că această victorie de 2-2 duce presiunea pe adversare”

Marcel Urban a fost extrem de fericit pentru succesele echipei sale, dar și pentru că arădenii i-au ascultat îndemnul după confruntare de 0-2 din Secuime. „Am crezut în acest rezultat, pentru că prin rădăcinile mele sunt extrem de optimist. Niciodată aceste fete nu au cedat, nici la minus 10 puncte. Dacă marți am mulțumit publicului pentru această victorie, victoria de astăzi este a fetelor, cu dedicație specială pentru acest public extraordinar, probabil unic în țară. Nu am simțit, și am jucat în toate sălile din România și în câteva din Europa, asemenea public ca la Arad. Pot spune că este unic să-ți cânte sala la unison. Le mulțumesc că m-au ascultat, au rupt sala în două. Ieșirea lui Brankica Hadzovic după problema pe care o are de câteva meciuri cu umărul, nu a făcut decât să le mobilizeze de trei ori mai mult pe fete, să lupte, știind că ea nu se mai află pe teren. Cred că această victorie de 2-2 duce presiunea pe adversare, noi mergem să câștigăm campionatul la Sfântu Gheorghe. Vreau să iau în considerare că această finală este restartul pentru această echipă care reprezintă Aradul de 30 de ani la cel mai înalt nivel. A venit momentul să renaștem, să ne batem la campionat, la cupă și la cupele europene. Autoritățile locale, primărie și Consiliul Județean ne sprijină cu mijloace de transport cu care să mergem la Sfântul Gheorghe. Și ei au avut suporteri la noi, foarte civilizați, dar puțini, nu au avut nici o șansă în fața a peste două mii de arădeni”, a spus președintele grupării „galben-albastre” la finalul confruntării din această seară.

Obiectivul următoarelor zile pentru arădene este recuperarea conducătoarei de joc titulare, Brankica Hadzovic. „ Sperăm să ne recuperăm și căpitanul până sâmbătă, fetele îi spun robotul Brankicei, așa că punem puțin ulei și continuăm”, mai anunță Urban.

Pasztori: „Vom gândi la modul că suntem campioanele și știm cum să câștigăm din nou”

În două rânduri Sepsi Sfântu Gheorghe a mai ajuns la meciul decisiv într-o finală. Primul l-a pierdut în 2015 cu Târgoviște, iar pe al doilea l-a câștigat în 2019 cu Satu Mare. Cu siguranță, formația din Secuime nu se aștepta să întâmpine probleme cu o formație pe care a batut-o de patru ori în acest sezon și încă fără nicio emoție. „Am venit cu 2-0 și am pierdut două meciuri în ultimele șase minute. Acum trebuie să înțelegem cum putem câștiga ultimul meci. Am făcut greșeli mari, am făcut faulturi care nu trebuia să le facem, arădencele au făcut tot ce au putut, au avut și sala plină. La Sfântul Gheorghe vom avea și noi fanii în tribună și trebuie să câștigăm titlul. Vom gândi la modul că suntem campioanele și știm cum să câștigăm din nou. Procentele cred că sunt în favoarea noastră, nu ne vom relaxa, ne vom face treaba cum am făcut-o la meciurile de acasă. Fizic am avut niște probleme, trebuie să ne recuperăm și să câștigăm titlul, apoi mai vedem cum ne întărim pentru sezonul următor, pentru cupele europene”, a declarat și Istvan Pasztori, managerul general al baschetbalistelor de la SIC Sepsi.

Meciul cu numărul 5, cu medaliile pe masă, se joacă în „Sepsi Arena”, sâmbătă, de la ora 18.

3 comentarii

  1. Iata diferenta intre David si Goliath…Sa nu spui „Hop,pana ai sarit parleazul”.O mentalitate de echipa invingatoare,chiar si atunci cand se pare ca nu iti mai iese nimic,in consecinta,niciodata STOP!…Iata reversul unui psihic puternic si fizic pana la epuizare.Uite ce inseamna o „remontada” in adevaratul sens al cuvantului.
    Nu in ultimul rand,iata cam cum ar trebui sa arate o brigada de arbitri si comentatori tv obiectivi…
    Ce va fi,va fi la Sf.Gheorghe.Parca nici nu mai conteaza…Presiunea este pe Sepsi,nu pe fetele noastre…
    Negativ Bibi….Imaginistica personala de satira si umor..As face pariu ca nici macar nu cunoaste regulile jocului de baschet…Conteaza ca a facut „baie de multime”…Il invitam si la macar ultimul meci de pe teren propriu,la UTA…:-))))))

    0
    0
  2. Este incredibil cata presiune pune acest personaj, Pasztori, pe arbitri. Sa comentezi continu, sa ceri arbitraj video la orce faza. Sa ai tupeul asta maxim in meciurile din deplasare in fata unei sali arhipline, nici nu vreau sa ma gandesc ce face in meciurile de acasa.
    Bravo FCC Baschet UAV Arad!!!

    0
    0
    1. bine ma e cu lectia invatata incearca sa agite spiritele sa deturneze de la concentrare publicul oficialii etc…asa ar trebui si ai nostri sa faca sa ceara masurarea terenului de la sepsi sa scoata echipa de pe teren e strategie pt intimidare eu as cere la sepsi sa se verifice toate actele oficiale de la sala sa vedem daca au autorizatie isu trebuie facut tam tam doar asa se face in ro !

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button