UTA Arad

UTA, fără nici o presiune a rezultatului în „fieful” Craiovei lui Mititelu: „Suntem într-un moment în care energia grupului este una foarte bună!”





Făcând o analiză de suprafață, bazată strict pe rezultate, singurul câștig stagional al UTA-ei față de precedentul este acela că s-a salvat matematic de la retrogradare cu trei meciuri înainte de final și nu doar unul. Succesul de etapa precedentă, 1-0 cu Chindia, a închis în proporție de 99% lucrurile, restul de 1% venind după remiza (0-0) de vineri seară dintre târgovișteni și Rapid. În schimb, șansele pentru barajul de UEFA Conference League sunt aproape nule, în sensul că Botoșaniul trebuie să se „sinucidă” cu Dinamo acasă și Clinceni, în deplasare, ca să fie altfel. Așadar, arădenilor nu le rămâne decât să lupte pentru orgoliu fotbalistic și, bineînțeles, să-și respecte meseria pe care au practicat-o cu bune și rele în ultimele 10 luni în „alb-roșu” sub comanda lui Laszlo Balint și Ionuț Badea. Apoi, ar fi acel punct invocat ca și condiție de conducerea clubului pentru deblocarea salariilor, cu toate că după meciul din această seară dintre Chindia și Rapid obiectivul minim a fost deja realizat și fără o remiză.

Napoli: „Dacă facem un meci bun și obținem cele trei puncte încheiem problema salvării de la retrogradare”

În schimb, FC U Craiova, adversarul de duminică seara (ora 19) al „roș-albilor”, din cadrul etapei a 7-a a play-outului Ligii 1, mai are pentru ce lupta pentru a încheia și ea mai repede conturile cu prezenta stagiune și a nu mai depinde nici de rezultatele Chindiei. Pentru asta oltenii mai au nevoie de două puncte din trei meciuri, așa că doar în cazul victoriei cu arădenii șampania e scoasă de la rece. Nicolo Napoli nu era prea pregătit cu ocazia conferinței de presă susținută azi când a fost întrebat de câte puncte ar mai avea nevoie echipa sa pentru a fi liniștită pe finalul sezonului. „Cred că trei…”, a fost răspunsul italianului, care mai spus următoarele: „Un meci foarte dificil, UTA are un punct peste noi, dar am vorbit cu băieții, trebuie să facem un meci bun și să încercăm să câștigăm punct sau puncte. Important e ca băieții să fie concentrați, dacă facem un meci bun și obținem cele trei puncte încheiem problema salvării de la retrogradare. Nu cred că e nevoie de noroc la fotbal, trebuie ca jucătorii, antrenorii și suporterii să fie împreună și să facem un meci foarte bun. UTA e o echipă bună, a schimbat antrenorul, Ionuț Badea are altă metodologie, dar noi trebuie să încercăm să facem un meci bun și să câștigăm”. Fundașul Diallo (suspendat după eliminarea cu FC Botoșani) e singura absență certă a oltenilor pentru meciul cu arădenii.

Badea: „Craiova nu merita să piardă la Botoșani, e posibil să joace curajos și cu noi”

În urmă cu două luni și jumătate, Craiova a condus până în cel de-al doilea minut de prelungire prin reușita golgheterului Compagno, dar canadianul Ongaro avea să marcheze ceea ce ar putea fi singurul său în Liga 1, atâta timp cât s-ar putea să încheie stagiunea în infermerie, iar de la vară să fie stop joc pentru el în „alb-roșu”. „Avem în față o deplasare cu care ne-am mai întâlnit în perioada recentă, un meci pe care l-am egalat in extremis, la  ultima fază de joc aproape, un meci dominat de destul de multe faze de poartă și cu un ritm de joc foarte ridicat. Și vorbesc atât ca număr de minute efective, cât și ca cifre în ceea ce privește efortul jucătorilor. Iar asta ne spune că avem de-a face cu două echipe bine pregătite fizic. Cel puțin pentru noi, la fel s-a întâmplat și în ultima partidă de acasă cu Chindia, am avut 64 de minute efective de joc, cu o dominare teritorială destul de bună pentru noi, am stat foarte mult timp în jumătatea adversă de teren. Pentru Craiova, lucrurile s-au mai schimbat între timp. A revenit Achim și au revenit la sistemul 4-2-3-1, față de 4-3-1-2 pe care l-au jucat contra noastră ultima dată. Există o consistență în jocul lor, au jucat foarte curajos meciul de la Botoșani, deși au pierdut. Nu cred că meritau să plece de acolo fără niciun punct, au jucat bine și eu zic că există posibilitatea să riște, să joace curajos și cu noi. Așadar, mă gândesc care ar fi strategia cea mai potrivită pentru acest sistem curajos de 4-2-3-1 pe care-l are Craiova. Aici iau în calcul mai ales dinamica lui Bauza, atacarea spațiilor de către Compagno sau posibilitatea ca el să ajungă la capătul unor centrări sau al unor tranziții pozitive la care echipa din Craiova stă foarte bine”, a spus Ionuț Badea despre adversarul pe care UTA îl întâlnește în cadrul etapei a 7-a a Ligii 1 play-outului.

„Contra Chindiei echipa a arătat și lucruri pe care ne-am dorit tot timpul să le vedem”

Cel puțin din punct de vedere mental, ƒ„Bătrâna Doamnă” ar trebui să stea bine, atâta timp cât a câștigat acel meci foarte important cu Chindia, iar între timp a fost eliberată de orice presiune a rezultatelor. „Suntem într-un moment în care energia grupului și a stafului este una foarte bună, în ideea în care trecând peste jocul contra Chindiei echipa a arătat și lucruri pe care ne-am dorit tot timpul să le vedem. Evident că am lucrat foarte mult în sensul ăsta, atât mental, dar și tactic și lucrurile au stat mult mai bine. Avem oricum o posibilitate foarte mare de a măsura, de monitoriza atât efortul efectiv al jucătorilor de la antrenament și joc cât, și cel tactic și mă aștept să avem un joc bun contra unei echipe cu jucători luați individual foarte bine structurați, cu potență fizică. Sunt convins că va ieși un meci bun al Ligii 1”, mai afirmă antrenorul principal al arădenilor, care nu poate conta, în continuare, pe Erico da Silva, Dumitru Cardoso și Easton Ongaro.

Formații probabile:

FC U Craiova: R. Popa – Negru, D. Kovacic, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, V. Achim – Sidibe, Bauza, Van Durmen – Compagno.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Dima, Shlyakov – Ubbink, Batha, Vorobjovas – Miculescu, Laukzemis, Otele.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Ionuț Bobe (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești)

Observator LPF:  Marian Ivan (Brașov).









5 comentarii

  1. Un meci de palmares,amandoua sunt lipsite de grija barajului ,poate putina emotie din partea craiovei lui Mititelu . O sa iasa un meci frumos. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. Așteptăm pe la ora 2.17 comentariul specialistului rasist , homofon etc etc. Se știe el care, nu murdăresc tastatura😎

    0
    0
  3. Dle Badea,..desigur arbitrul a fost contra UTA-ei, a fost…evident. Dar…nu i-a impiedecat pe Otele ( de 4 ori), pe Miculescu, pe Ubbinc sa marcheze. Nu Costreie a facut aceiasi greseala, la faza fixa, ca la Sepsi ,..ci Medjimorec, nu arbitrul persista cu Dangubici si Laukzemis…la nesfarsit, nu el il obliga pe Bata sa ia un galben la 2-3 meciuri, nici pe Batha sau Vorobjovas sa fie mereu susrprinsi in fata, in deplasare, lasand fundasii centrali…fara inchizatori. Lipsa Dvoastra de reactie si aspectul ” de statuie”, pe marginea terenului,…nu mobilizeaza echipa, din contra. Ca ati debutat un junior, care nu mai fusese in lot, e tor o dovada de ” hei-rupism”…cu iz …de realizare. De acord nu prea aveti atacanti cu valoare, dar nici nu ati adus nimic bun la UTA. Degeaba il tot puneti pe Batha sa preia mingea de la portar, el este atehnic, face des gafe, e un pericol…in postura asta, …ca si la Craiova, nu-i bun…la asta, mi-e clar. Va multumesc ca ati fost la UTA, dar as fi fericit sa nu va mai vad, pe banca….sezonul viitor. Bataia de joc, la Mercioiu. insistenta cu Dangubici, fragilizarea apararii…vi sedatoreaza.Nici macar odata nu v-ati gandit la o formula cu Baravisksa, pe stanga, Shlyakov, pe dreapta ( ca ala e postul lui, si cu Vuccevici avansat, iar Miculescu central. E nevoie de ” aer proaspat: la UTA pe banca si in lot (…dar si la conducere)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button