Fotbal judetean

„Zimbrul”, răpus în premieră în Podgorie: Păulișana Păuliș – Victoria Zăbrani 2-0





De ieri, Păulișana Păuliș e cea de-a doua forță a play-outului Ligii a IV-a Arad. Formația din Podgorie a depășit-o în meci direct pe Victoria Zăbrani, dar a profitat și de eșecul celor de la Glogovăț, la Pâncota (0-4). Oaspeții au avut și ghinion fiindcă golgheterul Zele s-a simțit rău și nu a putut evolua decât 30 de minute, iar înlocuitorul său, Junior Măcriș s-a accidentat din nou.

Păulișana și-a luat tare adversarul, iar Șulea a ratat prima ocazie mare în minutul 7, finalizând pe lângă poartă din poziție de unu la unu cu Vasii. Același jucător avea, însă, să revanșeze în minutul 14. Angajat în adâncime, Cristi Șulea a profitat de pasivitatea fundașilor adverși și nu l-a mai iertat pe goal-keeperul advers: 1-0. Duelul dintre cei doi  fotbalșiti s-a mai repetat și la mijlocul reprizei, dar de această dată Vasii a respins. Când „Zimbrul” l-a pierdut pe Zele, iar înlocuitorul Măcriș de abia s-a întâlnit cu mingea era clar că Victoria va avea o zi grea în Podgorie. Totuși, pe finalul mitanului, oaspeții au avut prima ocazie importantă: centrare Lazea și finalizare C. Gîlcă de puțin  pe lângă poarta lui Brutyo. După alte două minute,  Măcriș s-a remarcat cu o centrare bună, dar Lazea a reluat alături.

Actul secund a debutat cu vizitatorii la timonă, dar șutul lui Aslău a fost parat de Brutyo, iar execuția superbă de la distanță a lui Lazea s-a oprit în transversală. Avea să fie ultima ocazie importantă a Zăbraniului, căci gazdele aveau să controleze destul de bine tactic meciul, dar asta și pe fondul rămânerii în zece oameni a „roș-albilor”, care l-au pierdut și pe Măcriș, pentru o recidivă. Georgiu avea sămute inspirat în ultimele minute cu Raul Petcuț, care a stabilit rezultatul final cu un șut frumos de la 20 de metri, ce l-a lăsat spectator pe Vasii. 2-0, rezultat final la capătul unei confruntări destul de spectaculoase.

Georgiu: „O victorie meritată a băieților mei ”

Fiindcă au rămas fără obiectivul Cupei României, cei de la Păuliș vor încerca să termine cât mai sus în play-out. „A fost greu astăzi. Am întâlnit un adversar redutabil care ne-a pus probleme și în campionat, să nu uităm că am pierdut cu 2-1 meciul trecut. O victorie meritată a băieților mei după un joc cu multe ocazii de poartă. Mai avem trei etape din play-out și ne propunem să le câștigăm pe toate”, a spus Vasilică Georgiu, antrenorul trupei din Podgorie.

Aslău: „S-a întors roata, putem învăța multe și din înfrângeri”

A fost prima înfrângere a Zăbraniului sub comanda lui Mircea Aslău, cu toate că jocul Victoriei nu a dezamăgit. „Dacă în sezonul regulat am fost mai buni şi poate am avut mai multă şansă, acum s-a întors roata şi în ciuda unor ocazii importante, am pierdut. Ne-a lipsit din păcate Zele, care deşi a început meciul, s-a simţit rău, a şi vomitat şi mai mult a stat pe teren. Eu zic că s-a jucat un fotbal frumos, prima repriză a fost a lor, dar apoi am controlat partea a doua, am avut şi vreo 3-4 ocazii mari, printre care şi o bară a lui Lazea. Am avut, însă, destulă neşansă, deşi am prestat un joc bun. Dar aşa e în fotbal, nu poţi doar câştiga şi eu cred că poţi învăţa multe şi din înfrângeri. Este, într-adevăr, primul meu eșec la Zăbrani, dar mergem înainte şi vrem să acumulăm cât mai multe puncte pe acest final de sezon. De asemenea, ne dorim să ajungem în finala fazei judeţene a Cupei României şi chiar să o şi câştigăm!”, a declarat antrenorul Victoriei.

Formații:

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Cernat, Pleșca, Volosciuc – Zubașcu (74 S. Rus), Onuțan, N. Marc (90 S. Ștefan), S. Berar – Șulea (90 R. Petcuț), Brândușe (79 D. Calancea). Antrenor:  Vasilică Georgiu

Zăbrani: Vasii – Strango, Gurban, I. Pașcu, Topai – M. Nădăban, Vasilca (84 Hodan), Lazea (79 Apostol) – A. Aslău, Zele (31 Măcriș), C. Gîlcă. Antrenor: Mircea Aslău

Arbitri: Radu Bîtea – Gabriel Hărduț, Paul Iovescu.  Observator AJF: Leontin Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button