UTA Arad

Sezon terminat pentru Iacob? Portarul arădean e suspect de fractura la laba piciorului drept





UTA își putea pierde primii doi portari din lot în deplasarea de la Craiova, cu FC U, pierdută cu 1-0 după golul lui Kovacic. De altfel, pe vicecăpitanul Florin Iacob l-a și pierdut după prima minge jucată de aceasta, la o pasă slabă trimisă „acasă” de Batha. Compagno a urmărit faza, iar portarul titular al „Bătrânei Doamne” a fost nevoit să iasă la sacrificiu pentru o respingere ce-l poate trimite în tribună pentru finalul de sezon. Deși nu se vede limpede pe reluările TV, atacantul italian al oltenilor ciupește cu crampoanele gheata lui Iacob, i-o sfâșâie și-i face o gaură în laba piciorului drept.

Florin Iacob nu mai poate sta în picioare, e purtat pe brațe de maseuri pe margine și în locul său a intrat Dragoș Balauru. Acesta a fost implicat în faza în care arbitrul Costreie a decis, practic, soarta întâlnirii. Bauza l-a călcat dur pe portarul utist pe gambă, a riscat chiar cartonașul roșu, dar „centralul” a decis fault pentru Craiova și „galben” pentru portarul arădenilor, care a revenit șchiopătând între buuturi. Din acea penalitate, Baeten a centrat și Kovacic a marcat pentru 1-0, rezultat cu care s-a și încheiat jocul.

„Am fost foarte aproape să nu mai jucăm cu portar de meserie pe teren. Doar printr-o minune nu s-a întâmplat ceva cu Balauru la nivel de articulație a gleznei, la peroneu sau în zona din spatele tendonului achilian. Se putea întâmpla ceva de genul acesta și am fi putut juca fără portar”, a afirmat Badea, printre altele, Ionuț Badea după meci. „Și portarii fac parte dintre fotbaliști, joacă și ei mult cu picioarele, normal că se pot accidenta” – a fost și remarca lui Nicolo Napoli, antrenorul oltenilor, care, pe de altă parte, nu pare să fi înțeles nimic din duelul Bauza – Balauru. „La accidentarea portarului de la UTA, a fost puțin cu piciorul prins, dar a dat galben arbitrul. Eu nu cred că era cazul de cartonaș roșu la Bauza, a luat galben și gata…”, au fost cuvintele italianului la final.

Revenind la Iacob, acesta va face un film radiologic astăzi și în funcție de rezultat s-ar mai putea întoarce sau nu pe gazon până la finele sezonului, La prima vedere, portarul arădean a suferit doaro fisură, însă e suspect și de fractură.









9 comentarii

  1. Este trist ca Iacob nu a fost dus la Urgenta, la Craiova si avea nevoie de minim o radiografie. daca este fractura deschisa…altcumva se trateaza, trebuia un tratament chirurgical local…imediat si inceputa antibioterapia.. Cam neprofesionista ingrijirea lui Iacob, lasat sa faca explorari…la Arad, dupa 12-20 de ore. Am mai spus si alta data, din pacate, concluzia asta. UTA are un staf medica debil, fara prestanta, care nu prea stie sa isi impuna hotaririle. Daca se infecteaza si e fractura…Iacob va sta..luni…bune.

    0
    0
    1. imi vine greu sa spun dar poate asa mai joaca si balauru care am vazut la craiova iese pe centrari si boxeaza eu cu balauru in poarta m am simtit mai linistit ca si pilosul iacob neamu lui gyuszi si apostu

      0
      0
      1. Jack, era suficient să scrii doar atât fără alte comentarii jignitoare…”Balauru, care am vazut la craiova, iese pe centrari si boxeaza, eu cu Balauru in poarta m-am simtit mai linistit.” Cu ce este scris între ghilimele sunt perfect deacord.
        Forza UTA!

        0
        0
  2. La noi grije minima fatza de integritatea adversarului. Mai sare câte unul peste portar. Se tot spune și se condamna jocul dur, aici îl putem enumera și pe Batha. Săritură la cap cu cotul sau sania cu crampoanele pe tibia oponentului. În Occident recidiviști de acest fel sunt aspru marginalizați. Bauza, ca orice argentinian, afara de ceva fotbal, e în primul rand pocnitor,,, osar” Frustrarea ii orbește la partide decisive. La unii, orbirea e asa de mare, uita ca mai au un cartonaș. Adevărat ca e sport de contact, dar cu limite.

    0
    0
  3. Sanatate maxima si grabnica!Se mai intampla ca doar nu este sah..
    Nu fac haz de necaz,nu e momentul, dar Batha ii datoreaza lui Iacob o pereche de ghete,plus o cina cu familiile lor in oras.Nu este pentru prima data cand Batha il pune in dificultate, ba chiar si gol primit…
    Miculescu declara dupa meci ca nu se pune problema de concentrare si aici il contrazic total..Tocmai ca nu exista concentrare la intrarea in meci,altfel adversarul nu se urca peste tine in secunda 10,apoi noroc si la reflexul lui Balaur…In rest nu sunt suparat deloc decat pe buruienile carora li se dau pe mana meciuri de L1..Nici in L3 nu ar avea ce cauta!
    Conducerea nu trebuie sa fie impaciuitoare din nou!Sa-i fi vazut oare pe Hagi,Scartzu,Mimi,Mititel jr si alti circari de teapa lor,cam cum ar fi reactionat?!
    Asta este si doar de bine tuturor!

    0
    0
    1. @Realizari…Nu putem sa-i comparam.Nu au aceleasi caracteristici si personalitati.Au fiecare avantaje si dezavantaje,in felul lor de a fi.Statura,reflexe,joc de picior( de preferat ambele),oportunitate,lansare pe contra-atac,viteza de reactie,motivare,dirijarea apararii,etc…Daca s-ar putea face un amestec intre cei doi,ar fi perfect…dar cum nu se poate,concurenta este benefica.Este exagerat ca sa spuna cate-un „fite-cine” ca Iacob apara pe pile.Aberatie mai mare nu am mai auzit…Iacob nu este la prima accidentare cand a iesit la sacrificiu si apoi a stat accidentat.In speta,daca nu ar fi iesit pe o repetata greseala a lui Batha,am fi luat gol in primul minut.
      Se stie ca o greseala de atacant,mijlocas,chiar fundas este trecuta cu vederea…Cand greseste insa un portar,este iadul..
      Stiu ca poate nu place multora…Atat in perioada Balint,despre Badea nici nu mai spun,prea s-au jucat cu pase inapoi si la portar,mai ales,pana ne-au dus la exasperare…Iata reversul medaliei…Daca faza de accidentare a lui Iacob,putem spune ca „se mai intampla”,ma ia cu friguri cand revad faza atacului criminal al lui Bauza asupra lui Balaur..Sa fim bucurosi pentru el(si sa fie fericit) ca a luat un galben idiot,in loc de o dubla fractura care putea sa-i incheie cariera.Din doua rele,este cea mai mica…
      Parca exista un analist video…Urgent sa se miste staff-ul,dosar inaintat catre conducere si mai departe catre FRF si LPF,comisii de disciplina…In primul rand cartonasul galben anulat lui Balaur si retinuta de la delegari toata brigada de arbitri,pe tremen nelimitat,in primele doua Ligi..Asta daca exista „cohones”…
      PS:as vrea sa atrag atentia asupra gestiunii deplasarii lotului la Craiova…Oricum eram deja fara griji…U-19 Elite,la fel…care au batut lejer 9-1.Pai si atunci,oare nu era mai bine sa aliniezi un lot cu tineri in echipa de start?Antrenorul cere…si grupele,antrenorii academiei se conformeaza,asa ca prin regulament,nu pot juca la mai putin de 48ore in meciuri oficiale,au ramas acasa…Daca nu acum,atunci cand?Da-l naibii de punct minim necesar pentru deblocarea salariilor,pentru ca oricum se vor plati…macar vezi pepiniera evoluand la un alt nivel,sub presiune,macar de vointa…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button