UTA Arad

Se mai schimbă gazonul în acest an pe „Francisc Neuman”? Bîlcea: „Decizia aparține Reconsului și clubului UTA!”





Odată cu creșterea temperaturilor, gazonul arenei „Francisc Neuman” începe să arate ceva mai bine. E și meritul celor de la Recons, care au aflat „rețeta” de întreținere măcar în perioada în care nu depind de (ne)funcționarea degivrării, dar la iarnă e de așteptat să apară din nou vechile probleme. Teoretic, din mai până prin octombrie-noiembrie, terenul ar trebui să fie bun în Calea Aurel Vlaicu, dacă nu cumva se va strica puțin de Zilele Aradului. Din informațiile noastre, Primăria ar dori ca spre finalul lunii august, pe noua arenă a orașului să aibă loc cel puțin un concert. Trupa Phoenix ar fi cea invitată să umple tribunele lui „Francisc Neuman” de amatori ai muzicii rock și nu numai, însă ce va rămâne în urmă?

Concert Phoenix pe stadion de „Zilele Aradului”?

După un sezon agitat, UTA și-a obținut dreptul să joace în elită și în sezonul 2022-2023, ce va demara în luna iulie. Probabil, calculele vor fi făcute în așa fel încât în weekendul când va fi concertul formației timișorene, echipa să evolueze în deplasare, însă la revenire ar putea găsi iarba afectată. Este clar că oricât și-ar fi dorit autoritățile locale, și oricum numai o parte a lor își doresc cu adevărat, să înlocuiască prezentul gazon, acest lucru nu se poate întâmpla în această vară. Procedurile pentru DALI-uri, licitații și alte cele se vor întinde până în toamnă, când vremea nu va mai permite „operațiunea”. Lunile noiembrie-decembrie, când e acea pauză cauzată de „mondialele” din Qatar, sunt contraindicate de specialiști pentru înlocuirea gazoanelor, chiar dacă vorbim despre o combinație de natural cu hibrid. Prin urmare, următoarea perioadă disponibilă ar fi primăvara-vara lui 2023, dar – bineînțeles – trebuie luat în calcul calendarul UTA-ei.

Reparațiile pe „Francisc Neuman” se pot face din toamnă încolo, cu un mare semn de întrebare în dreptul gazonului

Despre gazon s-a discutat, din nou, luni, la fața locului între reprezentanții Primăriei (vicele Lazăr Faur), Reconsului (Nicolae Mehelean și Monica Dascăl), clubului UTA, cu implicarea deputatului Sergiu Bîlcea, atent la subiectul stadionului „Francisc Neuman”, pe care-l dorește omologat pentru meciurile internaționale oficiale. „Din punctul meu de vedere și al domnului Lazăr Faur lucrurile sunt clare. Banii pentru lucrările de reparație a arenei încă din acest an, iar aici ar fi prevăzută și schimbarea gazonul, există, doar că trebuie urmate procedurile legale. Noi spunem că pe la începutul toamnei se pot face și rectificările necesare pentru a se licita lucrările de reabilitare și reparație. Sigur se va putea interveni la zona vestiarelor, respectiv la rețeaua de apă-canal, la sistemul de degivrare, ce funcționează acum la doar 25% din capacitate, la instalația de curent și sonorizare, plus deschiderea termopanelor de la tribuna oficială. În ceea ce privește gazonul, cei care vor hotărî vor fi cei de la Recons și de la clubul UTA. Ei trebuie să cadă de acord asupra unui plan, al unui calendar, care – din câte am înțeles – depinde în primul rând de condițiile meteo, dar și de programul de meciuri al echipei. Nimeni nu-și dorește ca UTA să joace acasă într-un alt oraș, nici măcar pentru una-două partide”, ne-a declarat Bîlcea, deputatul PNL, membru și în Comisia de Sport din cadrul Parlamentului României.

Așadar, sunt șanse mari ca milionul de euro pus deoparte în 2022 de Primărie pentru lucrările de la stadionul UTA să nu fie chletuit nici pe jumătate. Și asta pentru că marea sa parte, aproximativ 500-600 de mii de euro, ar fi destinată pentru înlocuirea gazonului, „operațiune” care se va face, probabil, cel mai devreme la anul…Dacă se va face. Până atunci, să ne rugăm la Dumnezeu să trecem cu bine de Zilele Aradului și mai ales de concertul trupei Phoenix.









14 comentarii

  1. Căcăcioși ,nimic mai mult ! Bibart ar fi in stare sa aducă pe FN chiar și tehnică de lupta a NATO. Incredibil cît de amator e primarul Aradului…

    0
    0
    1. Toată vina o poartă această firmă,, Căpușe” numită Recons Arad, a căror angajați sunt incompetenți, deoarece marea majoritate este angajată politic , mulți dintre ei recompensați, făcând parte din acest partid care a dus la sapă de lemn Aradul, iar restul sunt neamuri ,nepotisme etc…. păi cu acești oameni care nu așteaptă decât salariul vreți voi să se facă ceva în Arad.
      Ștrandul este o gaură neagră, la fel Patinoarul, asta să nu mai vorbim de amenzile pentru parcare pe care le tot luam pe Centru cu toate că parcometrele nu funcționează…
      Oare cât mai răbdăm, noi cei care lucrăm din greu ,ca această firmă de incompetenți să își bată joc de noi…..
      E inadmisibil……
      Ha Ha Ha !!!!
      Reconsul să schimbe gazonul….Ha Ha Ha !

      0
      0
  2. Nu fiti tampiti. Toate gazoanele din tara au fost facute praf in urma concertelor. Chiar nu aveti in alta parte unde sa aduceti painea si circul? Cand nu era arena unde le ati tinut?

    0
    0
    1. Ar fi, dar pe strandul neptun nu se mai pot tine evenimente calumea, pentru ca baronul oltean falkao are conflicte de interese acolo, asa cum l-or calcat „unii” pe coada si ne-o exilat la Siria pt cativa ani, asa cum ne-o construit stadionul in 5-6 ani, numa ca sa ne puna la punct, asa cum multe o mai facut nemernicul asta in orasul nostru, sa puna bete in roate la toata lumea.

      0
      0
  3. Ca de obicei acești pseudo – pliticieni, își bat joc de tot.
    Reconsul este firma căpușă a primăriei, conducerea incompetenta, consiliul de administrație plin de laudaci și lingăi partidului care conduce dezastruos de atâta timp Aradul….mai ieșiți la vot, votați tot acești incompetenții, si vă meritați soarta.
    Pe ăștia numeni nu îi trage la răspundere…
    Nu mai mergeți la vot , e cea mai mare palmă pe care le-o puteți DA.

    0
    0
    1. Singurul instrument pe care il avem la indemana impotriva lor, este votul, iar tu indemni sa nu mergem la vot… Cred ca asta spune multe despre cat intelege poporul roman despre politicieni/politica. De aceea suntem unde suntem si meritam asta cu varf si indesat!

      0
      0
    2. Am avut Faraon atâția ani (din 17500 a făcut 1250), acum avem un păcălici. Bibart zici ca a scăpat de la circ! Are o minte de copil răsfățat. Și nu e bun gospodar, se vede deja ce a realizat! Nu ii pasa lui de UTA, de asta vrea sa mute o parte din Zilele Aradului la stadion, adică când e campionatul început! Cine știe, poate doar asa de poate schimba gazonul (după concert), altfel rămânem cu gazonul ăsta!

      0
      0
  4. Nu va fi nici o pauză cauzată de mondial, la noi se va juca normal au anuntat liga si federația.
    Bilcea nu pomenește nimic de infrastructura pt transmiterea meciurilor acele cabluri sunt la fel de costisitoare ca si gazonul.

    0
    0
    1. Este interzis sa se joace deoarece urmezi niste calendare Fifa pe care trebuie sa le respecti. Poate o fi vreun strain cazut pe aci prin mamaliga care sa mearga la mondiale.

      0
      0
  5. Suntem ca pe vremea când au pus mâna pe țara rușii si Comuniștii, incompetenții si puturoșii satului erau puși primari, cum mama supărării sa ai atât de investit si reparat într-un obiectiv proaspăt finalizat si Recepționat? Oamenii își striga durerea si nemulțumirile ca banii lor sunt risipiți si nici un organ al statului nu sesizează! Concluzie, stat mort si oameni fără speranța!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button