UTA Arad

Balauru a strâns din dinți pentru a-l înlocui pe Iacob: „Scorul putea fi și mai mare, meritam să fim în play-off”





Dragoș Balauru a revenit în primul „11” al UTA-ei după patru etape și a înregistrat un nou meci fără gol primit. Jucătorii Mioveniului nu s-au apropiat prea des de poarta utistă, însă de fiecare dată când au făcut-o, Balauru a fost la post. „Într-adevăr, a fost oarecum ușor prin prisma ocaziilor de joc, dar a fost un meci cu încărcătură pentru noi, pentru că am vrut să terminăm cu capul sus acest sezon pe propriul teren. Am avut mai multe ocazii de a înscrie, iar scorul putea fi mult mai mare. Dar, până la urmă, am luat cele trei puncte, obiectivul a fost îndeplinit” a declarat portarul de 32 de ani la finalul meciului.

Acum șase zile, la Craiova, Balauru intra în poarta UTA-ei de pe bancă în debutul meciului, după accidentarea lui Florin Iacob, iar mai apoi, în repriza secundă, a fost victima unei intrări extrem de dure a argentinianului Bauza, nepedepsită însă de „centralul” Costreie. Acesta a acordat fault în favoarea oltenilor și cartonaș galben pentru portarul utist. Din fericire, experimentatul goalkeeper s-a refăcut în timp util pentru a evolua astăzi: „Am avut trei zile în care nu am făcut antrenamente, doar tratament. Am jucat cu dureri, cu glezna legată, dar mulțumesc lui Dumnezeu, am scăpat doar cu atât. S-a văzut mesajul lui Bauza în timpul meciului, mai multe nu am ce să spun, acela a fost mesajul lui. Nu m-am speriat când am văzut imaginile la TV sau în poze, am simțit în teren. Am știut exact ce s-a întâmplat și cât noroc am avut”, a comentat utistul pe seama episodului de duminica trecută, din Bănie.

Fostul jucător al Voluntariului și-a prelungit în această săptămână contractul cu UTA pe încă un an. Probabil, va urma și colegul său pe post, Florin Iacob. „Am semnat săptămâna aceasta, mă bucur foarte mult că rămân la UTA. E o echipă foarte frumoasă, unde eu m-am simțit și mă simt foarte bine, acesta e și motivul pentru care am rămas. Nu știu dacă este o întâmplare că portarii sunt cei mai vechi jucători de la echipă, pe lângă juniori, dar probabil randamentul nostru și-a spus cuvântul”, opinează goalkeeperul.

În ultima rundă, arădenii vor juca la București vineri, împotriva lui Dinamo, acolo unde Balauru apăra un penalty în debutul sezonului trecut: „Mergem la Dinamo să ne facem jocul. Este ultima etapă și sperăm să venim cu o victorie și de acolo. Ei mai au un obiectiv, să o depășească pe Chindia, dar le va fi greu, după părerea mea”

„Roș-albii” s-au salvat fără mari emoții de la retrogradare și pot încheia sezonul pe locul 10, însă până la îndeplinirea acestui obiectiv s-au ratat alte două, play-off-ul și calificarea la barajul de Conference League. „Se putea clar mai mult, am avut acea perioadă neagră de 10 meciuri. Culmea, în care noi am dominat și am ratat foarte multe ocazii. Cu mai multe puncte adunate, cred că puteam fi în play-off, unde locul era meritat”, e de părere Balauru.

Victoria de astăzi a fost ultima reprezentație a utiștilor în fața propriilor suporteri în actualul sezon, primul în care spectatorii au avut acces pe noul „Francisc Neuman”. Cum va fi la anul? „În primul rând, sperăm să facem rezultate mai bune acasă, pentru că publicul ne împinge de la spate. Dar, totodată, trebuie să avem și grijă, să nu ne ia valul și să uităm ce avem de făcut în teren”, atenționează experimentatul portar.

Contractul lui Ionuț Badea cu UTA se încheie în această vară, dar jucătorii nu au discutat încă despre vreun alt tehnician. „Nu se vorbește în vestiar de un nou antrenor, antrenorul nostru este Ionuț Badea”, a concluzionat cel care a terminat meciul de azi cu banderola de căpitan pe braț.

FOTO: Sorin Dan Cârstea









6 comentarii

  1. Bun portar cu o mare experienta in liga1a. Succes pe mai departe Dragos Balauru. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. daca vrem sa devenim o echipa mare,e absolut necesar un portar care sa dea siguranta in primul rand ..un portar cu fizic bun,care sa stie iesi pe centrari,dar si sa aibe interventii in situatii-limita ,aici se face diferenta intre un portar normal care apara doar ce e de aparat si unul de reflex care face mai mult de atat..presupun ca e posibil ca IACOB sa aibe alte oferte,de aceea conducerea s-a grabit sa-i prelungeasca contractul lui DRAGOS care e un portar decent ce accepta si statutul de rezerva,,,

    0
    0
  3. Coradu, ce nsemna pt tine un portar decent? Portarul care si face foarte bine treaba atunci cand este utilizat? Ai jucat fotbal in viata ta? E un singur post disponibil in primul 11, asta daca nu stii, vezi exemplul multor echipe care au doi portari valorosi, dar apara unul singur, pt ca asa hotaraste antrenorul , e normal. Inaintel sa scrii mai gandeste!

    0
    0
  4. CORADU !!! Te inseli, Dragos Balauru este un portar foarte bun de care UTA se poate baza fara niciun fel de problema , a demonstrat in toate meciurile pe care le-a jucat cu statut de rezerva, putea fi oricand titular la echipa.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button