Fotbal judetean

Descătușare „roș-albă” pentru primul eșec al anului în dreptul liderului: Victoria Felnac – CS Socodor 2-1





Etapă nebună în play-offul Ligii a 4-a. Favoritele la titlu județean au pierdut puncte mari în fața outsiderelor din Felnac și Sântana, după prestații palide. Dacă ACB-ul s-a încurcat acasă cu Unirea lui Ștefan Boroș, liderul din Socodor a capotat în „fieful” trupei lui Lucian Ciba, în fața a aproximativ 250 de spectatori.

Cu victorii pe linie în 2022, Socodorul a lăsat puțin garda după ce a aflat rezultatul de la Ineu: 2-2. În schimb, VI-FE s-a mobilizat după rezultatele slabe din ultimul timp și au făcut, poate, cel mai bun meci al anului. Tabela s-a modificat pentru prima oară în minutul 25, atunci când Drîglă a centrat din corner, iar Tomuț înscris cu stângul din centrul careului. După o jumătate de oră s-a trezit și liderul, iar Copil combină cu Lezeu, dar ultimul trimite peste poartă din poziție ideală. Același mijlocaș ofensiv al oaspeților a bătut o lovitură liberă din poziție bună, dar Rusu a prins în doi timpi.

Și Vaida a mai avut două intervenții importante la cornerul bătut bine de Fritea și mai ales pătrunderea solitară a lui Puie, acesta din urmă la 2 minute de la reluarea reprizei secunde. Apoi, în minutul 51, Pasăre a șutat puternic de la 25 de metri, mingea a fost ușor deviată de Țoca și scorul devenea 2-0. Socodorul nu a mai avut ce pierde, a atacat mai mult, însă a și riscat pe unele contre rapide purtate de Puie, Drîglă sau Băd. Liderul părea să revină în joc cu 17 minute înainte de final, când Tomuț a vrut să degajeze un balon, dar l-a lovit și pe Lezeu. Penalty-ul a fost transformat de Pirtea, jucător care a mai acuzat o intervenție neregulamentară în careul advers, dar fără să mai primească ceva. Pe final, mai periculoase au fost gazdele pe două-trei contre, dar tabela nu s-a mai modificat: 2-1!

Ciba: „Victorie mai mult decât meritată după numărul de ocazii clare”

Felnacul obține doar al treilea succes al anului, după 3-2 la Beliu (în restanță) și 5-0 cu Pâncota în ultima etapă a sezonului regular. „Diferența față de meciurile trecute a fost făcută de atitudine, determinare, dar și de concentrarea noastră. Parcă, până azi, eram deja cu burțile pline după ce ne calificasem în play-off, iar comunitatea felnăcană, suporterii noștri, care și azi ne-au susținut în număr mare, nu meritau asta. Azi am demonstrat că putem avea și altă față atunci când vrem cu adevărat să obținem un rezultat și, iată, că le-am produs celor din Socodor prima înfrângere din 2022. Consider că victoria e mai mult decât meritată, pe lângă goluri am mai avut cel puțin 4-5 ocazii clare de gol, dar când câștigi te bucuri și-ți feliciți jucătorii. În primul rând, îi dedicăm victoria cu Alex Sabău, care face chiar azi 27 de ani, dar și domnului primar, Ionel Malița, care ne-a susținut azi, deși avea toate motivele să fie supărat pe noi. Totodată, cred i-am oferit prima bucurie și președintelui nostru, Marius Bătrân, de la venirea sa din iarnă. Vrem să o ținem pe aceeași linie și să ne batem până la final pentru locul 3. Azi, atât noi, cât și Sântana, am demonstrat că valorile sunt echilibrate în acest play-off și se poate întâmpla orice până la final”, a spus Lucian Ciba, antrenorul felnăcanilor.

Darazs: „După cum s-a jucat, remiza ar fi fost rezultatul just”

Absența pentru „galbene” a căpitanului Ghergheș a fost importantă, dar principala problemă a fost alta în opnia antrenorului liderului. „Cred că după rezultatul de la Ineu, ne-am relaxat cam mult. Am și prins o formație foarte motivată, pe care am fi dorit să o vedem mereu așa în acest play-off, dar am plătit și greșelile noastre din defensivă, dar cele la finalizare. Nici arbitrajul nu a fost foarte bun, cred Ghergar ar fi meritat cartonașul roșu în prima repriză, iar la 2-1 am mai fi meritat un 11 metri. Dar, nu din cauza asta am pierdut azi, deși, după cum s-a jucat, remiza ar fi fost rezultatul just. Asta e, suntem încă la mâna noastră, o luăm meci cu meci, sunt sigur că și cu Sântana vom avea viață grea, după care avem meci de care pe care la Ineu. Trebuie să ținem cont și de faptul că la egalitate de puncte ar fi ei avantajați, căci nu au avut rotunjire.  Sperăm să nu ne mai încurcăm ca acum un an, iar dacă o facem înseamnă că nu merităm să reprezentăm Aradul la barajul de promovare în Liga 3-a”, a menționat Tibi Darazs, antrenorul celor din Socodor.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Istin, Tomuț, Edu (73 A. Ponta) – Dancă (77 Domide), S. Măgulean, R. Fritea, Drâglă – Ghergar (46 Puie) – Pasăre (54 Băd). Antrenor: Lucian Ciba.

Socodor: Vaida – Szabo, Pele, Țoca, Olariu – Dema, Turcuș – Flueraș (81 Miclea), Al. Lezeu,  Pirtea – Copil. Antrenor: Tibi Darasz.

Arbitri: Tud0r Jurcă – Lucian Berariu, Zoltan Nagy.  Observator AJF: Marcel Vida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button