UTA Arad

Bîlcea e încrezător privind reușita negocierilor dintre Meszar și Apreutese: „Clubul UTA va intra într-o nouă etapă”





Sunt zile calde pentru posibila, probabila, schimbare de proprietate la clubul UTA.  Sau, mai degrabă, cel puțin pentru sezonul competițional 2022-2023, vorbim despre un parteneriat la conducerea grupării fanion a Aradului între „gestiunea Alexandru Meszar” și grupul de oameni de afaceri din jurul lui Simion Apreutese, patronul International Alexander Holding.

Cele două părți au avut mai multe întâlniri în acest weekend, inclusiv la meciul de ieri, dintre arădeni și CS Mioveni, când Apreutese i-a avut alături și pe doi dintre partenerii săi, Cătălin Juncan și Marius Grada. S-au făcut pași importanți înainte, dar nu decisivi. Dacă detaliile legate de partea financiară, respectiv infuzia de capital în club pentru plata datoriilor, dar și achitarea treptată a creditărilor, au fost stabilite de câteva săptămâni, pe partea de management sportiv există optici puțin diferite. Asta nu înseamnă că, în cele din urmă, „afacerea” nu se va face, doar că lucrurile stagnează puțin.

Până una alta, Sergiu Bîlcea, deputatul arădean apropiat de câțiva ani de clubul UTA, a ținut să aibă o discuție în trei cu Alexandru Meszar și Simion Apreutese. Aceasta a avut loc chiar la tribuna zero, în repriza secundă a confruntării de ieri. „Mesajul meu pentru cei doi a fost clar, administrația locală rămâne partenerul echipei și academiei UTA, indiferent de cine va administra clubul. Eu sper și cred că Alexandru Meszar și oamenii de afaceri reprezentați de Simion Apreutese se vor înțelege și clubul UTA va intra într-o nouă etapă. Din punctul meu de vedere, acest lucru este chiar necesar, căci e nevoie de o infuzie importantă de capital privat, iar Simi Apreutese și partenerii săi mi se par deciși să investească și să aducă un suflu nou și din punct de vedere managerial și administrativ”, ne-a mărturisit Bîlcea.

Probabil, la începutul săptămânii următoare, ar trebuie să aibă loc discuțiile finale între cele două părți și chiar să avem parte de oficializarea „dealului”.

FOTO: Ciprian Petcuț

34 comentarii

  1. Arădean, utist, om de afaceri serios, de succes, ambițios…destule atuuri importante in favoarea domnului Apreutese, sper ca preluarea clubului să se facă cât mai repede iar următorul sezon UTA să se bată la locurile fruntașe.

    0
    0
    1. Numele nu îmi zice ca ar fi din Arad, dar… ce mai contează… atâta timp cât gândește și se simte ca un arădean. Doamne ajuta.

      0
      0
      1. Pentru UTA : Tipul nascut si crescut la Arad chiar in vecinatatea vechiului stadion UTA, om de afaceri de succes, potent financiar, iubeste UTA si spiritul ce emana din UTA. Restul este doar CanCan !!!

        0
        0
    2. Daca e atat de iubitor de UTA de ce nu a mai sponsorizat clubul?!? Pentru mine e un mare semn de intrebare! Daca peste un an isi ia din nou jucariile si pleaca???Si sper sa nu fie doar un creditor al clubului, asa cum multi patroni de cluburi sunt in realitate. Astia nu sunt investitori ci doar oameni sau firme care imprumuta cluburile.Asadar sunt multe lucruri de clarificat si sper ca domnul Meszar sa nu cedeze clubul decat cand e convins de seriozitatea celorlalti posibili parteneri.

      0
      0
      1. A sponsorizat UTA cu 250 de mii de euro ( mult mai mult decat ofera asa zisul sponsor principal Efbet ) intr-un an competional dar omul vrea transparenta. Tu ai da banii astia fara sa stii unde ajung, ce se face cu ei sau doar faci pe filozoful
        de serviciu???

        0
        0
  2. Doamne Ajută, Domnilor este loc pt TOȚI în clubul
    UTA mai ales ca în mare parte TOATĂ LUMEA DIN TV, PRESĂ, REALIZATORI, ARBITRI NE CAM FAULTEAZĂ ,TOȚI IMPREUNĂ SINTEM PUTERNICI DOAR PT UTA NOASTRĂ

    0
    0
  3. Ba Bilcea daca esti asa mare Utist schimbati dracului gazonul si faceti o data stadionul cum trebuie

    0
    0
  4. Mie unul personal imi place sa cred ca se va face tranzactia, Apreutese, Juncan sunt profesionisti altfel nu realizau ce au realizat sunt aradeni Utisti de mici, daca nici acum cu astia atunci veac nu mai se schimba nimic. Hai UTA !

    0
    0
  5. Nu ei sunt problema. Meszar e cel care o tot freaca sa zic asa . Are mult de pierdut. Sincer mi-as dori sa se schimbe patronajul dar mi-e greu sa cred ca va lasa ciolanul din mana . Are doar de pierdut.

    0
    0
    1. Nu e clubul lui Meszar in cele din urma. El e doar unul din conducatori, nu aduce el bani de acasa sa tina clubul.
      Pana una alta acest club e al municipalitatii, nu un club eminamente privat. De aceea nu cred ca depinde 100% de Meszar daca il da sau nu….

      0
      0
      1. Mai trebuie sa se amestece politicienii pnlisti in tranzactie si totul va fi un dezastru! Bineinteles ca vor incerca sa-si faca imagine de pe urma UTA-ei, asa cum au facut tot timpul. Clubul nu este al municipalitatii.

        0
        0
  6. Bâlcea și administrația locală, să se țină de cuvânt, în privința stadionului și a bazei de antrenament.

    0
    0
  7. Cand se va schimba forma de organizare juridică si la Oficiul National al Registrului Comerțului va apărea UTA Arad SA cu acționarii…. O sa cred ceva pana atunci sunt vorbe.
    Un om ca Apreutese are o altă credibilitate in mediul din care provine iar cu timpul pot veni lângă el asociati ca Valer Blidar etc. Cum a apărut si Sucu la Rapid lângă Anghelescu.

    0
    0
  8. Pentru viitorul clubului UTA trebuie sa se faca acest deal.
    Acest grup de investitori au origini aradene , deci implicarea lor este de apreciat si trebuie sustinuta de toata lumea !
    Sunt sigur ca odata cu un suflu nou la nivel de management se va face si performata !
    Hai UTA !

    0
    0
  9. Meszár, nu v’a accepta ușor să piardă toate hățurile, grupul din jurul lui Apreutesei trebuie să’și joace foarte atent, atuurile,
    însă infuzia de capital privat
    este mai mult decât necesară. Societatea pe acțiuni, presupune o altă abordare a viitorului UTA’ei, abordare care trebuie să fie în concordanță cu renumele și palmaresul acestui club. Modul în care a fost gestionat clubul în cei doi ani de liga’ntâia, a fost de pe azi pe mâine, mod care nu poate oferi pe viitor, performanțele care se așteaptă de la UTA. Bugetul bazat doar pe drepturi TV, sistemul de aducere „tip Apostu” de jucători, au relevat faptul că nu pot susține înaltă performanță
    într’un flux continuu ci doar sincopat.
    Generalul timp le v’a rezolva, de data aceasta rapid !

    0
    0
    1. Ce hatzuri ? De ce nu ar vrea ? Numai sa il convinga bravii investitori ca sunt de treaba, ca sunt seriosi, ca stiu cum se conduce un club de fotbal.
      Pana acum nu cred ca l-au convins. Si pe multi dintre noi la fel.
      Am luat prea de multe ori teapa in ultimii zeci de ani.
      Mai ho cu preaslavitul „investitorilor fleti aradeni”.

      0
      0
  10. EU ZIC CĂ ESTE CEASUL AL 12-LEA,DACĂ NICI ACUM CU NIȘTE ARĂDENI ȘI UTIȘTI NU SE FACE TRANZACȚIA,NU CRED CĂ SE VA MAI FACE PERFORMANȚĂ LA UTA, ORICUM TREBUIE SCHIMBAT TOT DIN TEMELII,REORGANIZARE PE BAZE ULTRA PROFESIONISTE ȘI FOARTE MULȚI BANI……..DOAMNE AJUTĂ SĂ FIE BINE……APOI URMEAZĂ O MARE PROBLEMĂ ‼️,STADIONUL VA FI NEÎNCĂPĂTOR ‼️…TREBUIE ADRESATE MULȚUMIRI D-LUI MESZAR PENTRU MENȚINEREA-N VIAȚĂ A UTA-EI, EVENTUAL MENȚINEREA LUI ÎN CADRUL CLUBULUI,ACADEMIEI…..DACĂ VA FI NEVOIE…….SĂ FIE ÎNTR-UN CEAS BUN‼️???

    0
    0
  11. „Simi Apreutese și partenerii săi mi se par deciși să investească”

    Dragi tovarasi clevetitori, nu inteleg de ce ii pupati si ii imbratisati intr-atat pe cavalerii astia pe cai albi ?
    Nu inteleg ce ii recomanda sa preia un club ca si UTA ?
    Nu vreau sa intreb cum si-au facut averile, e treaba DNA-ului sau FBI-ului :-).
    Doar pentru ca sunt din Arad si deja ne umflam tartita ? Chiar nu am invatat nimic din ultimele decenii, cu tot cu aradenii nostrii „bravi si potenti” la conducere ? Cum vine unul cu merzan si ghiul, cu sleakta lui dupa el, gata, hai cu el ca , vezi doamne suntem pe locul 10 si nu pe 1.

    Eu zic sa mai cugetam la rece, sa analizam unele aspecte.

    E o problema momentana la UTA ? Daca da, care ? Nu exista transparenta ? Eu stiu ca totul e la alb. Cum stiu ? Pentru ca stiu sa citesc ! Si sa caut informatiile inainte de a scrie bolovaneli pe aici.

    E management prost acum ? Ok, se poate imbunatatii, asa cum managementul de acum e de 50 de ori mai bun si eficient decat acum 3-4 ani. Nu exista reteta real madrid sau manchester city. Chiar daca ar fi, va rog sa cititi wikipedia despre ce oras traim, marime, nr locuitori, economie, potenta financiara, etc. Nu putem deveni peste noapte campioni in champions league. Sa avem rabdare, pas cu pas, sa luam lucrurile molcom, sa nu ardem niste etape necesare maturizarii.
    Eu zic ca suntem pe drumul bun. Trei ani consecutivi in liga 1 si nu am jucat prost, avem imagine buna, stadion nou, emulatie populara, etc.

    Daca oamenii vor sa se alature clubului, foarte bine, sunt multe forme in care se pot ALATURA.
    Dar pana acum au lasat impresia ca vor o INVAZIE a clubului facand presiuni in presa, agitand spiritele, vorbind de rau pe cei din club, etc. Mie unul nu imi miroase a bine.

    Pe surse se spune ca de fapt nu va fi nici o INFUZIE de bani. Ca de fapt e vorba de a lua sceptrul si a taia din cheltuieli pentru pofta de a scuipa seminte in cap altora de la nivelul VIP al tribunei.
    Chiar asa, ce ii atrage atat de mult la UTA ? Care e scopul lor de fapt ? Din cate stiu, multi patroni-investitori cluburi se plang ca baga bani intr-o gaura neagra si pana la urma baga cluburile in paralizie. Sunt multe exemple in ultimii ani. Mai ales daca desteptii investitori/patroni vin din zone care nu au de a face cu managementul sportiv, fotbalul. Ce ii recomanda pe domnii astia „aradeni, de-ai nostrii, cu bani multi” ?
    Cat de cat Mezar a cladit caramida cu caramida, bugetul e sfant si calculat an de an, jucatorii si angajatii platiti la timp, lucru care nu s-a intamplat de zeci de ani.
    Poate sunt si alte interese, poate sunt sapatori chiar si unii fosti sau actuali angajati din club, cu frustrari personale , care cred ca noii crai de la rasarit o sa ii puna in ceva functii.

    Nu e simplu ce se intampla la UTA zilele astea. Mie nu imi prezinta incredere muschetarii astia locali cu pretentii de baieti fini si cu diplome de management facute online. Ma incapatinez sa nu le zic parveniti, deci nu le zic.

    Sa se alature, ok, dar e imperios de a pune pe hartie un plan ferm, un calendar de investitii, sponsorizari, organigrama, strategie comuna, etc. iar cine nu se tine de plan, iese din schema.

    Pana acum observ doar o manevra tacticoasa de a pune gheara pe club, cu mangaiat suporterii, promisiuni vagi, si momit o parte mare din presa.
    De urmarit.

    0
    0
    1. Ai scris un roman dar nimic despre cum poate Meszar să astupe gaura de 2 milioane de euro pe care tot el a făcut-o.

      0
      0
      1. Nu exista club fără datorii. Doar nu o să plătești în avans. Planificarea financiară se face pe un an în față. Se vede că puțini chiar „ne pricepem”.
        De aia și eu sunt de acord să nu dăm clubul unora care habar nu au. Ca și asociați, ok, e altă treabă.

        0
        0
    2. Pe meszar ce l-a recomandat acum cativa ani ,stimabile?Ca vad ca le sti si iti dai cu parerea despre niste persoane pe care nu le cunosti?Mai intreaba in stanga in dreapta despre Catalin Jucan si vezi care dintre el si Meszar e mai utist!?!

      0
      0
      1. Ce faine is astea : „care e mai utist”. Penibil.
        Eu zic să stabilim un criteriu cu gradele de utistoșenie :
        – meciuri cu UTA văzute la tv
        – meciuri live cu UTA la stadion
        – abonamente anuale cumpărate
        – deplasări cu echipa
        – deplasări bahice cu echipa
        – bani cheltuiți pe fulare, tricouri
        – numărul de răgușeli la stadion
        – bătut nevasta sau copil când UTA nu învinge
        – stat doua ore după meci la ieșirea din stadion pentru a-i explica antrenorului unde a greșit
        – nr postări pe sp.ar. sau ardon
        – nr postări pe forum, facebook
        – să mai continui?

        Nimeni nu poate să judece gradul de utist, dragă prietene.
        Un copil din Manitoba care a văzut UTA doar la tv poate să fie mai UTIST decât un bătător de cărămizi în piept de la tribuna A cu țîșpe abonamente plătite și cu Hapel pe retină.

        0
        0
    3. Bravo! Ma tem ca sunt putini cei ce vor intelege si mai ales vor accepta parerile tale, care mi se par de bun simt. Sper sa vina in fata lui Meszar cu un astfel de plan si mai ales sa-l aplice daca vor deveni INVESTITORI la UTA.

      0
      0
  12. ce tot vrea bilcea asta? se baga atat in seama peste tot unde e ceva interesant, hop si el, ba mai atrage niste electorat. iex.

    0
    0
  13. Sper să facem o societate pe acțiuni care să adune cât mai mulți investitori, dar și sponsori.
    Sper să nu mai ajungem la faliment și s-o luăm din nou din liga a4-a.
    Hai UTA !

    0
    0
  14. Eu unul vreau sa vad un plan pe termen lung, etapizat pe 3, 5, 10 ani, plus solutii de avarie in caz de sezon ratat.

    De exemplu, in 3 ani sa avem o echipa certa de play-off, in 5 ani sa fim o echipa certa de cupe europe, si asa mai departe. Iar daca se intampla ca din cine stie ce motive, ratam un an play-off-ul, sau mai stiu io ce, sa stim care este planul B.

    As vrea sa vad o strategie coerenta prin care clubul sa ajunga sa produca bani. Fantezia mea ar fi sa putem cumpara jucatori tineri cu 200-300.000, pe care apoi sa ii vindem dupa 2, 3 sau 4 sezoane cu 3-4.000.000. Pentru asta, pe langa bani, ai nevoie de antrenori care sa fie lasati sa-si faca treaba, sa nu se bage toti „specialistii” peste ei. Pe scurt, e nevoie de si de RABDARE.

    Sa nu ne trezim ca isi ia unul jucariile si pleaca. Sau sa nu fim in situatia in care schimbam pe antrenori ca pe sosete.

    Sa fim un model din toate punctele de vedere, nu sa ne tezim iar falimentari si prin liga a IV-a.

    0
    0
    1. Corect! Doar că fantezia ta ar trebui să fie alta! Nu să cumpărăm jucători tineri cu 200-300.000, ci să-i creștem noi în Academie! Suntem între primele Academii din țară, sau nu? De scouteri e nevoie, care să urmărească puștii din toată țara, iar aceștia să fie aduși la Arad! Plus zecile de copii localnici sau din județ, nu știi de unde răsare noul Domide! Nu Messi sau Ronaldo, ci Domide sau Brosovsky!

      0
      0
  15. Studiul „Al 12-lea jucător”, realizat de Mastercard, prezintă tendințele suporterilor de fotbal din Europa în ceea ce privește modul în care își susțin echipele favorite.
    Cercetarea analizează cât de departe sunt dispuși microbiștii să meargă în susținerea echipelor preferate de fotbal și ia în considerare criterii precum sumele de bani cheltuite, distanțele parcurse pentru a fi prezenți la un meci de fotbal sau factori sociali cum ar disponibilitatea de a-și sacrifica o relație cu cei dragi pentru echipa preferată sau momentul vizionării primului meci.

    În cadrul sondajului, britanicii au fost votați drept cei mai înflăcărați suporteri, fiind considerați de 32% dintre microbiștii din alte state europene creatorii celor mai intense atmosfere de pe stadioane. Aceștia sunt urmați de iubitorii de fotbal spanioli (16%) și de către italieni (12%), locul patru fiind ocupat de turci, în timp ce germanii se plasează abia pe locul al cincilea.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button