Fotbal judetean

Meci plăcut, rezultat echitabil, oaspeții rămâni șefi în play-outul Ligii a IV-a: Victoria Zăbrani – Podgoria Pîncota 1-1





Două dintre formațiile ce și-au propus să câștige play-outul Ligii a IV-a Arad s-au duelat ieri, pe „Scheirich Arena”, iar rezultatul avea să avantajeze echipa oaspete, ce-și păstrează avansul în fruntea clasamentului, cu atât mai mult cu cât și disputa dintre Beliu  și Păuliș s-a încheiat nedecis 2-2, iar Glogovăț a cedat acasă, 1-3, cu Șoimii Șimand.

Zăbraniul ajungea la confruntarea cu Pâncota după primul eșec în „gestiunea Aslău”, 0-2, la Păuliș, dar și fără Topai (suspendat) și Junior Măcriș (accidentat până la finalul stagiunii). Dincolo, Dănuț Mițiți i-a recuperat pe I. Bălăban și Pădureanu. A rezultat un meci de mare angajament,  un aport aducându-și și brigada maghiară ce a lăsat jocul mai liber.

Încă de la început, gazdele au încercat să-l pună în dificultate pe D. Iacob, dar portarul trupei din Podgorie a fost impecabilîn special la dubla ocazie a lui Zele, din minutele 15 și 16. Totuși, în minutul 22, apărătorul buturilor Podgoriei avea să piardă duelul cu Edi Zele, care a pătruns ca prin brânză de fundașii adverși și a scuturat plasa porții adverse: 1-0. Amfitrionii păreau stăpâni pe situație, iar golul de 1-1 a venit, oarecum, contrar jocului. Strango a greșit la marcaj la 16 metri, iar Ionel Bălăban l-a bătut pe Mitrea cu un șut plasat la rădăcina barei. Era minutul 28, pentru ca finalul reprizei să-l scrie Gurban cu un șut puternic respins de Iacob.

La reluare, oaspeții au ieșit mai mult la joc, iar Dragalina a trecut pe lângă gol după o pătrundere solitară și un șut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta a porții Victoriei. De 25 de minute au avut nevoie gazdele să apară din nou la finalizare și au făcut-o prin același Zele, care a trimis din corner direct în transversala porții adverse. Jocul s-a încins și mai mult pe final,  cu faze de la o poartă la alta. Ambele echipe au cerut brigăzii maghiare câte un penalty, însă aceasta au refuzat politicos și meciul s-a încheiat nedecis 1-1.

Aslău: „După înfrângerea de la Păuliș aveam nevoie de un rezultat bun”

Chiar dacă echipa sa a jucat acasă, Mircea Aslău s-a declarat mulțumit cu punctul cucerit. „Mă bucur de rezultat pentru că am întâlnit o echipă bună, ambițioasă ce ne-a pus probleme. După înfrângerea de la Păuliș aveam nevoie de un rezultat bun, suntem pe o pantă ascendentă și aș dori ca până în final să mai legăm o victorie sau chiar două. Repet, a fost un meci foarte bun, s-a jucat de multe ori cu garda jos. Eu zic că meciul a făcut cinste fotbalului județean și aici aș putea menționa și brigada maghiară, care a lăsat jocul mai liber, fără multe fragmentări”, a fost concluzia antrenorului celor de la Zăbrani.

Mițiți: „Multă ambiție de ambele părți, rezultat echitabil”

Pîncota rămâne lider în play-out, la 5 puncte Păuliș, iar pe Zăbrani o lasă la 6. „A fost un joc plăcut, cu multă ambiție de ambele părți. Îmi plac jocurile de acest gen și mă gândesc ca pe viitor ambele echipe s-ar putea bate acolo, în primele 4-5 și, de ce nu, la podium. Eu visez acest lucru, ca în următorii ani să-mi aduc jucători pentru a mă putea lupta cu echipele de pe primele locuri. Ambiția există din partea jucătorilor mei și de aceea am speranțe că vom reuși să ajungem acolo unde ne dorim. În ce privește rezultatul, eu cred că este unul echitabil, ambele echipe și-au creat ocazii. În prima parte, Zăbraniul a avut un joc mai bun, iar în a doua am jucat noi mult mai bine și ne-am creat mai multe ocazii. Așadar, joc plăcut, iar rezultatul este unul echitabil”, a spus și tehnicianul Pogoriei, Dănuț Mițiți.

Formații:

Zăbrani: Mitrea – Strango, O. Moisă, Pașcu, Vasilca – Nădăban, Gurban, Lazea (90+3 Hodan) – A. Aslău (69 Păulin), Zele, C. Gîlcă (80 Apostol). Antrenor: Mircea Aslău

Pîncota: D. Iacob – Țop (78 Mărgăian), Fl. Iacob, D. Gligor, Al. Pușcaș – S. Dragalina,I. Bălăban – Pădureanu (78 Ispas), Mihoi (58 Merca), Cl. Bălăban – Hera. Antrenor: Dănuț Mițiți

Arbitri: Brigadă Ungaria Observator AJF: Marius Alexa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button