Fotbal juniori

Mai aproape de turneul final al Ligii Elitelor U15: Atletico Arad – Poli Timișoara 2-0





Atletico Arad s-a repliat rapid după eșecul, 1-3, cu Universitatea Craiova și a câștigat derby-ul Vestului, cu Poli, în cadrul etapei secunde a turneului semifinal al Ligii Elitelor, ce are loc până marți pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. „Galben-negrii” s-au impus cu 2-0, cu toate că diferența putea fi și mai mare și chiar era important pentru economia calificării la turneul final să se mai înscrie odată.

Arădenii au abordat mai bine meciul de astăzi, față de cel de vineri contra oltenilor și tabela s-a modificat după 14 minute. M. Salka a bătut rapid un aut de margine, iar Lucas Cîmpan l-a surprins pe portarul timișorean cu un șut la colțul scurt, de la 14 metri lateral dreapta. La 1-0, s-a consumat, probabil, momentul cheie al partidei. Poliștii au lovit bara de două ori în același minut, dar și gazdele au reușit asta odată, după contre rapide ale echipelor lor.

Altfel, Atletico a avut meciul sub control și a marcat și golul doi destul de repede în partea a doua. Mai precis în minutul 48, Alessio Calotă a scăpat spre poartă, a driblat elegant și portarul și a făcut 2-0. Regretul gazdelor a fost mare, că nu a venit și golul trei, mai ales că Stanciu, Calotă și Câmpan au avut ocazii importante.

Până la urmă, arădenii obțin primele trei puncte în turneul semifinal și, dacă rezultatele sunt normale marți, au șanse să ajungă la turneul final. „În general, a fost un meci de luptă în compania unei echipe pe care o cunoaște destul de bine și, bineînțeles, și ea pe noi. Dar, una peste alta, cred că am fost echipa mai bună azi, cu toate că nu prea avem prospețime. Cu excepția acelei duble bare la interval de câteva secunde, ei nu ne-au pus mari probleme. Păcat că nu am reușit și golul trei, căci așa nu suntem chiar la mâna noastră la ultima etapă. Oricum, trebuie să batem Măgherușul și să sperăm că Poli nu o bate pe Craiova la o diferență de două-trei goluri”, spune antrenorul Adi Petruț, cel careo pregătește pe Atletico, alături de Vivi Erdei.

În celălalt meci al rundei a doua, U. Craiova – Tăuții Măgheruș 5-2 și oltenii sunt calificați deja la turneul final.

Formații:

Atletico: R. Rusu – Centye (50 Calotă), Marinescu, Ad. Dragoș – Ștef (50 șiclovan), Felea, M. Rusu, Indreica (68 Paștină) – M. Salka, L. Câmpan, Stanciu. Antrenori: Adrian Petruț și Viorel Erdei

Poli: Păsule – Fotoniu, A. Mircea, Matei (43 F. Roșu), Șteța – Bojin (67 Kulcsar), Adam, Laza, Cercel, Bratu (43 D. Nagy), Ardel. Antrenor: Paul Codrea

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Ionuț Baciu și Alex Belenesi (ambii din Oradea). Rezervă: Valentin Zah (Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button