Fotbal juniori

ACB Ineu ratează dramatic prezența la turneul final al juniorilor republicani U17: LPS-Cluj Napoca câștigă la penalty-uri, cu 7-6!





Final de aventură pentru ACB Ineu în ediția 2021-2022 a Campionatului Național Under 17. Zărăndanii au trebuit să se mulțumească cu un loc printre cele mai bune 8 echipe din țară și asta pentru că accesul în „careul de ași” a fost barat după eșecul dramatic de la Cluj, după executarea loviturilor de departajare.

LPS-Cluj Napoca i-a găzduit pe ineuani pe un teren sintetic de proastă calitate, pe care zărăndanii au avut ceva dificultăți să se exprime Cu toate astea, ACB-ul a fost cea care a deschis scorul la o fază frumos lucrată, în minutul 21. Mingea a circulat rapid în atac, Rucăreanu a pătruns în stânga, a pasat în fața porții și Ene a venit pe colțul lung și a pus latul. Gazdele au reacționat imediat și, 6 minute mai târziu, au egalat printr-un șut frumos de la marginea careului.

Ineul a avut mai mult inițativa, a dominat tactic partida, ba chiar a mai avut o perioadă de 10 minute, în partea a doua, în care și-a creat 4-5 ocazii mari de gol, prin Rosza, Rucăreanu, Gîrna și Ene. Doar că tabela a rămas nemodificată și cele două echipe au ajuns la loviturile de departajare, dar nu înainte ca Rucăreanu să fie eliminat de pe teren pentru două „galbene”.

Clujenii au fost mai stăpâni pe ei de la punctul cu var și și-au adjudecat victoria și calificarea cu scorul de 7-6. Pentru ineuani au înscris: D. Covaciu, Codrea, Cotoi, Bălteanu și Nica și au ratat Rosza și Toader. „Suntem dezamăgiți, pentru că am avut adversarul la mâna noastră. Cu toate că era mai obișnuită cu suprafața de joc sintetică pe care se și antrenează, echipa din Cluj putea fi bătută. Păcat de ocaziile mari ratate, iar penalty-urile sunt o loterie, știe toată lumea, nu trebuia să ajungem să ne jucăm calificarea așa. Asta e, au intervenit și emoțiile și lipsa de meciuri cu miză la unii, dar, una peste alta, vreau să-i felicit pe copii pentru întreg sezonul făcut. Până la urmă, am pierdut doar un singur meci în timpul regulamentar, cel de la Reșița, iar meritul pentru parcursul bun îl au toți colegii mei, Teo Mihuț, Marcel Ponta, Leo Pința, Dinu Maghici și Cosmin Merșca. Ne-am fi dorit enorm să ajungem la turneul final pentru copii, pentru experiența pe care o trăiești acolo, dar sunt și astfel de zile când nu culegi ce meriți”, spune Cristian Sculici, „principalul” celor de la ACB U17.

La Cluj, ACB Ineu a evoluat în formula: Tulcan – Toader, Codrea, Bălteanu, Nica – D. Covaciu – Ene (Narsesovici), Rucăreanu, Sas (Cotoi), A. Covaciu (Gîrna) – Rozsa. Alături de LPS-Cluj Napoca, la turneul final al „republicanilor” U17 au mai ajuns: Progresul Spartac, Rapid și CSȘ Craiova.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button