UTA Arad

Badea, la ora concluziilor: „Nu cred că am avut vreun moment de relaxare, iar lucrurile au mers către o zonă de creștere”





Chiar dacă nu va continua pe banca UTA-ei, Ionuț Badea a avut meritul să ducă la mal o corabie ce părea în derivă după cele 10 meciuri consecutive fără victorie. Nu de puține ori, tehnicianul piteștean a menționat că a lucrat cu un lot pe care nu l-a format el, iar echipa, cu două-trei excepții, nu s-a exprimat tocmai rău pe teren. Sigur, rezultatele negative au fost mai multe, căci altfel arădenii ar fi ajuns cel puțin pe loc de baraj pentru Conference League, însă elevii lui Badea au rezolvat demult măcar obiectivul minim, salvarea de la retrogradare.

Cum s-ar evalua „principalul” Bătrânei Doamne? „Cred că evaluarea muncii mele nu trebuie să fie făcută neapărat de mine în spațiul public. Personal, însă, nu cred că am avut vreun moment de relaxare în această perioadă, ci mai degrabă foarte multe ore de muncă pentru a putea scoate maximum de la lotul pe care l-am avut la dispoziție. Tot ceea ce pot spune  este că, de când am venit aici, lucrurile au mers către o zonă de creștere. Evident au fost și sincope, dar în marea lor majoritate prestațiile au crescut în consistență de la meci la meci. Și a mai fost ceva. Am preferat și prefer întotdeauna să mă gândesc la lucrurile bune, pentru că doar pe aceste lucruri putem construi mai departe. Și, da, au fost foarte multe lucruri bune, schimbarea a fost pentru mine masivă și evidentă față de ce a fost înainte. Nu neapărat că aș fi vorbit de rău pentru lucrurile care s-au întâmplat în trecut, dimpotrivă”, afirmă Ionuț Badea.

Antrenorul UTA-ei mai are o ultimă misiune grea, aceea de a-și motiva jucătorii pentru deplasarea de la București, cu Dinamo, în condițiile în care nu mai există o miză reală de clasament. „Înainte de antrenament, discuția pe care am avut-o cu jucătorii a fost legată în primul rând de de faptul că n-aș vrea să avem motive sau situații de labilitate. O echipă puternică, un grup puternic, are întotdeauna în conotația lui și în esența lui constanța. În condițiile în care echipa n-ar putea traversa un moment bun în acest joc cu Dinamo, înseamnă pentru mine o doză de labilitate pe care nu o doresc. Evident că nu suntem roboți și iau în calcul și acest aspect al relaxării, de aceea am început această discuție legată de motivația sau motivarea pentru această partidă. Prefer să cred că există un grup puternic aici care nu este influențat de aceste aspecte și sper într-o consistență a jocului la fel de bună ca și până acum”, a adăugat Badea.

În cazul unui succes cu Dinamo, UTA are și varianta rezultatului de egalitate între FC U Craiova și Sepsi pentru a termina pe locul 10 în sezonul 2021-2022 și a încasa aproximativ 80 de mii de euro în plus de la televiziuni în stagiunea ce urmează. „Evident că o să cred că în poziția a 10-a până la finalul campionatului, nu depinde însă numai de noi, nu putem controla celelalte rezultate. Rămâne doar să ne facem noi treaba pe teren, așa cum am făcut-o și până acum și cum știm să o facem”, a mai punctat Ionuț Badea.

5 comentarii

  1. dacă vine Poenaru antrenor cum se aude, atunci se pare că suporterii decid la acest club( scu) ceea ce s-a adeverit la alte cluburi nu aduce nimic bun, decât ambitii personale si discordie! Rolul suporterului trebuie să se oprească la incurajarea echipei! Poenaru nu e asa mare antrenor, da… a avut rezultate cu Clinceni anul trecut, dar Uitati-va ce lot a avut! un lot in care Markovic de la Craiova de acum era rezervă!! si chiar de ar fi un antrenor bun, pt modul cum s-a exteriorizat in fața galeriei Utei la primul gol a lui aekk timisoara din 2002, in veci nu ar avea ce căuta la UTA!

    0
    0
    1. poate ii duce secunzi pe angheuta si pe romica buia ca ka LA AEK,,..siiii,,balint i-a dat 3 la 0 la clinceni anul trecut cu tot cu echipa aia buna,,

      0
      0
    2. Dacian, si Silvasan s-a exteriorizat in tricoul lui Poli, si tot l-am primit la UTA si nu a fost asa hulit…Oamenii se schimba..nu poti sa nu primesti un jucator/antrenor doar ca se urca pe grad sa sarbatoreasca un gol cu galeria adversa

      0
      0
  2. Acelasi filozofic si orator Badea,nu se dezminte..Ca nu el a facut lotul,ca echipa ar fi fost in crestere,ceea ce mi se pare cel putin caraghios ca sa declare asta,ca nu depind de el alte rezultate paralele si alte bazaconii..
    Acelasi Badea a cerut prima pentru accederea in Play-OFF..Ratat!Acelasi Badea cu reactii intarziate a pierdut meciuri pe care ar fi trebuit sa le castige.Alte rateuri!Acelasi Badea a experimentat pozitiile de baza stiute ai unor jucatori,Ubbink,Batha,Modestas,chiar si Miculescu,pana ne-a dus la exasperare totala,ba chiar cei mai putin cunoscatori,criticand-ui fara rost pe acestia,neintelegand ca sunt fortati sa joace cu totul altceva decat o fac probabil din juniorat..Nu ma consider absolut deloc un bun cunoscator dar stiu una si buna..Poti improviza pe posturi,in caz de avarie si lipsa titular dar este doar pe moment si nu insisti fara sens,atunci cand observi ca acolo,respectivul nu functioneaza ca atare..
    Tot despre licentiatul Badea,ne-a dat mari emotii prin caderea in abis al jocului echipei,in general…Haotic,la noroc…Norocul a fost cu UTA cumva…Nu am vazut automatisme,trasee,faze fixe dupa care sa se poate profita macar in procent de 30-40%…Zero absolut!
    Sub comanda lui Badea,echipa parea ceva de genul „fie ce-o fi,poate iese bine pana la urma”.Nu am sa-i uit citatul de la instalare, probabil niciodata:”daca simt ca nu pot sa castig,macar sa nu pierd” si probabil ca asa si-a motivat si echipa..
    Pentru ca nu exista minusuri fara plusuri,recunosc sincer partea pozitiva,faptul ca Badea a avut curajul sa debuteze,pe rand,juniori din Academie..Macar i-am vazut sub presiunea Ligii-i si viitorul acestor copii ne indeamna sa credem ca avem tineri foarte talentati.Poate,as spune personal,prea putine minute le-a acordat…Balint nici macar nu ar fi luat in calcul asa ceva..Probabil niciodata!
    S-a mai incheiat un ciclu,o experienta in viata UTA-ei,cu bune si mai putin bune..Cade cortina din nou.Punct si de la capat cu alte sperante si dorinte..
    Se spune,in asemenea cazuri…”mai rau sa nu fie si sa fim uniti,sa ne sustinem echipa neconditionat”.In ultimimele 4 decenii,am ras,apoi am plans din nou…
    Un nou inceput dar de pe alt nivel de start,ceea ce este perfect!
    Eu nu vad nici un motiv de ingrijorare.Decat mult,pompos si prost,mai bine mediu si constant in liniste..Se castiga experienta,gestionare si fiecare treapta de evoluare sa fie considerata urcatoare,nici decum coboratoare…Sincopele apar,absolut oriunde..depinde cand si daca si cum iesi din ele..
    Doamne ajuta…Daca am fost cca 3500 abonati in perioada de pandemie,stiind ca se joaca fara spectatori sau la capacitate redusa,mi-as dori sa depasim de acum 5000…

    0
    0
  3. D.P.M.D.V. badea se inscrie, cu succes, la capitolul: accidente istorice. Repet ce am zis dupa meciul , trantit, cu minamo: cel mai prost filosof dintre antrenori si cel mai prost antrenor dintre filosofi. Uneori stau si ma gandesc, oare nu l-a nenorocit si pe Daum, la nationala ? Omul ala avea totusi ceva pozitiv (in afara de analizele cu narcotice) prin CV. De la noi a plecat ca vai de capul lui. Secundul din Romania era un anume badea. Il cunoasteti ? Ca de obicei comentarii la cel mai inalt nivel Giro, Corado si nu numai. O placere sa le citesti analizele si punctele de vedere. Bravo.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button