UTA Arad

Ubbink a rămas la UTA și pentru a-și lua revanșa pentru sezonul mai puțin reușit: „Îmi place orașul, fanii și vreau să fac istorie la acest club”





UTA își păstrează căpitanul și pentru sezonul ce vine. Olandezului Desley Ubbink i-a fost activată opțiunea de prelungire a contractului pe încă un an, iar fotbalistul este bucuros să rămână în „alb-roșu”.

Per total aș da nota 6 acestui sezon, nu suntem în poziția în care trebuia să fim

Sosit în vara anului trecut de la Podbeskidzie, formație ce retrogradase în liga a doua din Polonia, Ubbink a fost mereu titular la UTA, cu excepția deplasării de la Cluj, cu CFR, când a fost suspendat pentru cumulul de „galbene”. „Îmi place clubul, orașul, fanii, bineînțeles, deci de asta rămân. Vreau să fac istorie cu acest club, anul acesta puteam să fim în play-off deja, dar nu ne-am îndeplinit obiectivul, așa că îmi doresc să facem acest lucru anul viitor. Am avut momente bune, dar și grele. Am început foarte bine, chiar am avut șanse mari să ajungem în play-off, dar după am avut 10 meciuri fără victorie și asta nu a fost bine, putem să dăm o notă mică pentru acea perioadă. Per total aș da nota 6 acestui sezon, nu suntem în poziția în care trebuia să fim”, susține Ubbink.

„Cu Dinamo jucăm și pentru fanii noștri”

Deși Dinamo a avut un sezon foarte slab, UTA nu a reușit să îi învingă pe „câini” nici măcar odată. În tur, la București, a fost 2-2, iar la Arad tot egal: 0-0. „Ca să fiu sincer nu știu la ce să mă aștept de la acest meci, nu există presiune nici pentru noi, dar nici pentru ei, nu cred că vor juca cu primul 11. Întâlnim unul din cele mai mari cluburi din România, aflat într-o situație dificilă. Știu și că e un meci important pentru fani, așadar jucăm și pentru ei și pentru noi, vom juca pentru victorie ca și de fiecare dată”, mai afirmă batavul.

Și-a scăzut randamentul în sistemul cu trei mijlocași centrali: „Acum eu trebuie să fac mai multă muncă defensivă”

Adus la Arad pentru postul de playmaker, Desley Ubbink nu a dezamăgit. Mai ales în prima parte a sezonului majoritatea fazelor ofensive au plecat din piciorul său, însă colegii din avanposturi nu au fost la fel de inspirați, altfel cifra assisturilor sale ar fi fost cu siguranță una mult mai mare decât cele 5 din actuala statistică. Mai ales după venirea lui Ionuț Badea pe banca tehnică a UTA-ei randamentul olandezului a părut în scădere. Acesta a luat asupra sa vina pentru performanțele mai puțin reușite din ultima perioadă, însă crede că și poziția din teren nu l-a mai ajutat la fel de mult. „Cred că în ultimele săptămâni nu am fost în cea mai bună formă a mea, dar asta și pentru că am am schimbat și tactica, am jucat cu doi mijlocași ofensivi. Dacă joci număr 10 e mai ușor, ai spațiu oricând, poți merge oriunde, acum spațiile au fost mai mici pentru că mereu lângă mine era Mode. Dacă mă deplasam spre dreapta inram în spațiul lui Miculescu sau al lui Otele pe stânga. Cred că e și din cauza schimbării sistemului, în această tactică trebuie să alerg mai mult în defensivă. Ca și număr 10 trebuie să alerg mai puțin, însă am doi jucători în spatele meu care fac primul zid defensiv. Acum eu trebuie să fac mai multă muncă defensivă decât ofensivă. Dar, încerc să fiu în cea mai bună formă pentru echipă, să dau sută la sută. Dar, ăsta e fotbalul, uneori e bine, alteori nu e așa de bine”, mai consideră mijlocașul de 28 de ani, „uns” căpitan chiar de Ionuț Badea.

Desley Ubbink a fost crescut de Feyenoord și e primul fotbalist olandez din istoria de 76 de ani a UTA-ei.

9 comentarii

    1. E printre puținii fotbaliști din campionatul nostru ce poate crea (nu doar pasa înapoi). A fost elegant în a spune că nu joacă pe postul unde se simte el cel mai bine. Așteptăm prin urmare un (și) mai mare aport la pasele decisive în sezonul următor dacă viziunea lui Poenaru e aceeași cu cea a lui Ubbink.
      Avem jucători mai mult decât decenți, trebuie doar puși la locul lor și motivați adecvat…

      0
      0
  1. O mutare bună făcută de conducere! În sistem nou, sub antrenor nou, Ubbink poate crește mult ca joc, contribuție și randament. Nu cred că această mutare a UTA-ei va fi regretata. Multă baftă Desley! ??UTA!!

    0
    0
  2. UN SEZON CU LUMINI SI UMBRE….Ubbink e capabil sa faca preluarea perfecta a unei mingi venite de la 30 de metri dupa care sa greseasca o pasa super simpla..oricum,clar e un castig si poate sezonul viitor o sa-si dea adevarata masura a valorii sale,,

    0
    0
  3. Viata si personalitatea unui fotbalist este foarte diversa..Un fel de comedie trista semnata de catre Dante dar nesemnata de catre scenarist si regizor,venind un anonim care trebuie sa puna pe scena o capodopera si iese fix un mare pocinog..Esti adus pentru un post,performezi acolo unde stii exact ce ai de facut,se schimba antrenorul si te trezesti jucand aiurea,pe altundeva,ca asa considera respectivul strateg…Se intampla si la case mari de tot,nimic nou, nici macar pe Frontul de Vest..
    Daca asa a considerat Badea,schimband profilul a cel putin jumatate de echipa,ce sa fi facut Ubbink?Diplomat,fara a face discutii fara sens,ne-a voalat-o acum,servita…Cu toate ca majoritatea dintre noi am vazut ca nu performeaza la ce i se dicteaza,a tacut si nu s-a plans…
    Desley este exact jucatorul pefect anonim,care nu iese neaparat in evidenta si nu epateaza dar structural, este foarte important in angrenajul de constructie,nicidecum defensiv.
    Ma bucur ca ramane.

    0
    0
  4. Mai rar fotbalist olandez pe la noi. I-au dovedit ca număr brazilienii. Și la brazilieni, nu cei după Copacabana. Ubink ar fi ceea ce își dorește un antrenor. Cu niște condiții. Echipa sa nu exceleze prin,, gauri” sau randament pe pofte. Ori asta a gripat UTA. Am putea spune ca aproape nu îl cunoaștem pe Ubink în adevăratul potențial. Blamat la grămadă, a ajuns și la reproș personal. Văzând ca nu găsește un corespondent în echipa cu care sa se înțeleagă, a devenit și el anost. Parca regreta și travaliul haotic , juvenil dar generos a lui Roger. La un transfer cauți și jucător de format cupluri eficace. E curios ca un astfel de jucător de școală elevata nu trage de mânecă un antrenor pierdut în haosul tactic din teren. Probabil unii au încercat, dar au plătit cu capul. Asa taci, mergi mai departe, are cine sa judece antrenorul.

    0
    0
    1. Un jucator,oricare ar fi el, trebuie sa se conformeze la ce dicteaza un antrenor,indiferent cat de haotic si debusolat ar fi „el comandante”…Joci unde te pune,strangi din dinti cu toate ca sunt strigatorare la ceruri aceste expiremente de genul Sado-Maso,ale lui Badea…Noroc ca s-a terminat cu mari emotii,cu bine,altfel Vukcevici ar fi fost atacant,Miculescu Libero si cine mai stie ce ar fi inventat pe filozofic?Cred sincer ca ar fi fost in stare sa-l bage pe Tapos in poarta,pe Danut Ifrim si pe Danezul fundasi laterali si pe Miky,cu un Wild-Card pe langa Batha..Circul circului…
      Adevarul ca i-am vazut pe Falca,Balcea,Igas proband echipament si ghete la pauza..Noroc ca nu li s-au potrivit,altfel debutau cu siguranta…Cica Bibi s-a dat accidentat tocmai calcand intr-o groapa cheala al gazonului de pe FN,pe cand facea poze pentru canalele sale si nu ar fi putut onora aceasta deosebita provocare…
      Ce sa facem in afara de Haz de Necaz,doar pamflete?Noi sa fim sanatosi..

      0
      0
  5. Mie mi-a placut Ubbink, daca nu a fost cel mai bun si mai constant, apoi…a fost printre primii. Si , in plus e o persoana modesta, care nu face caz de nimic si nici nu ia aiurea galbene (…ca altii). Cu inca 2 ca el eram mult mai sus. Se intelegea perfect cu Roger. Ma bucur ca va ramane. PS. Azi cineva mi-a aratat o poza cu Ilie Dumitrescu…aflat…in Arad. Spune si asta…ceva

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button