Fotbal feminin

„Leoiacele” s-au calificat en-fanfare în semifinalele Cupei României!





Pentru al doilea an consecutiv, AC Piroș Security s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal feminin. Arădencele s-au impus fără probleme la Ciorogârla, cu 5-0, în fața fetelor de la Fair Play Joc Cinstit și au șanse mari să dea în penultimul act al competiței KO peste una dintre echipele ce se bat la titlu, Heniu Prundu Bârgăului sau Olimpia Cluj. Și cea de-a patra formație, Vasas Femina, ar porni favorită la calificare în fața „roș-albelor”, dar nu e la nivelul primelor clasate în play-offul Ligii 1.

Pe terenul destul de denivelat din comuna ilfoveană, a fost nevoie de execuția frumoasă, din afara careului, a lui Bozian pentru a debloca meciul. Era minutul 13, arădencele au avut ceva emoții la atacurile lui Frîncu sau Stancu, însă Maha și-a făcut și ea treaba. Apoi, colegele sale din față au clarificat lucrurile până la pauză. În minutul 32, Sally Mansour a găsit și ea colțul lung al porții adverse  cu un șut din careu, iar 7 minute mai târziu, Bozian a realizat „dubla” după un penalty dictat de arbitru la un henț în careul gazdelor. Vanu a nimerit și ea odată bara până la pauză.

În repriza secundă, echipa vizitatoare a controlat tactic partida, dar a și rotunjit tabela. Au marcat două dintre cele trei achiziții ale iernii, în minutele 66 și 87. Mai întâi, Varga a învins-o pe Șerbănică cu un șut din voleu, cu stângu, iar Stanoiev a fost și ea la locul potrivit la pasa lui Sally Mansour.

Pe lângă biletele pentru semifinalele Cupei, arădencele au demonstrat că ar fi meritat să joace în play-off, în detrimentul adversarelor de azi. „La Arad le-am bătut cu 4-1, azi cu 5-0, cred că e clar pentru toată lumea că locul nostru era printre primele șase echipe. Asta e, nu ne mai rămâne decât să terminăm cât mai bine sezonul, în 12-13 jucătoare câte avem. Pentru noi, lucrurile frumoase s-au întâmplat deja, doar cele foarte frumoase mai pot urma cu o calificare în finală. Ar fi o performanță extraordinară pentru noi, căci vom întâlni echipe cu adevărat bune, cu cel puțin 18-20 de jucătoare în lot, dar ne vom juca șansele, oricât ar fi ele de mici”, ne-a declarat Dan Cuedan, antrenorul „leoiacelor”.

Formații:

Fair Play: Șerbănică – Lăzărean, Frîncu, Huțanu, Ionaș, Stancu, Mardari, Rezeanu, Boboșatu, Cristea, Enache.  A mai jucat:  Ceasar. Antrenor: Daniel Grigore.

Piroș: Maha – Cauni, Granados, A. Ion, Tomescu – Prunar, Bozian, Varga, Kugler – Vanu (75 Stanoiev), Sally Mansour. Rezerve:  Antrenor: Dan Cuedan

Arbitri: Nanu Ionut Catalin – Ionuț Cojocaru, Florinel Barbu (toți din Giurgiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button