Stranieri aradeni

Mircea Ardelean debutează în Liga 1: Va arbitra meciul dintre Chindia și Gaz Metan!





Într-o perioadă dificilă pentru Ovidiu Hațegan, a cărui carieră în arbitraj e pusă sub semnul întrebării după infarctul suferit în urmă cu o lună și jumătate, un alt arbitru arădean debutează în Liga 1. Este vorba despre Mircea Ardelean, care, la 31 de ani, își vede visul împlinit.

În vara anului 2020, Comisia Centrală a Arbitrilor a selectat 70 de arbitri, „centrali” și asistenți, pentru finalul sezonului fotbalistic: Liga 1, Liga 2, Cupa României şi baraj. Până acum, în elită se regăseau 22 de arbitri de centru și 35 de tușieri, iar forul condus de grecul Kyros Vassaras a mai promovat din al doilea eșalon încă 13 arbitri. Printre cele 13 nume noi se afla și cel al lui Ardelean, care – ne declara la acea vreme următoarele: „M-am apucat de arbitraj cu gândul de a fluiera în Liga 1 și nu am renunțat niciodată să cred în mine. Chiar dacă am mai comis și greșeli, am găsit mereu forța și motivația să merg mai departe, iar acum tot ce-mi doresc este să confirm așteptările. E foarte important că-l am pe Ovidiu Hațegan lângă mine, e cel mai bun arbitru român în acest moment, cu o grămadă de meciuri internaționale la activ, iar sfaturile sale mă ajută mult. Vorbim aproape zilnic, încetul cu încetul împrumut din seriozitatea și mentalitatea sa. Nu m-am gândit încă la momentul debutului în Liga 1, tot ce-mi doresc acum este să trec testele fizice și să fiu sănătos să mă pot pregăti și în perioada următoare”.

Ardelean nu avea să debuteze în Liga 1, ba chiar a intrat într-un ușor con de umbră al carierei sale, dar ultimele sale prestații de la nivelul ligii secunde au fost răsplătite de CCA cu o delegare la meciul de play-out dintre Chindia Târgovişte şi Gaz Metan Mediaş, programată vineri, 13 mai, de la ora 17,30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti. „Centralul” arădean va fi ajutat de asistenţii Vlad Bîrleanu (Bucureşti) şi Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Rezerva celor trei este Vasile Buzea (din Buftea – Ilfov), iar sătmăreanul Marcel Savaniu va fi responsabil cu notarea „fluierașilor”.

Un comentariu

  1. Acest cadou pt Ardelean se datorează modului ” impecabil ” in care a arbitrat sâmbăta trecuta la meciul Ineu- Sântana !!! Așa știe comisia să-l ” premieze ” !!! Vai di p… noastră !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button