Fotbal judetean

Rezervele de lux ale lui Ciba au făcut diferența în semifinala Cupei, Aslău invocă și ghinionul: Victoria Felnac – Victoria Zăbrani 4-2





Până la urmă, Victoria Zăbrani nu va avea șansa să lupte pentru un trofeu în anul în care sărbătorește 90 de ani de existență. Visul i-a fost spulberat de Victoria Felnac, în prelungirile semifinalei Cupei României, rezultatul celor 90 de minute fiind egal: 2-2.

Meciul părea simplu pentru gazde, care au trecut în avantaj după doar 6 minute de joc. Drîglă și Ghergar au combinat în stânga, iar ultimul l-abătut pe Mitrea cu un șut din colțul careului de 16 metri pe scurt. Felnăcanii păreau stăpâni pe situație până în minutul 34, când Istin l-a faultat în careu pe Zele, acesta din urmă egalând de la punctul cu var.

În general, a fost un meci destul de echilibrat cu oaspeții apărându-se destul de bine și acționând în special pe contraatac. A fost nevoie de o neatenție a lui Mitrea, care a luat mingea în brațe după o pasă a unui coechipier și din „indirecta” rezultată s-a făcut 2-1. R. Fritea a așezat pentru Tomuț și acesta a marcat pe sub zid. Era minutul 53, însă 6 minute mai târziu Zăbraniul a restabilit din nou egalitatea. După un corner bătut scurt, Cosmin Gîlcă a trimis un șut cu efect care a fost purtat și de vânt în vinclul porții lui Nichici.

Aslău i-a pierdut pe Pașcu și Mitrea, în timp ce pentru  VI-FE au intrat oameni importanți pe  teren. Meciul se putea încheia în 90 de minute, dacă finalizarea lui Drîglă nu ar fi nimerit bara, după care Ghergar a făcut o preluare în plus și a tras în blocaj. În prelungiri, însă, amfitrionii au profitat de prospețimea lui Puie și Dancă. În minutul 109, acesta din urmă a centrat perfect din dreapta și Puie a pus latul din 6 metri. 10 minute mai târziu, pe fondul unei dominări teritoriale a Zăbraniului, Puie i-a întors favoarea lui Dancă cu o pasă filtrantă și acesta a închis tabela la 4-2.

Ciba: „Ne pare puțin rău că nu am decis meciul mai repede ”

După o pauză de 7 ani, Felnacul ajunge într-o finală de Cupa României. În vara lui 2015 juca în Liga 5-a și a fost depșită clar (7-0) de Șoimii Lipova. Acum e rândul ei să înfrunte o formație din eșalonul doi județean, dar Lucian Ciba avertizează: „Într-o finală nu există o echipă favorită, cu atât mai mult cu cât în față vom avea jucători importanți din fotbalul arădean, care pot oricând decide un meci. Iar Cupa e chemată, se știe, competiția surprizelor. Dar, mai e până atunci, ne bucurăm de această calificare, meritată, zic eu, după numărul de ocazii create și aspectul general al meciului. Ne pare puțin rău că nu am decis meciul mai repede și am pierdut ceva energii înainte de meciul de sâmbătă cu Sântana, în care vrem neapărat să facem o figură frumoasă și să câștigăm. Avem și ceva probleme medicale și azi a trebuit să ținem cont de ele când amfăcut echipa și schimbările, sper să ne recuperăm până sâmbătă, cu atât mai mult cu cât le-am dat liber băieților”.

Aslău: „Am greșit când ambele echipe se pregăteau de penalty-uri”

Câștigătoare a Cupei României în 2018, Victoria Zăbrani a fost, din nou, foarte aproape să joace cu trofeul pe masă. „Într-adevăr, ne pare rău că nu am ajuns în finală în anul în care clubul sărbătorește 90 de ani de existență, dar ăsta e fotbalul, trebuie să existe un câștigător și un pierzător în aceste jocuri eliminatorii. Din păcate, noi am greșit mai mult decât ei, mai ales la golurile din prelungiri, căci, eu zic, că și ei se pregăteau de penalty-uri. Altfel, meciul a fost destul de echilibrat, cu ocazii de ambele părți, păcat că i-am pierdut pe Mitrea și Pașcu pentru accidentări, mai ales că noi nu avem un lot numeric prea numeros. Cam asta a fost, sperăm să încheiem cu o victorie un sezon zbuciumat, sub așteptări pentru club. Eu am încercat să mai dreg ce se putea drege și cred că în mare am reușit, până la urmă am pierdut două jocuri din 9, iar acesta de azi în prelungiri, cu ceva ghinion”, a spus Mircea Aslău, antrenorul Zăbraniului, care șansa să tremine cu echipa sa pe locul 7 dacă învinge „lanterna” din Șimand sâmbătă, echipă care, la rândul ei, a jucat 120 de minute astăzi, în semifinala pierdută, 3-5, cu Viitorul.

Formații:

Felnac: Nichici (91 Fl. Rusu) – Mocan (46 Edu), Tomuț, Istin, Ponta – S. Măgulean (98 Dancă), Pasăre (81 Puie), Sârbu, Drîglă – Băd (46 R. Fritea), Ghergar. Antrenor: Lucian Ciba

Zăbrani: Mitrea (77 Vasii) – Gurban, I. Pașcu (42 Nădăban), Moisă – Strango, Vasilca (96 Hodan),  Lazea, Gîlcă, Topai – A. Aslău (96 Păulin), Zele. Antrenor: Mircea Aslău

Arbitri: Tudor Jurcă – Andrei Pîslaru, Cristian Cășuț. Observator AJF: Corneliu Tiulea









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button