Fotbal judetean

Vezan a făcut spectacol pentru calificarea divizionarei a 5-a în finala Cupei României: Viitorul Arad – Șoimii Șimand 5-3 (după prelungiri)





Echipa de Liga 5-a patronată de Giovanni Catanzariti continuă să fie singura echipă din fotbalul județean ce a câștigat toate meciurile pe linie în sezonul 2021-2022. E drept, azi, Viitorul a avut nevoie de 120 de minute să se impună în semifinala Cupei României cu Șoimii Șimand, dar performanța rămâne una importantă pentru o formație formată în special din fotbaliști care se văd doar la partidele oficiale. Omul meciului a fost de departe Ovidiu Vezan, autor a două goluri (unul dintre ele de la mijlocul terenului) și două „assisturi”.

Prima pasă decisivă a mijlocașului cu meciuri în Liga 1 pentru Internațional Curtea de Argeș și Săgeata Năvodari a venit în minutul 16, atunci când i-a pus mingea pe cap lui Brozbic, dintr-o lovitură liberă. Gazdele au fost la controlul meciului în prima parte, iar Adi Popa a avut o bară  până la pauză.

La reluare, partida a luat pur și simplu foc. „Ori” Roza a profitat de o neînțelegere între Cotuna și Vidac și a restabilit egalitatea. Era minutul 47, pentru ca, după alte două minute, Bulboacă să-și aducă din nou echipa în avantaj, după ce a primit o minge peste apărare de la Vezan. Intrat pe gazon de trei minute, Gheorghieș a inventat și el o execuție foarte frumoasă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri și a restabilit egalitatea: 2-2 (min. 66). Dar asta înainte ca echipa sa să rămână în zece oameni, ca urmare a dublului avertisment primit de Peia.

Viitorul nu a mai găsit puterea să se impună în timpul regulamentar, dar a făcut-o fără drept de apel în prelungiri. Vezan a marcat primul său gol în minutul 94, „doar” de la 25 de metri, dintr-o lovitură liberă ce a mușcat și pământul înainte de a-l bate pe Năstase. Probabil, capodopera anului în fotbalul județean s-a născut în minutul 106, atunci când același Ovidiu Vezan l-a văzut ieșit pe Năstase și l-a învins cu un șut perfect de la mijlocul terenului. Trei minute mai târziu, șimăndanii au dat impresia că pot reveni în joc, la pătrunderea lui Sechel, încheiat cu o pasă în fața porții goale pentru Stoica: 4-3. A avut grijă „Bebe” Mitu, fostul fotbalist de Champions League al Aradului, să aștearnă liniștea peste finalul de joc. Lansat de Ungureanu, fostul decar al lui Panathinakos a marcat și el elegant.

 

 

Pavel: „Vom da totul din noi pentru a câștiga trofeul”

5-3, rezultat final și Viitorul va juca pentru trofeu pe 4 iunie contra celor de la Victoria Felnac.  „După cum am jucat mai ales în prima repriză, puteam decide calificare mai repede, dar iarăși nu era bine căci nu mai asistam la bijuteria de gol a lui Vezan. Nu am decât să-mi scot pălăria în fața băieților, au jucat și au alergat de parcă ne antrenăm zilnic, iar noi ne vedem doar la meciuri. Sigur avem destui fotbaliști foarte valoroși la acest nivel, care încă mănâncă fotbalul pe pâine și ne ajută. Cu Felnacul ne va fi mult mai greu, sunt favoriți pe baza pregătirii fizice mult mai bune, dar nu le va fi ușor cu noi. Dacă am ajuns până în finală, vom da totul din noi pentru a câștiga trofeul, în special pentru Gio, merită după câte face pentru noi. Dar, până atunci, mai avem meciuri grele, primul chiar duminică, la Pilu, noi venind după aceste 120 de minute”, spune Flavius Pavel, antrenorul liderului incontestabil din Liga 5 (seria B), care a jucat din nou alături de fiul său, Patrick.

Marinescu: „Era șansa de a ne salva onoarea cu o finală de Cupă după un sezon dezamăgitor”

Șimandul ratează și ultimul obiectiv stagional, după ce a rămas pe ultimul loc în play-outul Ligii a 4-a. „Ne-am ținut bine primele 90 de minute, dar în prelungiri, experiența și valoarea lui Vezan și Mitu au făcut diferența. Ne-au bătut pe greșelile noastre, la noi sunt mai mulți copii și, chiar dacă ne antrenăm bine, azi nu am făcut față la presiunea și miza jocului. Era șansa de a ne salva onoarea cu o finală de Cupă după un sezon dezamăgitor. Am scos Păulișul din Cupă, o echipă bună și iată că am pierdut cu o echipă de Liga a 5-a, dar care are și jucători care au jucat foarte sus. Noi am îocercat să ajungem în finală, avem condiții foarte bune la Șimand, salarii la zi, echipamente, tot ce trebuie pentru antrenamente. Nu u mă așteptam să avem chiar așa condiții când am venit, dar, din păcate, rezultatele nu au fost pe măsură în acest sezon”, spune Raul Marinescu, mijlocașul de 27 de ani crescut de UTA.

Formații:

Viitorul: Dagău – Mihăilă, Brozbic, Vidac (82 P. Pavel), O. Mezo (62 Gîdea) – A. Popa, Cotuna (115 Fl. Pavel), Vezan, Bulboacă – D. Mitu (114 A. Catanzariti), Ungureanu. Antrenor: Flavius Pavel

Șimand: Miclean (106 Năstase) – Dochița, C. Morariu, Peia, Cl. Ujoc (46 Sechel) – Cordoș (106 Stoica), D. Morariu, Marinescu (63 Gheorghieș), P. Varga – Roza – I. Rus (80 R. Nagy). Antrenor: Jany Ruska

Arbitri: Sorin Saladea – Gabriel Hărduț, Florin Vesa. Observator AJF: Daniel Scridon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button