Stranieri aradeni

Arădeanul Vulturar, considerat predestinat de presa italiană: ”Unul dintre cele mai interesante talente românești din fotbalul european”





Site-ul italian mondoprimavera.com, ce se autointitulează ”casa fotbalului juvenil”, pune reflectoarele pe arădeanul Cătălin Vulturar (18 ani). Transferat de UTA la Lecce, în Serie B, în toamna anului 2020, pentru 300 de mii de euro, mijlocașul central a fost unul dintre jucătorii de bază al echipei de tineret a „salentinilor”, care a reușit să evite retrogradarea din primul eșalon al campionatului „Primavera”. Jurnaliștii italieni laudă inspirația lui Pantaleo Corvino, directorul sportiv al formației din sudul Italiei, care, printre alții, l-a descoperit pe Dusan Vlahovic (22 de ani), atacantul sârb vândut în această iarnă de Fiorentina lui Juventus pentru 78 de milioane de euro. Când a fost debutat de Ionuț Popa la UTA, în Liga 2-a, Vulturar avea doar 14 ani și 9 luni, depășindu-l pe – poate – cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului românesc, Nicolae Dobrin, într-un clasament al celor mai tineri fotbaliști debutanți în primele două ligi din România. În schimb, mijlocașul arădean crescut de Dinu Donca și la CSȘ Gloria și Atletico, nu a apucat să debuteze în Liga 1 înainte de a se transfera în Peninsulă. În schimb, Vulturar ar putea debuta în Serie A la anul, deoarece Lecce a promovat de pe primul loc în Seria B. La echipa de tineret a lui Lecce mai evoluează alți trei jucători români: Alex Borbei, Rareș Burnete și Răzvan Pășcălău.

Iată ce scriu italienii de la mondoprimavera.com în materialul publicat astăzi, cu titlul: ”Tineri între tineri, Lecce: Cătălin Vulturar – O privirea asupra mijlocașului roș-galben”

”După o carieră plină de intuiții și lovituri de piață în perspectivă, Pantaleo Corvino a decis să se întoarcă la Lecce. O revenire ce le-a prins bine salentinilor, care tocmai au câștigat campionatul din Serie B, după doi ani de așteptare. Piața „giallorossa” a fost locul în care i s-a consacrat cariera de manager, înainte de cea mai cunoscută experiență de la Florența, în anii de aur ai lui Prandelli, Mutu, Toni și Sebastian Frey. Una dintre cele mai recente „bijuterii” achizitionate de expertul DS a fost Cătălin Vulturar, născut in 2004, de la UTA Arad. După trei apariții la profesioniști din România (n.a. în Liga 2-a), a ajuns la Lecce, unde și-a făcut imediat un nume pentru piciorul său foarte fin.

Numele său a ajuns imediat pe lista celor 60 de talente mondiale, întocmită de The Guardian . Vulturar este regizorul clasic, de modă veche, care știe să se adapteze, un element interesant care putea fi folosit deja în acest sezon în Serie B. Unul dintre cei mai mari admiratori ai săi este Marco Baroni, antrenorul salentinilor, care a promovat cu Lecce după o absență de doi ani în Serie A. O zonă a terenului în care Lecce a avut o serie de jucători interesanți de la Giacomazzi, până la Antonin Barak , înainte de explozia acestuia de pe prima linie de la Verona.

Caracteristicile lui Vulturar

Vulturar a jucat 32 de meciuri în acest sezon, îmbogățit cu trei goluri și un assist. Calitățile predestinatului i se potrivesc perfect și, datorită clasei sale, a dus echipa la mal, salvând-o de la retrogradare. Din lista lui The Guardian a fost singurul jucător menționat din Serie B, alături de Samuele Vignato , conducătorul de joc de la Monza.

Vulturar este un regizor adaptabil la toate modulele, interpretând atât rolul metronomului, dar putând juca și în doi la mijlocul terenului. Se poate adapta și ca inter în cazul unui modul de trei oameni la mijlocul terenului. Competitivitatea și pătrunderile sunt principalele sale abilități tehnice care îl fac unul dintre cele mai interesante talente românești din fotbalul european. Acum va fi sarcina lui Lecce să facă să se maturizeze în mod corect al n-șpelea talent descoperit de Pantaleo Corvino, cel care a observat primul talentul unui anume Dusan Vlahovic, pe vremea Partizanului Belgrad”.

4 comentarii

  1. Bravo conducătorilor UTA-ei, ce afacere bună au făcut!!! Vinzi o bijuterie pentru 300000 EURO.
    Ne merităm soarta. Când îți dorești puțin, devii tot mai mic.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button